Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyet csinálhatnak a szülők?

Ilyet csinálhatnak a szülők?

Figyelt kérdés

Tehát szeptemberben megyek nyolcadikba. És én már kinéztem magamnak egy gimit, ami nekem tetszik. Ez a suli elég erős de úgy gondolom, hogy még megbírkóznek vele. De ők, vagyis a szüleim olyan iskolát néztek ki ahol megszakadnék a tanulástól (egyébként ez az ország 9. Legjobb gimnáziuma) És még felvételit is kéne oda írni,ami tudom, hogy borzalmasra sikerülne szóval igazából teljesen mindegy,hogy megjelöljük vagy sem mert holtbiztos,hogy nem vesznek fel... És ők ezt egyszerűen nem bírják felfogni... komolyan mondom... 7. év végén 3 négyesem is lett. ABBAA SULIBA KITŰNŐ TANULÓK MENNEK!! Nem értem miért nem fogják fel,hogy nincs kedvem égetni magam... És már tavaly is csomó vita volt ebből, szóval kiváncsi leszek idén mi lesz. Oké tudom hogy nekik kell aláírni a felvételis lapot de nem győzhetném meg őket valamivel hogy hadd menjek oda ahova én akarok? Ez az én életem... Hadd döntsem már el ÉN. Igen még gyerek vagyok de akkor is... És lehet jót akarnak, DE ÉN TUDOM HOGY AZT A SULIT NEM BÍRNÁM!!!

13/L

2017. aug. 3. 11:54
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
34%
Ja persze, nem a barátnők miatt. Amúgy meg teher alatt nő a pálma. 4-5-ös tanuló vagy, vagyis van fejed és most kell még terhelni mindegy ki mit mond. 13 évesen mi más dolgod van még? Jó hogy nem szakközépbe akarsz menni mert ott tanulni se kell.
2017. aug. 3. 13:18
 12/48 anonim ***** válasza:
38%
Pontosan, szakadj meg a tanulástól. 13 évesen más dolgod sincs. A szüleid a jövődet nem fogják feláldozni csak azért hogy kevesebbet keljen tanulnod
2017. aug. 3. 13:26
 13/48 A kérdező kommentje:
Te jó ég:D kik vannak itt😂 Igen nagyon jó dolog megszakadni a tanulastól. Folyton azon stresszelni mennyire lett rossz a dogád. Imádom azt a sportot amit most csinálok, és nem akarom a suli miatt abbahagyni. Az általános éveim borzalmasak voltak... mind a 7 és gondolom az utolsó se lesz valami csodás.. És ha abba gimibe mehetnék ahova akarok akkor IGEN OTT LENNÉNEK A BARÁTAIM és nekem ez nagyon fontos lenne mert így már előre tudom hogy ez nem lesz olyan szar mint az általános...illetve folytathatnám az úszást. De úgy látom sok bunkó ember van itt akik ezt nem értik meg... a többieknek köszönöm. :)
2017. aug. 3. 13:34
 14/48 anonim ***** válasza:
10%
Cseszd el a felvételit, ennyi.
2017. aug. 3. 13:34
 15/48 A kérdező kommentje:
#14 ha nem tudom meggyőzni őker akkor az lesz... nem szeretném elcseszni a gimis éveimet is. Remélem azért nem kell ezt megcsinálnom hanem meg tudjuk majd beszélni.
2017. aug. 3. 13:37
 16/48 anonim ***** válasza:
34%
13 éves kisgyerek aki jobban tudja mi lesz neki jó mint a szüleik. Gratulálok, te is csak önigazolás miatt irtad ki a kérdést. Amúgy meg máshol tuti nincs uszoda az országban.
2017. aug. 3. 13:49
 17/48 anonim ***** válasza:
72%

Az ovodát nyilván nem ő választja

de középiskolát??? könyörgöm...

