Szülők, akik viszik a gyerekük párját is a családi kirándulásra: megfizettettek vele bármit is a kirándulás alatt?
Mi tavaly meghívtuk a fiunk(18) barátnőjét ,jöjjön velünk Horvátországba. Nem kértünk tőle semmit, fizettünk neki mindent .Utolsó este a lány ragaszkodott hozzá,hogy ő fizesse a komplett vacsit, ezt elfogadtuk, kedves volt tőle. Nyaralás közben is többször felajánlotta,hogy fizeti a részét, meghív minket,de egy fagyin kívül nem fogadtunk el semmit. Együtt vannak azóta is, de idén már nélkülünk nyaralnak :)
Szerintem a barátnődet kérdezd meg. De biztos vagyok benne, szállásért nem kérnek pénzt.
#9-es!
A te peldad mas teszta, te akartad a baratodat, a szulok nem hivtak, csak akkor mikor te kerted oket, hogy fiud is elmehessen.
Szülőként válaszolok.
Mi is meghívtuk fiam b,nőjét , de nem értünk tőle semmit.
Meghíváskor rákérdezett állja e az őrá eső részt, a válaszunk természetesen nem volt.
Kérdezz rá b,nődtől vagy a szülőknél ahány ház annyi szokás .A gesztus is önmagában értékelendő.
Kicsit eloszlatnek nehany fogalmi zavart: megkerdeztek, elmesz-e veluk, ez nem feltetlen meghivas! Marmint ahova mennek, ha szalloda, panzio, stb., ott ok IS vendegek. Ezt azert irom, mert ennyi erovel ha en nyaralni megyek tarsasaggal es megkerdezek valakit akirol tudom hogy szivesen jonne, hogy "van kedved jonni?" azt en nem meghivom, hanem a lehetoseget ajanlom fel a csatlakozasra! Azaz nem fizetek neki mindent az utolso centig! Ha majd a gyerekeim nagyok lesznek es parjuk lesz, nyilvan meglatjuk hogy lesz, de az teny, hogy az ELHIVAS nem MEGHIVAS, hiszen NEM hozzajuk hivnak a sajat nyaralojukba. Tehat amig nem beszelsz veluk, addig siman lehet csak arrol van szo hogy a lehetoseget dobtak fel, hogy te is mehetnel ha akarsz, de bizony a te reszed a te szuleid alljak vagy te.
Ezert beszeljetek ezt meg.
Nálunk nagy részt , ha nővérem (immáron) férje a kislányukkal haza jönnek Németo.-ból,amit lehet mi állunk, de sajnos a kereteink szűkösek.
Nem engedhetjük meg a márkás, bio cuccokat, gyereknek drága kajákat stb stb, amit Tesómnak apró pénz.
Így sok mindent maguknak vesznek, sosem volt ebből vita. Anya szól rendesen "Lányom ezt már nem tudom kifizetni" vagy ezt "én fizetem gyerekem!". Nővérem tudomásul veszi, sértődés harag nélkül. :) és két mondatban le rendrzik :)
Persze amit lehrt igyekszünk állni nekik is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!