Szerintetek adjak apámnak egy esélyt hogy rendesen megismerjen?
Nem tervezett gyerek voltam. Anyám 20 éves volt akkor apám 22. Nem védekeztek és jöttem én. Apám megfenyegette anyámat hogy vagy elmegy abortuszra vagy elhagyja. Végül anyám nem ment el abortuszra. Apám a lehető leghamarabb elhagyta akkor anyámat. Se szó, se beszéd elhagyta. Mivel én csak teher lettem volna számára. Nem is keresett soha, gyerektartást se fizetett se semmit. Aztán ma tizenhat év elteltével keresett fel engem (gondolom rokonok segitségével) hogy szeretne részt venni a serdülőkoromban és sajnálja hogy itthagyott minket és ezen változtatni fog. Nem válaszoltam semmitse csak kinyomtam őt a mondandója után. Szerintem ezzel nagyon elkésett. Előbb kellett volna keresnie. Részt kellett volna vennie az életemben. Ebben a kevés 16 évben.
Szerintetek?
Lehet nem jött neki össze egy új család, amikor már akart volna, ezért keresett fel.
Nehéz ügy.
Egy találkát lehet végigülnék vele egy olyan helyen, ahol nem vagyunk kettesben, és megkérdezném, hogy miért keresett fel, miért most, és mit akarna ezután.
De nem hiszem, hogy valaha is úgy tudnék rá tekinteni, mint az apámra.
Magamat ismerve pedig végképp nem akarnám, hogy beleavatkozzon mostmár az életembe. Azt meg végképp feleslegesen kérné tőlem, hogy tekintsek rá apaként.
De ez csak az én véleményem.
Amit viszont mindenféleképpen megtennék, hogy elmondanám anyukámnak, ha ő nem tud még róla, és megbeszélnénk ki mit akar vagy ki mit gondol erről.
Nézz utána kicsit apádnak, pl. facebook profilját nézd meg.
Ha sikeres embernek tűnik, akkor szinte biztos, hogy hátsó szándékok nélkül akarja Veled felújítani az apa-lány kapcsolatot. Ez esetben szerintem anyagi javakkal, drága programokkal is kompenzálná bűneit. Támogatná továbbtanulásodat, családalapításodat.
Ha lecsúszott ember, akkor viszont csak azért keres, mert Tőled remél hamarosan támogatást. Még az ilyen emberek is most ravaszul 1-2 évig apróbban támogatnának, hogy utána aztán folyamatosan lehúzzanak. Ez esetben ne akard megismerni, mert még megsajnálnád...
40F
ha még annyi se volt benne, hogy a gyerektartást fizesse, nem hiszem, hogy részt akar venni az életedben. lehetett bármennyire fiatal, lehettél bármennyire nem tervezett, lehetett volna legalább annyira felelősségteljes, mint amennyire anyukád, meg neki is feltételezem voltak akkor-vannak szülei, akiknek szintén maximálisan támogatniuk kellett volna őt, mint neki anyudat... (persze az utóbbiról nem tudok semmit ugye)
nem kellett volna így hozzáállni, aztán most nem járna így. én azt gondolom, hogy elbaszta, vannak amiket meg lehet bocsájtani, de ezt nem.
hasonló a helyzetem, amit jobb, ha nem fejtek ki, mert órákig tudnám írni :D, szóval tudom, miről beszélek...
Érthető az indulatod, de szerintem adj neki egy esélyt, ne ad ki az útját kapásból.
A legtöbb ember 22 éves korábban nem érett még egy gyerekvállalásra főleg ha az váratlan. Gondolj bele alig 6 évvel volt csak idősebb mint Te most. Szóval hülye volt, éretlen, de most már megkomolyodott és ennyi idő után garantáltan más ember.
Beszélj vele, aztán ha nem akarod, akkor nem muszáj vele kapcsolatot tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!