Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim szándékosan nem értenek meg?

Figyelt kérdés
Ha elmondom nekik,hogyha valami zavar,akkor olyan mintha direkt arra menne ki a játék hogy szándékosan nem éreznek velem együtt. Tehát nagyon jól tudják hogyha esetleg valamivel szemben kritikát fogalmazok meg és jogosan,de direkt nem akarnak megérteni. Meg azt mondják hogy nekem milyen jó sorom van,aztán közbe amikor mondtam nekik hogy például a 18. születésnapomra nem kaptam tőlük semmit sem és ez bánt,akkor egyből terelték a témát. Meg hogy az osztálytársaimnak évente kapnak új telefont én meg 3-4 évente fél éves könyörgés után kapok egy középszintű telefont.(Ez egyébként azért is zavar mert nem küszködünk anyagi gondokkal,de mégsem kapok semmit tőlük) Meg sokszor úgy érzem hogy nem ők vannak értem,hanem én vagyok ő értük. Tehát én csak egy eszköz vagyok aki leviszi a kutyát,elmosogat,megcsinál helyettük ezt-azt. Meg egyszer mondtam hogy nem akarom levinni a kutyát és azt mondta apa hogy akkor ők meg nem főznek nekem akkor egy napig. Tehát egyből elkezdett zsarolni. Igazából nem esne nehezemre segíteni ha érezném azt hogy néha én is kapok tőlük segítséget,de ez sajnos nem így van,és ha mondom nekik akkor nem értenek meg,sőt még azt is mondják hogy nekem milyen jó sorom van,holott ez nem igaz ebben a formában.
2017. júl. 19. 10:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%
Mik ezek a válaszok? Istenem... említette, hogy van pénzük, akkor miért jöttök azzal a szöveggel, hogy nektek nem jutott rá stb. ?! Ez pofátlanság, ha már gyereket hozzak a világra, törődjenek is vele, az érzelmi, morális támogatás ugyanolyan fontos, mint az anyagi! Ha nem kap visszajelzést és úgy kezelik, mint egy szolgát, akkor jogosan háborodik fel...
2017. júl. 19. 11:42
 12/16 anonim ***** válasza:
64%
Bocs, de az évente telefon nem alap. Az meg normális, hogy segíteni kell otthon. Nem írtuk sehol, hogy nekünk nem telt rá, csak azt, hogy ez nem igazán fontos dolog.
2017. júl. 19. 11:45
 13/16 anonim ***** válasza:
46%
A gyerek személyiségét a genetika és a környezet befolyásolja. Mindenért a szülőt kell okolni, mert az ő kezeiben volt a jövője, érzelmi alapja, megfelelő személyiségfejlődése és még sorolhatnám, szóval minden. Na most hisztizhet azért, hogy nem kap új telefont, de őt szerintem leginkább az zavarja, hogy magyarázatot sem kap, mert mindig témát terelnek, meg sem hallgatják. És itt kezdődik a gciség... szerintem ha létezne a családban kommunikáció, akkor nem írkálna gyakorira, és az sem zavarná, hogy pl mindig neki kell levinnie a kutyát (mint említette is, hogy levinné szívesen, ha nem érezné, hogy szolgaként kezelik)
2017. júl. 19. 11:53
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Te csak arra tudsz gondolni másnak milyen jó ?

De gondolom az nem jut eszedbe h más meg annak is örülne ami neked van! Étel,ruha,tető a fejed fölött,és szüleid akik gondoskodnak rólad.

Tudod én már 12 éves koromtól elmentem pl. meggyet szedni napszámba és abból a pénzből vettem meg az első telefonomat,örülj neki h 3-4 évente kapsz mert én sose kaptam. Ja és sose nyavajogtam mert mosogatnom vagy takaritanom kellett,a szüleim épp eleget dolgoztak sose esett nehezemre semmi. Durva h 12 évesen több eszem volt mint neked. Ja és képzeld a 18. szülinapomra magamnak sütöttem tortát amit együtt megettünk a családdal ;) Ha vissza gondolok nekem ez sokkal szebb emlék,minthogyha kaptam volna vmit :) Lassan kezd el értékelni amid van és nyavajog mint egy óvodás 👍

2017. júl. 19. 11:55
 15/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem hogy miért kéne évente új telefon. Kétévente már természetes hogy újat veszel, mert a régi tönkremegy.
2017. júl. 19. 14:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó, az hogy nem kaptál ajándékot szülinapodra nem szép dolog. De, hogy a Te szavaiddal éljek "az hogy megcsináltak" nem az jelenti, hogy Te akármit kizsarolhatsz mert Neked jár. Kiscsillag... 18 vagy... 16 éves kortól lehet diákmunkát vállalni, IGEN suli mellett is. Kell új telefon? Dolgozz érte meg. És, amikor semmi órabérekből megveszed az első 50.000-150.000 ft-os telefont, amiért majd dolgozol 3-8 hetet és akkor még egy fagyit sem eszel, hogy össze tudd gyűjteni, majd akkor rinyálj, hogy Te évente újat szeretnél. Egész pontosan hány percet is dolgoztál már életedben, hogy tudd, mennyit kell dolgozni egy új telefonért vagy bármiért? Fel kell nőni. Ez van.
2017. júl. 19. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!