Van bármi lehetőségem elérni, hogy a szüleim ne erőltessék rám a közös hétvégéket?
24 éves egyetemista lány/nő vagyok(kinek melyik kifejezés tetszik)
Pár hónapja odaköltöztem a páromhoz, azóta "otthon" áll a bál, szüleimnek minden héten az a legfontosabb, hogy mikor megyek már haza, legyek otthon egész hétvégén, satöbbi. Ma mondtam nekik, hogy hétvégén elmegyünk a Balatonra a párommal, nem tudok menni hozzájuk, erre teljesen kiakadtak, hogy ezt hogy képzelem.
Elég fárasztó már minden áldott nap ezt hallgatni.. Próbáltam már beszélni velük erről, de annyit mondtak, hogy nekik mindig a kislányuk leszek, meg hogy ők a családom, szóval menjek csak haza hétvégente..
Hogy lehet leállítani őket? Ne beszéljek velük? De szeretném, ha normális viszonyunk lenne.
Mit tehetnék?
#1, #2
Már eldöntöttem, csak fárasztó, hogy heti 7 nap vita van miatta.
Kb ezeket mondtam nekik. Őket nem érdekli, más mit csinál, én a kislányuk vagyok "és pont".
A fix hétvégés ötlet nagyon tetszik, meg fogom próbálni, köszi!
Amúgy próbáltam meghívni őket, de "messze van" (60 km)
Az meg, hogy intézem a háztartást, édesanyám szemében csak ok arra, hogy leszóljon (a főztöm szerinte rossz, a mosást nem jól csinálom, a takarítás "túl hamar kész van", stb)
Teljesen a saját lábamon állok anyagilag, ez nem gátolja meg őket abban, hogy vita kerekedjen MINDEN beszélgetésünkből, ami nem túl jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!