Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az összeomlás szélén vagyok...

Az összeomlás szélén vagyok anyám miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Édesanyám lehetetlenné tette azt hogy normális életet lehessen vele együtt élni. Nemrégiben jött haza, és egyszerűen nem lehetséges mellette meg lenni. A veszekedéseink már olyan hangosak, hogy már-már félek attól, hogy csendháborítás miatt kihívják ránk a rendőröket.

Ő ezt mind szánt szándékkal csinálja velem, azonban utána érdeklődtem annak is, hogy hogy is mennek a dolgok. (Rendőrséget felhívtam: sz!rt nem tudnak tenni.) Polgári per útján lehetne őt elintézni, és az ugye pénzbe kerül. Jelenleg ugyan munkám nincs, viszont tanulok (kresz) és közben keresek munkát, ám egyszerűen otthon olyan katasztrófa a helyzet, hogy az ember frusztrált lesz és ideges, ami által lehetetlenné teszi számomra azt hogy tanuljak, pihenjek, és egyebek. Ő csicskást akart belőlem csinálni, azonban én meg nem voltam és lettem olyan h-lye mint ahogy ő gondolja. Egyszerűen nincsen hová menjek, nem igen tudok kialakítani semmilyen értelmes életet ott, ahol vele lakok sajnos. ( Anyagilag bőségesen elvan látva - 1 millió forint/ 4000 svájci frank a fizetése).

Vannak bizonyítékaim ellene, van 2 tanúm, viszont nem akarok bírósági ügyet csinálni belőle, pláne olyat, hogy én fizessek. Megoldást nem látok, rokonaim nem igen keresnek és beszélnek velem, mióta nem követem a "családi útmutatást", és nem látok megoldást rá. Anyámmal bármilyen együttélést pedig nem lehetséges semmilyen úton és módon fenntartani. Vannak azonban olyan rokonaim, akik ha én segédmunkásuk lennék ( lóf$sz pénzért, szinte ingyen) akkor meg engednék hogy ott éljek náluk, azonban érthető hogy akkor a kresz-en kívül és más egyéb tanulási vágyaimat eláshatom. (F/24)

2017. júl. 24. 21:42
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
64%
Valamit valamiért. Huszonnégy évesen még otthon laksz édesanyádnál, eltartja a feneked, tetőt tesz a fejed fölé, holott évekkel ezelőtt megtehette volna, hogy kiadja az utad, azt kezdesz az életeddel, amit akarsz, abból, amiből akarsz. Ilyenkor nem tudok szebben fogalmazni, be kell fogni a szádat és nyelni. Vagy felemelni a feneked és elhúzni dolgozni.
2017. júl. 24. 21:47
 2/31 anonim ***** válasza:
40%
Először is hol laksz? Ha tényleg ilyen az anyád és tényleg ennyit keres akkor nem értem mi a probléma. Én fognám magam elvennék titokban nagy mennyiségű pénzt és go albérlet, persze munkahellyel együtt. A tervezést meg a keresést nem otthon csinálnám hanem könyvtárban, internet kávézóban. Sok sikert.
2017. júl. 24. 21:52
 3/31 anonim ***** válasza:
88%
Nem írtad, mi a konfliktus tárgya. Az elsővel egyetértek, ki kellene lépni az önsajnálatból, és elkezdeni bármit dolgozni, hogy a magad ura lehess, és nem kemény pénzekért kreszre járni, amíg nem tudod finanszírozni magadnak.
2017. júl. 24. 21:53
 4/31 A kérdező kommentje:
Pont az a helyzet, hogy dolgozni akarok és nem kaptam munkát. Önéletrajz küldés ennek-annak a cégnek, semmi. SMS vagy hívás, értesítés, semmi. 3 hónapja volt az utolsó munkaviszonyom. Nem vagyok büszke rá. De egyszerűen élni nem lehet, se akkor, ha egyszerűen befogom a pofám. Egyszerűen kész. Egyébként arról sem feltétlenül szerény személyem tehet róla, hogy én ide jutottam: azért kellett vissza menjek oda, mert apai oldalról összeomlott a család. (csődbe ment a cég, iskolába járásnak pedig vége, nem volt miből!)
2017. júl. 24. 21:54
 5/31 A kérdező kommentje:

Azért anyámról tudni illik, hogy ha 5 ezer forintot kértem tőle ebéd befizetésre, vagy valami: "kérj apádtól."

A szüleim elváltak, anyámnak lettem ítélve a bíróság által, de apámhoz költöztem munka miatt + ott voltak olyan alapfelszereltség mint INTERNET, mert a mai napig nincs internet anyámnál, csak szomszédnet van....

2017. júl. 24. 21:57
 6/31 anonim ***** válasza:
64%
Mi a baj anyáddal? hogy elvárja, hogy mosogass? vagy micsoda?
2017. júl. 24. 22:03
 7/31 A kérdező kommentje:
Ó nem az a bajom vele, hanem az, hogy folyamatosan olyan dolgokat terjeszt rólam, amik nem igazak, ferdíti az igazságot a dolgokról, uszítgat ellenem rokonokat, normális ember számba nem hajlandó venni, családi pótléknak jó voltam neki, anyagilag sosem támogatott igazán, ha munkám volt vagy nem volt mindig basztatott: kialudni nem lehetett, mindig volt valami baja, ha valamiben megegyeztünk akkor azt állandóan felrúgta stb. stb. stb.
2017. júl. 24. 22:07
 8/31 anonim ***** válasza:
61%
A felvezető szövegben írtad, hogy rokonok ajánlottak munkát. A semminél az is jobb, ha lesz egy kis pénzed belőle.
2017. júl. 24. 22:10
 9/31 A kérdező kommentje:

Úgy látom , nem eléggé érthető, de leírom bővebben:

Egy olyan vállalkozásnál lenne munkám, amely nem működik: kölcsönökből működik a cég, nem profitból, ahol kemény fizikai munkás lehetnék, aki napi 18 órát tuti munkával kéne tölteni.... ( És nem a legbecsületesebb rokon, ugye ezt nem említettem...)

2017. júl. 24. 22:12
 10/31 anonim ***** válasza:
88%
Mi a végzettséged? Van érettségid? Milyen munkát szeretnél? Mennyiért szeretnél dolgozni havonta?
2017. júl. 24. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!