Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyet csinálhatnak a szülők?

Ilyet csinálhatnak a szülők?

Figyelt kérdés

Tehát szeptemberben megyek nyolcadikba. És én már kinéztem magamnak egy gimit, ami nekem tetszik. Ez a suli elég erős de úgy gondolom, hogy még megbírkóznek vele. De ők, vagyis a szüleim olyan iskolát néztek ki ahol megszakadnék a tanulástól (egyébként ez az ország 9. Legjobb gimnáziuma) És még felvételit is kéne oda írni,ami tudom, hogy borzalmasra sikerülne szóval igazából teljesen mindegy,hogy megjelöljük vagy sem mert holtbiztos,hogy nem vesznek fel... És ők ezt egyszerűen nem bírják felfogni... komolyan mondom... 7. év végén 3 négyesem is lett. ABBAA SULIBA KITŰNŐ TANULÓK MENNEK!! Nem értem miért nem fogják fel,hogy nincs kedvem égetni magam... És már tavaly is csomó vita volt ebből, szóval kiváncsi leszek idén mi lesz. Oké tudom hogy nekik kell aláírni a felvételis lapot de nem győzhetném meg őket valamivel hogy hadd menjek oda ahova én akarok? Ez az én életem... Hadd döntsem már el ÉN. Igen még gyerek vagyok de akkor is... És lehet jót akarnak, DE ÉN TUDOM HOGY AZT A SULIT NEM BÍRNÁM!!!

13/L

2017. aug. 3. 11:54
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
Ja mielőtt valaki elkezdené hogy uuu milyen gimi az ahova nem kell felvételi. Tavalyi nyolcadikosokból jelentkezett oda valaki aki 4-es 5-ös tanuló de inkább négyes és nem vették fel.
2017. aug. 3. 22:32
 42/48 anonim ***** válasza:
52%
Te se vagy 100as kérdező. Nem akarsz stresszelni a gimnáziumban? Félsz attól hogy teljesíteni kell? Menjél inkább szakmunkásnak. Szerinted (normális) egyetem mi lesz? Vagy majd azt is ugy választasz hogy ne kelljen megszakadnu a tanulástól? Mé majdcmunkahrlyet is? Ha most nem szokod meg a teljesítmény kényszert mikor fogod? Ezzel a hisztiddel csak elinditod magad a mamahotelesek dicső útján.
2017. aug. 4. 02:29
 43/48 anonim ***** válasza:
Kollégiumról hallottál már? És biztosan van másik uszoda is a környéken. A másik özépiskola mekkora távolságban lenne a falutól és az uszodától? A szüleid nem vinnének el kocsival egyik helyről a másikra hogy goyrsabban odaérj és tudj járni edzésre is normálisan?
2017. aug. 4. 02:54
 44/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Közlöm veled hogy attól hogy adott gimnázium nem kér kőzponti felvételit,attól még nem biztos hogy felvesz téged ,tehát jobb ha még 2 sulit megjelőlsz és megírod a kőzpontit ,vagy még 2 olyant sulit választasz ahol nem kell kőzponti.

Fiam most végezte el a 8.osztályt jó eredményel ,és bizony nem vették fel az elsőnek bejelőlt suliba ami kőzeleb lett volna a lakhelyünkhöz ,csak a másodikba , és Pesten lakunk ,ő sem írt kőzpontit.de ő más okokból.

Sajna elkeserítelek,8.első félévére nagyon oda kell tenned magad ,mert sokat számítanak ezek a jegyek.

2017. aug. 4. 05:26
 45/48 SyfaDiaz válasza:
33%
magyarázd ezt el nekik is, ha ezek után nem hallgatnak rád, akkor debilek
2017. aug. 4. 07:44
 46/48 anonim ***** válasza:
93%
Ez csak az én véleményem, nem kell rám hallgatni, de. Egyetemi felvételinél az Érettségit fogják nézni csak, meg nyelvvizsgát, stb. Nem azt, hogy hova jártál. Pontokat kapsz, nem fogsz többet kapni x ponttal mert erősebb gimiben tanultál. Szerintem az a fontos Te mit akarsz az Életeddel kezdeni. Te mit szeretnél, ha azt csinálod, ami boldoggá tesz és szívesen is csinálod, akkor már azok előtt vagy akik meggebednek a padban abban a jaj de erős gimiben. Boldogabban, felszabadultabban is több energiád marad tervezgetésre, szívesebben fogsz előrébb menetelni, viszont ha olyan gimibe mész, amit már most utálsz, és ezt erősíted is magadban, mennyire nem akarod, ez nehezen fog változni, boldogtalan leszel, és inkább ellenkezni fogsz a tanulással stb. (bátyám erőltetett Egyetem miatt 1,5 év után kibukott, nehéz volt neki, és ezt is sulykolta magába, plusz utálta az elejétől) viszont ha abba a Gimibe mész amibe te akarsz, bizonyítani fogod, hogy igenis a legjobb eredményeket érheted el itt is és szerintem még többet fogsz beletenni. Persze hozzá állás kérdése minden! Én magam dönthettem, tökre ugyanebben a helyzetben voltam, nem bántam meg a kevésbé kemény Gimivel. Magyar szakra jártam végül Mérnöki MSc-t végeztem. Tökmindegy volt kb. melyik gimibe mentem volna... De ismétlem, nem szeretnélek befolyásolni, sem szüleid ellen hangolni.
2017. aug. 4. 09:22
 47/48 A kérdező kommentje:
Utolsó! Természetesen nem befolyásolsz. :D Igazából már eldöntöttem hogy oda megyek ahova én szeretnék. Nagyon sok jó a kommentet kaptam amiket nagyon köszönök. Talán ha kiveszem mindegyikből a fontos részeket, és elmagyarázom a szüleimnek az érveimet talán megengedik és nem kell majd vitáznom velük. Mégegyszer mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ nagyon hasznosak voltak! :)
2017. aug. 4. 10:16
 48/48 Keresztes Bence ***** válasza:
35%
Tény és való hogy az egyetemnél az érettségi számít, viszont a kérdező siránkozásából világosan látszik, hogy esetleg lenne esélye a jobbra (mert az elit hosszútávon jobb/maradandóbb tudást ad át) de megsem próbálja megerőltetni magát, utazás közben is tudsz tanulni, nem egy rendszeresen versenyző jó tanuló osztálytársam van akik este 10 ig is edzenek délután 4-5 től mikor vége a sulinak és ők sem közel laknak, mégis megy a kettő nekik, más szóval te csak egy éretlen buta liba vagy aki nem tudja mit akar, inkább csináld azt amit a szüleid mondanak mert hosszú távon csak jobban jársz
2017. aug. 4. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!