Ilyet csinálhatnak a szülők?
Tehát szeptemberben megyek nyolcadikba. És én már kinéztem magamnak egy gimit, ami nekem tetszik. Ez a suli elég erős de úgy gondolom, hogy még megbírkóznek vele. De ők, vagyis a szüleim olyan iskolát néztek ki ahol megszakadnék a tanulástól (egyébként ez az ország 9. Legjobb gimnáziuma) És még felvételit is kéne oda írni,ami tudom, hogy borzalmasra sikerülne szóval igazából teljesen mindegy,hogy megjelöljük vagy sem mert holtbiztos,hogy nem vesznek fel... És ők ezt egyszerűen nem bírják felfogni... komolyan mondom... 7. év végén 3 négyesem is lett. ABBAA SULIBA KITŰNŐ TANULÓK MENNEK!! Nem értem miért nem fogják fel,hogy nincs kedvem égetni magam... És már tavaly is csomó vita volt ebből, szóval kiváncsi leszek idén mi lesz. Oké tudom hogy nekik kell aláírni a felvételis lapot de nem győzhetném meg őket valamivel hogy hadd menjek oda ahova én akarok? Ez az én életem... Hadd döntsem már el ÉN. Igen még gyerek vagyok de akkor is... És lehet jót akarnak, DE ÉN TUDOM HOGY AZT A SULIT NEM BÍRNÁM!!!
13/L
Nem, sokkal inkább az a szánalom, hogy a szülő a saját akaratát akarja mindenáron a gyerekre erőszakolni, totálisan figyelmenkivul hagyva, hogy maga a gyerek mit szeretne!!! És persze azt is magasról letojva, hogy ez mekkora kárt okozna a gyerekben lelkileg, mentálisan. Nem azt mondom, hogy a gyerek diktáljon és ő mondja meg mit, mikor, hol és hogyan akar, de egy 13-14 éves életben nagyon is sarkalatos pont az iskolaváltás és pont nem egy olyan dolog, amiből a valóban egyetlen érintett embert, a gyerekeket, ki kéne hagyni....! Attól még, hogy kisgyerek, az élete elkövetkezendő 4 igen meghatározó részével kapcsolatban már csak lehet véleménye, amit figyelembe is vesznek!
Bírom az olyan beállítottságú embereket, szülőket, akik úgy gondoljak ők tökéletesek, mindig jó döntést hoznak és a gyereknek kuss a neve, hiába róla van szó. Bravó!
Ha a gyereken múlik, mindig a legegyszerűbb utat választja, főleg egy 13 éves, akinek fingja sincs semmiről. Csak tanulni ne kelljen! Csak barcinőcik legyenek ott!
Aztán meg rí, hogy nem veszik fel egyetemre, csak mindenféle szar helyekre. Természetes kiválasztódás butáknak.
Jajj de értetlenek egyesek... Nem a "barinők" miatt akar oda menni, ez IS ok a sok közül, de nem a fő. Világosan leírta, hogy nagyon-nagyon nehéz a gimi, ahova a szülei mindenáron küldeni akarják és amit ő kinézett is teljesen jó, nem egy alja, gyűjtőiskola, ahova azok mennek, akik fülük botját nem akarják mozdítani és csak lébecolnak. Erős közepes suli az is, amit a kérdező szeretne, akkor nem tudom a szülők miért halnának bele, ha a lányuk véleményét is meghallgatnák, ha már egyszer róla van szó! Milyen zsarnok szülő az, aki hazavágná a kőkemény iskolával a lányát, csak hogy az ő szívem megyugodjon?? Tök könnyen meglehet, hogy most belekényszerítik ebbe a marha nehéz suliba, ahol egy életre elveszik a kedvét attól, hogy tovább tanuljon?? Én világ életemben jó tanuló, közel kitűnő voltam, mégsem mentem az ország legjobb iskoláinak egyike közé, egy közepes erős gimibe mentem és csodák csodájára nem lett belőlem egy semmirekellő, már a második egyetemet csinalom! Hihetetlen ugye?? Viszont simán meglehet, hogyha akkor a szüleim ignorálnak és köteleznek eg kemény sulira, amit már akkor utalok, akkor ma nem itt tartanék, ugyanis marhára elvetté volna az egesztol a kedvem.
Amúgy érdekelne, hogy az mennyivel jobb, hogy egy nehéz iskolába iratod a gyereked, ahol aztán kapja a sorozatos rossz jegyeket, nem bírja a tempót és leromlik az átlaga? Ami szinten maga után vonhatja azt, hogy nem éri el a ponthatárt...! Nem minden fekete és fehér....
Az én fiam az utolsó pillanatban felcserélte két gimnázium sorrendjét a felvételi lapon, mert utolsó pillanatban úgy döntött, hogy mégis az E. gimibe szeretne járni, és nem a V. gimibe, amit végig első helyen jelöltünk. Én nem is tudtam róla, csak amikor alá kellett írni a lapot akkor láttam.
Persze, eszembe sem jutott beleszólni, mert korábban megbeszéltük, hogy ő fog oda járni, és neki kell ebben dönteni.
Véleményem szerint a szülő adhat tanácsot, támpontot, sőt, megjelölheti a korlátokat, de azon belül a döntést rá lehet bízni a gyerekre.
Nyugodtan mehetne szakközépbe is, ha azt akarja, ahhoz van kedve. Én is majdnem kitünőként szakközépbe mentem, ami ràadàsul 60km-re van tőlünk ès minden nap buszozok, holott tőlünk 5 perc sétàra van 2 elit gimnázium
És nem bántam meg, hogy makacs voltam, pedig próbàltak lebeszèlni sokan
Egyedül nagypapám jó barátja mondta azt hogy "fiam, menj oda"
igaza lett
Mi a francert kell mindenkit lepontozni, aki szerint nem a világ legtermészetesebb dolga ráerőszakolni a saját akaratunkat a gyerekre?? Nem egy lepukkadt, hatmatgyenge gimibe akar menni a kérdező, csupán egy országos 9. legjobb és legerősebb gimi helyett egy KÖZEPESEN ERŐS gimibe!!! Miért kel ekkora tragédiát csinálni belőle??! Komolyan ez a normális, hogy a gyerek továbbtanulás elott áll és letojom, hogy ő hova szeretne menni, akkor is az lesz, amit én mondok és mesz?? Szánalmas, hogy ma már itt tartunk. Bár az én lányom még csak 10 éves, de egészen biztosan nem fogom figyelmenkivul hagyni azt a tényt, hogy Ő mit szeretne és nem fogom ráerőszakolni a legerősebb iskolát, ha úgy érzi, hogy nem bírna.
Az okostojások, akik meg prédikálnak itt, hogy márpedig ez így helyes, ezekből az emberekből lesznek tipikusan azok a szülők, akik mindig jobban fogják tudni, hogy mi a jó a gyereküknek és ha majd egyetem/főiskola elott fognak állni, hogy szakot kell választani, abba is bele akarnak majd mindenáron szólni és rá akarjak majd erőltetni azt a szakot a gyerekukre, ami nekik teszik, mit sem törődve azzal, hogy a saját gyereküknek mi tetszik..... hány ilyen szülőt ismerek, jó eg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!