Hogyan viszonyulnak hozzád a szüleid miután betöltötted a 18-at?
Pontosan egy év múlva leszek csak 18 éves, de kíváncsi vagyok, hogy ezután fog-e valamiben változni a kapcsolatom a szüleimmel.
Nem tudom, hogy ha elkéredzkedek majd pl. egy házibuliba/koncertre az lesz a reakció, hogy "18 vagy azt csinálsz amit akarsz" vagy "ameddig az én házamban laksz azt csinálod amit mondok". (A gimit 19 évesen fogom befejezni, mert 5 éves nyelvi osztályba mentem, tehát költözés/kolesz egy ideig még nem lesz.) Azt sem tudom hogy ezután is el kéne majd kéredzkednem, vagy elég "közölni" hogy elmentem valahová majd jövök? Később is megkapom a kötelező vallató kérdéseket hogy "hova?" "kikkel?" mielőtt kiteszem a lábam a küszöbön?
Tudom, hogy ez a szülőktől függ és ahány család annyi helyzet, de örülnék ha leírnátok nekem erről a személyes tapasztalataitokat, hogy változott-e a kapcsolatotok a szüleitekkel a 18. szülinap után és ha igen akkor miben.
Hozzám 18 évesen és azóta is (20 vagyok) úgy viszonyulnátak/viszonyulnak, mint egy 10 éves gyerekhez. Ha elmegyek otthonról úgy, hogy nem szólok, 5 perc múlva már csörög a telefonom, hogy hol vagyok, mit csinálok, miért nem szóltam, hogy elmegyek. Ha szólok, hogy elmegyek, egyből jön, hogy "kivel, hová, mit fogtok csinálni, mikor jössz haza???". (Ezért nincs is barátom, szerintem k**va gáz az egész család előtt bejelentést tenni, hogy egy fiúval találkozom, ha még én sem tudom, hogy lesz-e egyáltalán valami az egészből.) Egyetemre járok, de a szüleim még a mai napig is azt hiszik, hogy fel kell jönniük a szobámba könyörögni, hogy végre tanuljak már, mert szerintük nem tanulok eleget és nem lesz belőlem semmi (megjegyzem, a tanulással soha nem volt problémám, orvosira járok). Ha valamilyen döntést kell hoznia a családnak, akkor az én véleményem annyit ér, mint egy kisgyereké. Ha valahová megyünk együtt, még mindig mondják, hogy nézzek körül amikor átmegyek az úton, menjek ide, menjek oda. Ha rokonokkal találkozunk és bele szeretnék szólni a beszélgetésbe, jön a "k*ssoljál, ne szólj bele a felnőttek dolgába, még túl fiatal vagy és úgysem tudsz semmit"
Nyilván a te családodtól függ, hogy hogy viszonyulnak hozzád, miután betöltöd a 18-at, ez csak az én tapasztalatom. Engem már rohadtul idegesít, hogy egy kis h*lyegyereknek tartanak, és mindenről tudni akarnak. Nem mintha olyan hatalmas titkaim lennének, de szerintem nem olyan nagy igény, hogy így 20 évesen egy kis magánéletem is lehessen. Amint tudok, el is költözök.
Köszi az eddigi válaszokat ment a zöld pacsi mindenkinek :) írjatok még bátran ;)
#11-es nekem is mindenről be kell számolnom és engem is idegesít a magánélet hiánya de nálunk ez az ára a viszonylagos engedékenységnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!