Mit tegyek, a szüleim miatt piszkálnak?
Nem tudsz valahogy lázadni? Azért nem egészséges, hogy a szüleid ennyire korlátoznak. Lassan felnőtt leszel.
Esetleg, ha az anyagi vonzat miatt nem támogatják a kiruccanásokat, akkor arra a diákmeló lehetne megoldás. Egyébként meg az, hogy azt mondod, hogy elmész és jössz valamikor, ha gáz van telefonálsz.
20 éves vagyok, és amint saját keresetem lett, soha nem közöltem mire és mennyit költöttem. Én bulizni nem igazán vágytam, és hálás vagyok anyuéknak, hogy fogtak valamilyen szinten, és nem az utcán kóboroltam. Persze ez így nagyon közhely, de leérettségiztem, szakmát tanulok és élem az életemet. Nem azt mondom, hogy soha nem rúgtam be, vagy nem gyújtottam rá, de mindig kikerültem a kétes alakokat.
Lehetséges, hogy a szüleid féltenek, ráadásul jogosan, mert a mai világban a felelősségérzet eltűnt. Kiskorú vagy, ezért bármi történik a szüleidet veszik elő. A lázadás nem a legjobb ötlet, mert a végén magadra haragítod őket, és még mozi sem lesz. Próbálj a bizalmukba férkőzni, mondd el, hogy kivel leszel és hova mész. Nekem minden barátnőmet/barátomat ismerték anyuék. Hidd el, ha leülsz megbeszélni ezt velük rugalmasabbak lesznek.
Nekem egy barátnőmnek vannak ilyen szülei. 18 évesek vagyunk, de kb sehová nem engedik el, nem csak bulikba, és ez tényleg nagyon zavaró tud lenni a baráti társaságba, mert mindenki ott van, csak ő nem.
Egy minimális szabadság azért neked is kijár, próbáld a tények elé állítani őket. Megmondod mikor és hová mész, aztán majd jössz haza, telefonon el tudnak érni, ha aggódnak. Ez azért 17 évesen nem olyan merész húzás, ennyit igazán engedhetnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!