Szerintetek adjak apámnak egy esélyt hogy rendesen megismerjen?
Nem tervezett gyerek voltam. Anyám 20 éves volt akkor apám 22. Nem védekeztek és jöttem én. Apám megfenyegette anyámat hogy vagy elmegy abortuszra vagy elhagyja. Végül anyám nem ment el abortuszra. Apám a lehető leghamarabb elhagyta akkor anyámat. Se szó, se beszéd elhagyta. Mivel én csak teher lettem volna számára. Nem is keresett soha, gyerektartást se fizetett se semmit. Aztán ma tizenhat év elteltével keresett fel engem (gondolom rokonok segitségével) hogy szeretne részt venni a serdülőkoromban és sajnálja hogy itthagyott minket és ezen változtatni fog. Nem válaszoltam semmitse csak kinyomtam őt a mondandója után. Szerintem ezzel nagyon elkésett. Előbb kellett volna keresnie. Részt kellett volna vennie az életemben. Ebben a kevés 16 évben.
Szerintetek?
Aki csak használja a nőket, de a következményeket elutasítja/nem vállalja az nem is férfi.
Óvakodj tőle, mert újra és újra meg fog vezetni.
Nem elég neki, hogy ellopta a gyermekkorodat, most arra készül, hogy az ifjúságodat és eltapossa.
Hogy lenne képes a leány egyedül, 16 évesen jól dönteni egy 38 éves minden hájjal megkent "emberrel" szemben, amikor annak idején 22 évesen bepalizta a 20 éves leendő anyát is.
Ha szóba áll vele a leány, az szinte felhívás lenne keringőre. Pillanatok alatt csapdába ejtené ahonnan vagy kikerül az életbe, vagy örökre bebukik és még a végén az élete is rámegy a kérdezőnek.
Ahogy öregszem, úgy látom egyre jobban, hogy az emberek semmit nem változnak. Igaza van az egyik válaszolónak: ha a férfi valamilyen hatalmas személyiségváltozáson ment volna keresztül, az anyukának is odaböffentene legalább egy bocsit.
Tulajdonképpen mit szeretne? A kérdező nemsokára az édesanyjáról is leválik. Most már szerintem késő. Mikor már úgymond nincs a gyerekkel gond, akkor megjelenni, és eljátszani a hőst.
Ha találkoznék is vele, csak azért, hogy tudjam, mit akar tulajdonképpen. De itt van két szülő. Nem teszek különbséget férfi és nő, apa és anya közt. Ellenkező felállásnál is azt mondanám, hogy ez a két szülő nem érdemel egyenlő bánásmódot. Nem szeretem, mikor az egyik ember megbízható, lehet rá számítani, mindig ott van, a másiknak meg valami nagy felismerés kell, hogy mit jelent embernek lenni, és akkor megkapják ugyanazt.
"#40, ja, te nyilván ott voltál, ezért ismered ilyen jól a körülményeket"
Nem, én elolvastam a kérdést.
"Nem védekeztek és jöttem én. Apám megfenyegette anyámat hogy vagy elmegy abortuszra vagy elhagyja."
Ja, hogy ha neked ennyi elég... én azért minimum a másik oldalt is meghallgatnám, mielőtt ítélkezni kezdek...
(persze tegyük hozzá, ez most már egy tét nélküli dolog - szemben a 16 évvel ezelőtti helyzettel - ezen most nem veszíthet senki semmi végleteset, ha esélyt ad egymásnak a Kérdező meg az apja, ha nem)
"én azért minimum a másik oldalt is meghallgatnám, mielőtt ítélkezni kezdek."
Nem ítélkeztem. És nem vagyok bíró, hogy minden érdekeltet meghallgassak. Kérdező feltett egy kérdést, a megadott információk alapján leírtam a véleményemet (ahogy te is).
Én a saját fiaimat is arra tanítottam, hogy ha nem akarnak egy kapcsolatból gyereket, akkor tegyenek róla, hogy ne lehessen. Kész, nincs mit ezen tovább magyarázni.
Andizsuzsi: ebben igazad van, de azért tényleg csak meg kellene hallgatni a másik felet, mert ez az egész elég egyoldalú elbeszélésnek tűnik számomra. Kizárólag az a fél a gonosz, aki nem tudja megvédeni magát, mert nincs ott.
Pl a "gyerektartást se fizetett" rész. Azt nyilván tudod, hogy a gyt fizetése nem önkéntes, tehát ez a rész teljesen biztosan nem olyan egyértelmű, ahogy le van írva.
"Se szó, se beszéd elhagyta. Mivel én csak teher lettem volna számára."
Tehát még az indítékait is ennyire pontosan tudja a kedves másik fél így 17 év után.
"Nem is keresett soha"
És igen, ezek után én már ebben sem lennék biztos...
Természetesen az is lehet, hogy minden úgy volt mint ahogy le van írva és a kedves fater csak azért került elő ennyi idő után, mert érdekében áll. Vagy mert beteg és meg fog halni. Vagy mert külföldre megy és többet nem lesz esélye látni a srácát. Vagy mert most nőtt be a feje lágya. Vagy mert új nője van, aki lecseszte, hogy ezt így nem lehet.
Történeteket ki lehet találni, csak nem érdemes. Az embernek nincs annyi szülője, hogy egyet csak úgy hagyjon veszni. Én azt mondom, hogy egy beszélgetést megér a dolog. Mivel nincs érzelmi kapcsolat, a kérdező valószínűleg nem fog sérülni akkor, ha kiderül, hogy az apja épp olyan, ahogy eddig hitte. A másik esetben meg javulhat tőle az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!