Ezért jogos a "kitagadás"?
Azért tettem idézőjelbe, mert nem valódi kitagadás, csak egészen egyszerűen másra akarja majd hagyni a lakását.
Tehát:
Anyu előtt kiderült, hogy hiteleink vannak a férjemmel. A lakáshitelt nyilván tudta, de kiderült előtte a diákhitelem és a folyószámlahitel. Fizetjük rendesen az összeset. Mégis dühös lett, hogy ő lakása majd ne ússzon el, ha majd ő nem lesz, ezért inkább hitelmentes ismerősre hagyja, aki nem rokon. Egyedüli gyereke vagyok. Most mit mondjak? Ne essen rosszul?
Köszönöm. De tényleg annak adja, akinek akarja. Pedzegeti, hogy átírja majd az ismerősre holtig tartó haszonélvezettel. Azaz nem lesz elég nekem, ha majd édesanyám meghal, majd ez a sházi ott fog várni az ajtóban, hogy be ne tegyem a lábam még az ingóságokért se.
Mert anyunak az tetszik, hogy pénze és ingatlanai vannak=tudott bánni a pénzzel szerinte. Mert akinek van, annak még adnak, akinek meg nincs, attól még azt is elveszik, amije van.
Világosítsd fel anyukádat, hogyha ráteteti az ingatlanra bárki haszonélvezetét, az nem zárja ki, hogy elárverezzék a tulajdonjogot.
Ezzel csak azt éri el, hogyha árvereznék valami miatt, akkor a haszonélvezettel terheltség miatt fityingekért jutna valaki hozzá az agyonféltett házához.
Tehát ezzel nem véd ki semmilyen "elpotyázást" senki részéről, legfeljebb a gyerekével csesz ki.
Egyébként mi a fenének kötitek az orrára részletekbe menően az anyagi helyzeteteket?
Szép anyád van mondhatom! De gondolom azt soha meg nem kérdezte h esetleg van e szükségetek anyagi segítségre?!
No ha nem segít ilyenekbe akkor ahhoz semmi köze hogy ti hogy boldogultok saját erőből. A nagy átlag nem igazán tud megvenni magának hitel nélkül egy ingatlant. És gondolom a diák hiteledet se úri passzióból vetted fel. Meg kell mondani anyukának hogy ha majd később leépül és ápolásra szorul akkor is ehhez a kedves ismerőshöz forduljon!
Amúgy mond meg anyukádnak,hogy fogja fel úgy,mintha ezt hagyná rád örökségül.
Így megmarad a lakásátok a pároddal.
Ha már nem tudott neked adni semmi segítséget az induláshoz,egyszer ebből kifizethetitek majd a tartozásokat,és lesz fedél a fejetek felett.
Persze lehet,hogy tovább fog élni,mire ez teljesül,de akkor meg duplán örülhet,mert másra fordíthatjátok majd az ingatlan értékét.
Én erre ennyit mondanék.
"Ok, akkor ezentúl, ha segítségre lesz szükséged, hívd azt az ismerőst. Töröld ki a telefonodból az én számomat, én is kitörlöm a tiédet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!