Szerintetek milyenek az ilyen szülők?
Csak egy példát írok le, mert én ezen lepődtem meg leginkább.
A barátomék kétszintes házban laknak, a felső szinten van 3 hálószoba, azokban laknak ők, hárman testvérek, és van még fenn egy fűrdő is. Lent meg laknak a szüleik. A barátom szobájában télen mindig tök hideg van, és észrevettem, hogy a ő szobájában meg még a kisebbik nővére szobájában régi radiátorok vannak, mindenhol máshol újak, ahol azok vannak, azért melegebb is van. Kérdeztem, tőle, hogy a másik nővérénél, hogy hogy új radiátorok vannak, náluk kettőjüknél meg nem. Mondta, hogy azért mert régebben az volt a szülei szobája, ezért, ott kicserélték a radiátorokat, és a felső fürdőben is. Utána leköltöztek, akkor ott is kicserélték a radiátorokat.
Szóval röviden, az volt nekik a lényeg, hogy ahol ők vannak ott ki legyenek cserélve, a többit lesz.rták.
Nekem ez fura. Oké, hogy nagy ház, sok radiátorral, vagyis nem kis pénz az összeset kicserélni, de akkor már vagy mindenkinél legyen új vagy senkinél, nem?
Mi is hárman voltunk testvérek, és bár mi egy 3 szobás lakásban laktunk, nálunk egyértelmű volt, hogy akkor mindenkinél kilesz cserélve a radiátor, vagy ha festés volt akkor mindenhol kilesz festve stb.
Mostmár mindegyik gyerekük dolgozik, szóval most már oké, hogy nem cserélik ki, de akkor még tizenéves gyerekek voltak.
hát...... szerintem gáz. egyetértek veled, vagy mindenhol vagy sehol.
igazából neked most arra kel figyelned, hogy a barátod, aki ugye ebben nőtt fel, mennyire ért ezzel egyet. Mert oké, hogy te ezen most (jogosan kiakadsz), de 10 év múlva ha házasok lesztek, és neki az az ötlete támad, hogy fázik, de nincs pénz mindenkinek kicserélni, csak a ti szobátokba, a gyerekeké meg maradjon, akkor kérdés, hogy hogy tudjátok megoldani majd a konfliktust. Mert neked ugye már most (mondom jogosan) nem ez a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!