nem hiába a DIÁKOT kérdezik ilyenkor az iskolába is

a szülőnek csak azért kell aláirni mert ő a törvènyes képviselő

2017. aug. 3. 14:08
 18/48 anonim ***** válasza:
81%

Igen 13 éves kislányról beszélünk, akinek az a dolga, hogy tanulnom, de Ő fog abba a gimibe járni és nem a szülei és nem is ti! Igazán meg lehetne hallgatni a gyereket is, azt hogy ő mit szeretne, melyik iskolát és miért. Tényleg egyeseknek az a normális, hogy a szülo dönt a gyerek helyett, totál figyelmen kívül hagyva, hogy a gyerek már most utalja azt az iskolát és ezzel tönkrecsesz neki újabb 4 évet..??! Nem egy olyan embert ismerek, akikre a szüleik ráerőszakolták a huuu de jó, huuu de erős gimit, ahol megszakadt szerencsétlen, csak mert legyen már a gyerekből valami, tanuljon már.. Mindegyik megsínylette a dolgot, a legjobb barátnőm rá az élő példa, a szülei kardoskodtak h már pedig ide mész és le se szarták, hogy barátnőm mit szeretne, meg is lett az eredménye, 1,5 évig bírta, depressziós lett, pszichológushoz kellett járnia, annyira nem bírta a nagy hajtást, rengeteg tanulást és stresszt. Ugyanis általános suli falu lévén egy darab volt, nem épp a legerősebb, olyan semmilyen, mondhatni, én is odajartam. És bár barátnőm is végig kitűnő majd 4-5-ős volt, ennek ellenére marhára nagy volt a váltás, mert itt nem kellett agyonhajszolnod magad h jól tanulj, viszont a gimi ahova íratták, a környék legjobb és legerősebb gimije. Konkrétan egy négyesért kicsufoltak a másikat és kiközösítették. És akkor itt nem az ország 9.legjobb sulijáról beszélünk...

Igen valóban marhára megéri... Nem kell agyonhajszolni a gyereket, ha nem muszáj es pláne ha egyáltalán nem is akar odamenni!! Én egy közepesen erős gimit választottam, halistennek az én szüleim nem szartak a véleményemre és láss csodát, most diplomáztam le pénzügy-számviteli egyetemen (közgazdász lettem), ami marhára nem volt egy egyszerű történet. És nem csusztam semmivel, időben végeztem el a sulit, ami ahogy hallom mostanában, sokaknak nem megy. Es szeretnék minimum még egy egyetemet elvégezni! És "csak" egy közepes gimit végeztem. Szóval marhára nem mérvadó és evidens, hogyha valaki rohadt nehéz suliba megy, akkor biztosan lesz belőle valaki és diplomás lesz! Másik haverom, egy szinten ilyen erős gimi után, amire a szülei rákenyszeritettek, érettségi után iskola közelébe nem akart menni, nem hogy még egyetemre.... Hívtuk, hogy nem jön-e ki hétvégén sétálni, fagyizni kicsit akármi, de nem, mert tanulnia kellett. 5 alkalomból, minimum 4x ez volt. Alig volt a sulin kívül élete. A gyerekek az egesz fiatalságunkat, kamaszkor újat iskolapadban ülve töltik, amit sokan már kapásból hatalmas nagy kics*eszésnek éreznek és mikor már kamaszosnak es mennének kicsit ide-oda barátokkal stb és nem tudnak, mert a szülők beleerőszakolták egy olyan helyzetbe, amit egyetlen porcikája sem kivan, nagyon hamar maguk alá kerülnek és sokan hajlamosan bedepizni. De igen hajrá, kenyszeritsuk bele a gyereket olyanba, amit nem akar....

Szerintem sokuknak elképzelésük nincs milyen iszonyat pocsék úgy járni valahova négy éven át minden rohadt nap majdnem, hogy utálod az egészet..Felemelő egy érzés..

2017. aug. 3. 14:13
 19/48 A kérdező kommentje:
#18-as mindent elmondtál. KÖSZÖNÖM!!!! Most már biztos, hogy nem megyek abba gimibe, ha akarják, ha nem... Igen is abba fogok menni ahova én szeretnék. És ez gimi se egy szar hanem a közepes és az erős között van.
2017. aug. 3. 14:30
 20/48 anonim ***** válasza:
26%
Amikor a gyereknél a gyeplő. Szánalom.
2017. aug. 3. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!