Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, akik viszik a gyerekük...

Szülők, akik viszik a gyerekük párját is a családi kirándulásra: megfizettettek vele bármit is a kirándulás alatt?

Figyelt kérdés
Én vagyok a "pár", 20 éves fiú. A barátnőm szülei kegkérdezték, hogy lenne e kedvem elmenni velük a kirándulásukra, mondtam, hogy persze. Csak nem tudom, hogyan képzelték el ezt az egészet. Fizessem én a szobát, amiben a lányukkal leszek? Vagy csak a belépőjegyeket ha olyan helyre megyünk, vagy mindent amit csak lehet? Ti hasonló helyzetben mit csinálnátok, vagy mit várnátok el? Egyébként öt napos kirándulásról van szó, országon belül, ha ez lényeges, 2 éve vagyunk együtt és bigádozok, szóval van egy kis zsebpénzem, amivel be tudnék szállni a költségekbe. Előre is köszönöm a válaszokat.
2017. júl. 13. 12:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem legegyszerűbb, ha megkérdezed a barátnődet.

Amúgy nem hiszem, hogy a szállásért pénzt kérnének tőled, ha már ők hívtak. A kajába szállj bele, esetleg 1x hívd meg őket.

2017. júl. 13. 12:11
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Nekem nem engedték hogy bármit is fizessek ha közösen voltunk, de jól esett nekik hogy felajánlottam. Esetleg azt fizesd amikor a lánnyal kettesbe mentek valahova ha mást nem engednek vagy vegyél nekik valami ajándékot. Teljesen család függő egyébként mert valakiknél meg normális hogy a vendég mindent magának fizet.
2017. júl. 13. 12:14
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt jobb lenne elore megbeszelni szerintem. Mi hiaba mondunk itt akarmit, hogy nalunk hogy szokas, ha naluk meg nem ugy.
2017. júl. 13. 12:15
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Az a csalad, ahol normalis hogy a vendeg (a hivott szemely!) mindent maganak fizet, az nem normalis.
2017. júl. 13. 12:17
 5/17 anonim ***** válasza:
96%

Szülőként írom, mi ha meghívunk valakit magunkkal, akkor természetesen mindent mi állunk.

Viszont érdemes volna mondjuk néha neked meghívni az egész családot ebédre vagy fizteni a stradbelépőt.

2017. júl. 13. 12:29
 6/17 anonim ***** válasza:
96%
Kérdezd meg, nehogy késöbb kellemetlenség vagy félreértés legyen belőle. Az én szüleim a tesóm barátnőját (mostmár felesége) és az én barátomat is vitte nyaralni és fizettek mindent
2017. júl. 13. 12:32
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Kérdezz rá, hogy mi mennyibe kerül, mert úgy viszel pénzt magaddal, nem akarsz többet vinni, mint amennyi kell. Másképp ez nem derül ki. :D De ha már meghívnak egy öt napos kirándulásra, akkor feltételezem jó a viszony, és meghívnak.
2017. júl. 13. 12:34
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még a vélemények. Igen, tényleg elég jó a viszony, az anyósjelölttel meg pláne. A barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt, volt már időnk kiismerni egymást a szüleivel. Mi tagadás, szeretnek engem :D de én is őket
2017. júl. 13. 12:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Még régen, a legelső barátommal voltam, apuék hívtak engem és tesóimat nyaralni Olaszországba. Én kérdeztem, hogy barátom is jöhetne-e (apartmanban szálltunk meg, ahol ő is elfért). Apu mondta, hogy persze, de ő csak az én részemet fizeti. Barátom fizette az utat: buszos út volt, aminek a /fő ára tartalmazta a szállás díját is. Mikor odaértünk, és fizetni kellett az idegenforgalmi adót, akkor arra apu legyintett, hogy azt ő rendezi mindenkinek.

Hol együtt ettünk, hol külön, néha barátom fizetett, belépőket is hol apuék, hol külön. Szerintem ez így volt rendben, előre megbeszéltük, nem volt belőle semmi probléma.

31N

2017. júl. 13. 12:49
 10/17 anonim ***** válasza:
86%
Mindenképpen kérdezz rá. Nálunk ilyenkor az a természetes, hogy a meghívott nem fizet semmit. De egyik barátnőm apósa megkérte őket, hogy vigyázzanak a barátjával a házra, amíg ők nyaralnak, és ott, amikor a srác kért az apjától pénzt mozira, akkor kiakadt, hogy a lány fizesse magának, nem köteles ő mindent kifizetni. Tehát vannak érdekes emberek. Bár ha tényleg jóban vagy velük, gondolom úgy sem fizettetnek ki veled semmit.
2017. júl. 13. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!