Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim folyton piszkálnak...

A szüleim folyton piszkálnak és célozgatnak, hogy fogynom kellene. Mit tegyek? 13/L

Figyelt kérdés

Anyukámék folyton piszkálnak ezzel,tesznek olyan megjegyzéseket,hogy nagy a fenekem,vagy rámszólnak,hogy ne egyek mostmár többet. Sokszor nem birom megállni,hogy ne egyek édességet,mert bármit eszek,folyton kívánok valamit.,Mostanában felszedtem vagy 6 kilót,de nem nőttem,maximum 3 centit.Már van rajtam felesleg,a combjaim is összeérnek,és a fenekem/combom strigás és narancsbőrös is egy kicsit.Eddig sosem voltam testes.Kiskoromtól fogva elég sovány voltam. Aztán elkezdtem fejlődni és hízni is.Az osztályban is elkezdték mondogatni,hogy tök sokat híztam.Nagyon rosszul érzem magam,mikor tükörbe nézek,nemtudok tartani egy normális diétát,mert falásrohamok törnek rám.Undorodom magamtól.Szoktam tornázni,mikor van időm.Mennyire ártana az,ha koplalnék?

Esetleg nem tudnátok írni/küldeni egy koromnak való diétát vagy

edzéstervet?:(

13/L,46 kg 150 cm.

2016. nov. 18. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
10%
XD
2016. nov. 18. 19:09
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Én 47 kiló vagyok, és 152 centi, szintén 13 éves lány. Nekem is mondták, hogy híztam ( bár most azt mondják, mintha fogytam volna.. Én nem látom magamon ) és kicsit zavart is.. De aztán megbarátkoztam vele, és szeretem, hogy egy kissé teltebb vagyok. :)
2016. nov. 18. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ez így normális, hisz növésben vagy. Próbálj sokat mozogni, elmenni sétálni, elkezdeni tancolni vagy csak otthon csinálni par felulest.

És ne érezd magad rosszul, semmi okod nincs rá. Koplalni pedig semmi keppen ne kezdj el, azzal semmit sem érnel.

Nalam az valt be amikor fogyni akartam, hogy eldöntöttem hogy most elmegyek egy orat setalni, es csak utana ultam lé enni.

Ha pedig végképp nem valik be semmi, akkor kérd meg esetleg anyukadat, hogy vigyen el dieteikushoz, aki majd segit.

2016. nov. 18. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell fogynod, elég ha nem hízol, és majd szépen hozzánősz a súlyodhoz!

Gondolom, vagy növekedési ugrásban vagy, vagy pedig kezdenek tombolni a hormonjaid, az okozza a falási rohamokat.

Figyelj picit jobban, hogy mit eszel, és mennyit, nem kell semmi drasztikusra gondolni. Pl. ha "úgy ennél valamit", egyél reszelt répát, szerelt almát fahéjjal, készíts smoothie-t (zöldség és gyümölcs turmix, vízzel és fűszerekkel), vagy egyél egy almát. Ha nem vagy tényleg éhes, el fog múlni, ha pedig fél óra múlva is éhes vagy, akkor egyél rendesen.

Ha most koplalni kezdesz, azzal két dolgot érsz el:

1. Durván befékezed az anyagcseréd, és innentől életed végig fogyózhatsz, mert sokkal hajlamosabb leszel a hízásra!

2. Bekavarsz a hormonháztartásodba, ami később okozhat gondokat, de csökkenhet tőle a végleges testmagasságod is, pl.

Ha jót akarsz magadnak, akkor mozogj. Járj görkorizni, a haverokkal kosárlabdázni, táncolj otthon zenére, esetleg tölts le DVD-ket és tornázz arra, vagy youtube videókra. Nem kell egyből drága edzésterv és sanyarú diéta. :)

Ha kicsit izmosodsz, akkor az alakod is sokkal jobb lesz (később is), és gyorsul az anyagcseréd is!

Tehát a fogyózást, koplalást felejtsd el, és mozogj többet!

Illetve kezdj el olvasni a táplálkozásról, étrendekről, anyagcseréről, hogy értsd te is, miért nem szabad eszetlenül koplalni, mire van szüksége a testednek, és mivel ártasz.

2016. nov. 18. 19:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom az utolso háromnak!:)
2016. nov. 18. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:

13 évesen én 141 cm voltam. azért tudom ilyen pontosan, mert most is annyi vagyok. Ehhez a magassághoz képest 45 kg voltam. Nem voltam kövér, de sovány sem. Lehet, hogy eddig soványabb voltál, de még csak most kezdesz kigömböjödni, nőiesedni a megfelelő helyeken, és ezért látszól a korábbi énedhez képest kövérebbnek. Ez nem baj. A stirák.... hát nem tudom. Az én lányom kifejezetten sovány, hízhatna egy kicsit, mégis tele van stirákkal a combja, feneke, hasa, cicije. Nem tudom mitől.

Szerintem nem kell eszeveszett fogyókúrába kezdened. ahogy mondták, mozogj egy kicsit. Táncolj, bringázz, sétálj, és ami az alaknak különösen jót tesz, ha van rá lehetőséged, ússzál.

2016. nov. 19. 10:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyaltalan nem vagy kover!! Sportolj, az jot tesz, de egy 13 eves lánynak nincs szüksége fogyokurara! 150 centi vagyok, es 52 kilo. Nem vagyok kover,persze van mit rajtam fogni, na bumm. Nem kell mindenkinek anorexiasnak lennie :)) a te súlyod egyebkent pont megfelelő. Es nagyon drukkolok h még változzon a magassagod, mert én 13 eves korom ota 150 centi vagyok. Utalok kicsi lenni :D
2016. nov. 19. 11:33
 8/10 anonim válasza:
42%
Azért azt vedd figyelembe, hogy a szüleid valószínűleg jót akarnak neked, még ha ezt nehéz is elfogadnod.
2016. nov. 19. 15:13
 9/10 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Én szeretek kicsi lenni. Gyerekként én is utáltam, de most már szeretem. Persze, vannak hátrányai is. de már nem változtatnék rajta akkor sem, ha megtehetném.
2016. nov. 19. 19:57
 10/10 anonim válasza:

En 13 éves en 166 cm 84 kg

Semmi gondom nincs kover vagyok de ez van

Van baratom is o olyannak fogad el amilyen vagyok

2016. nov. 25. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!