Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek adjak apámnak egy...

Szerintetek adjak apámnak egy esélyt hogy rendesen megismerjen?

Figyelt kérdés

Nem tervezett gyerek voltam. Anyám 20 éves volt akkor apám 22. Nem védekeztek és jöttem én. Apám megfenyegette anyámat hogy vagy elmegy abortuszra vagy elhagyja. Végül anyám nem ment el abortuszra. Apám a lehető leghamarabb elhagyta akkor anyámat. Se szó, se beszéd elhagyta. Mivel én csak teher lettem volna számára. Nem is keresett soha, gyerektartást se fizetett se semmit. Aztán ma tizenhat év elteltével keresett fel engem (gondolom rokonok segitségével) hogy szeretne részt venni a serdülőkoromban és sajnálja hogy itthagyott minket és ezen változtatni fog. Nem válaszoltam semmitse csak kinyomtam őt a mondandója után. Szerintem ezzel nagyon elkésett. Előbb kellett volna keresnie. Részt kellett volna vennie az életemben. Ebben a kevés 16 évben.

Szerintetek?

2017. júl. 12. 22:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
94%
#50, maradjunk annyiban, hogy a Kérdező szülei cserben hagyták EGYMÁST... mint ahogy az a válásokban általánosan jellemző. De ennek nem kell, hogy köze legyen a gyerekhez fűződő kapcsolathoz.
2017. júl. 14. 10:21
 52/60 anonim ***** válasza:
57%

# 51. A "cserben hagyták EGYMÁST" mondatod azt jelenti, hogy az anya nem ment el küretre?

Az apa cserbenhagyott. Az anya felelősséggel megvédte, megszülte, felnevelte a közös gyermeküket egyedül, minden apai segítség nélkül.

Szerinted jobb lett volna, ha elveteti és a gyerekét hagyja cserben egy ilyen apa kedvéért?

2017. júl. 14. 12:30
 53/60 anonim ***** válasza:
85%

"Szerinted jobb lett volna, ha elveteti és a gyerekét hagyja cserben egy ilyen apa kedvéért?" - szerintem ez egy nem értelmezhető mondat, mert abban az időben nem volt se gyerek, se apa, volt egy embrió, és volt egy férfi. Ebből gyerek meg apa pont a nő döntése áéltal lett, ha a nő másként dönt, se gyerek, se apa nem lett volna a történetben. Igaz?

Na ennek tükrében igen, én mint férfi azt várom a társamtól, hogy a gyermekvállalásunk mindenkor közös döntés legyen, és akkor történjen, amikor az mindkettőnknek megfelelő. És ezt a felvertést is meg tudom válaszolni: "Igaza van az egyik válaszolónak: ha a férfi valamilyen hatalmas személyiségváltozáson ment volna keresztül, az anyukának is odaböffentene legalább egy bocsit." - NEM, ez nem így van, a férfi számára nyilván továbbra sem elfogadható, hogy a nő neki szerelmet hazudva egy embriót lazán elé sorolt, ezért nyilván ugyanolyan pipa az exére, amennyire a Kérdező anyja rá, ezek nem megbocsájtható dolgok. Amit a Kérdező apja felismert, az annyi, hogy a gyerek ezért nem felelős. És pont azért most kereste meg - és nem 5 vagy 10 évvel ezelőtt - mert most már a Kérdező is önálló személyiségként maga hozza a döntéseit, tehát ezáltal nem kerül az exétől (a Kérdező anyjától) függő helyzetbe, nem vele kell beszélnie, nem vele kell egyezkednie.

Érted?

2017. júl. 14. 14:00
 54/60 anonim ***** válasza:
86%
... ja, és megsúgom, ha a Kérdező nem akar kapcsolatot vele (ehhez joga van természetesen, ebben nála a döntés) akkor se fog történni semmi, az illető nem segítségre szoruló magatehetetlen 80+-as, hanem 38-39 éves, ha új családot akar alapítani, pont abban a korban van, amikor ez a legegyszerűbb egy férfinak, elég, ha nem fogja menekülőre a sok ketyegő biológiai órájú kora-harmincas nőtől:) Nem véletlenül írtam azt, hogy most ezen egyikük sem veszíthet, max nyerhetnek, ha mégis kialakul valami jó kapcsolat...
2017. júl. 14. 14:10
 55/60 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! Már megbeszéltem vele egy találkozót, ugyhogy szurkoljatok hogy jól alakuljon:)
2017. júl. 14. 18:56
 56/60 kovpet ***** válasza:
100%

Szurkolok neked. :)

Legyél kedves és barátságos vele, de azért tartsd a távolságot. Ha valami nem egyenes dolog van a háttérben, akkor semmiképp sem szabad annak történnie, hogy megkedveled és utána derül ki, hogy más is van a dologban és megbánt vele.

Sok szerencsét!

2017. júl. 14. 21:58
 57/60 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező (#55), én nem féltelek, szerintem képes vagy jól képviselni a saját véleményed. Az első találkozón meg úgyse kell eldöntenetek semmit azon túl, hogy legyen-e második... minden mást szépen, nyugodtan végig lehet gondolni a találkozást követő napokban.
2017. júl. 14. 23:28
 58/60 anonim ***** válasza:
38%

Kb. az fog történni mintha az egykori halálraítélt és az őt halálra ítélő bíró találkoznának.

Az egykor ítélkező bíró 16 év után úgy dönt, hogy akit egykor halálraítélt, de aki elnöki kegyelemben részesült és így az ítéletet nem hajtották végre (az anya ugye megmentette és felnevelte a kérdezőt) így az életben maradt és most találkozni fognak.

Mi több, a vérbíró szponzorálni kívánja az egykori halálraítéltet.

Ha én lennék a kérdező helyében egy szavát nem hinném el az engem egykor halálra ítélőnek. Nem bíznék benne és egy büdös fillért nem fogadnék el tőle.

Nekem mondhatna bármit, kizárt, hogy elhinném egyetlen szavát is.

2017. júl. 15. 07:43
 59/60 anonim ***** válasza:
71%
Hogyan alakult a találkozó Apuddal?
2017. júl. 22. 16:30
 60/60 anonim ***** válasza:
100%
Szia, hogy vagy?
2017. aug. 8. 21:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!