Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális dolog, hogy a 77 éves nagymama egész egyszerűen nem hajlandó eljönni soha meglátogatni a lányát?

Figyelt kérdés

Én az unoka vagyok. Lassan egy éve elköltöztünk, korábban a nagymamával egy utcában laktunk, de akkor is csak akkor jött, ha valakit ünnepeltünk. Így, hogy elköltöztünk kb. 40 km-re, egész egyszerűen nem hajlandó eljönni hozzánk, soha nem is volt még, nem is akar. Ráfogja, hogy fáj a lába, meg ilyen dolgokra. Holott semmi baja, ahová ő akar, oda úgyis elmegy, bár nem nagyon jár sehová sem, de ha mégis, akkor el tud menni. Azt viszont elvárja, hogy kb. havonta elmenjünk és meglátogassuk őt, amikor valakinek szülinapja-névnapja van. Pl. ha anyának van (azaz a lányának), akkor is elvárja, hogy lemenjünk, hogy fel tudja köszönteni anyát. Sokszor még sütiket is mi viszünk, ő meg mindig csak ugyanazt tálalja föl, fasírtot. Semmi mást. Néha sütit, ha vesz.

Anyának hiába beszélek, ő se akar sokszor menni, de inkább lemegy, a békesség kedvéért.

Hihetetlennek találom ezt is, hogy a mama egyáltalán nem kíváncsi az új házunkra. Buszra fölpattanna INGYEN, itt volna kb. egy óra alatt. Még ki is mennénk érte kocsival, és házig hoznánk. Anya testvére ugyanez, ő se akar eljönni, mamával él. Pedig semmi nézeteltérés nincs így köztük, ha lenne, nyilván nem is látogatnánk nagyon őket. De anya már sokszor hívta őket, de nem jönnek. És egy kellemetlen nevetés jön anya részéről.

Egyébként azok a köszöntések sem nagy dolgok. Mama is inkább csak úgy van az egésszel, hogy "letudja". Mindig pénzt ad. Míg ott laktunk is csak "letudott" minket, nevetgélve mondta sokszor. "Ha már itt vagy nálam, le is tudlak gyorsan, boldog születésnapot".

2017. jún. 25. 22:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, bele ne pusztulj már, hogy havonta egyszer elmész 40 kilométerre meglátogatni nagyanyádat. 77 éves, honnan a fenéből tudja, hogy te minek örülnél? Ad pénzt, abból azt veszel magadnak, amit akarsz. örüljetek, hogy ellátja magát és nem szorul a gondozásotokra, el tudom képzelni, akkor miket fröcsögnél ide.
2017. jún. 26. 11:23
 32/37 anonim ***** válasza:
84%

Mi irkálunk itt össze???

Véleményeket kértél nagyanyád viselkedéséről, b+. Ha nem tetszenek a válaszok, el lehet menni a sóhivatalba. Bár én a helyedben elgondolkoznék rajtuk, ha egyszer már jóformán mindenki ugyanazt írta, hogy egy hülye kisgyerek vagy, aki belepofázik a nagyok dolgába és mindenkinél okosabbnak hiszi magát, holott örülnöd kéne, hogy egyáltalán van még nagyanyád, annak meg pláne, hogy 77 évesen is képes ellátni magát, sőt még főz is nektek meg a (gondolom nem sok) nyugdíjából is ad. Mintha legalábbis megérdemelnéd...képzeld, sok ilyen korú embert már pelenkázni kell, 24 órás felügyeletre szorulnak stb.

És igen, valóban te ismered jobban, csak éppen ahogy bemutattad őt és amilyen stílust megengedsz magadnak, mikor róla beszélsz...ne csodálkozz, hogy ennyi információból senki sem neked fog igazat adni.

2017. jún. 26. 12:39
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Az én Mamám se volt soha egy nagy szakács, de akkor sem volt gond, ő úgy tud főzni ahogy tud, sütni meg párszor sütött de azt is elrontotta. De nehogy már ezért kritizáljuk! Nem várjuk el, hogy jöjjön nálunk és azt sem, hogy 70 felett terülj terülj asztalkámmal fogadjon. Gondolkozz el, nem vagy semmi mit nem vársz el egy szegény idős embertől.
2017. jún. 26. 12:45
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Már előttem nagyjából elmondták a dolgokat az emberek, annyit még hozzátennék h nekem is van rokonom aki tőlünk vidékről felköltözött pestre. Na hát azt leshetik h én mikor fogok felbuszozni pestre, kiigazodni h hol a fenébe vagyok meg odatalálni hozzájuk, egy olyan helyen ami tök idegen, más a közlekedés, minden. Ők itt itthon vannak, ők költöztek el, jöjjenek ők. És ha ezt én húsz évesen így gondolom akkor ő 77 évesen pláne.
2017. jún. 26. 14:05
 35/37 A kérdező kommentje:
Tényleg szuper nagymama, ha mindig mindenkit kibeszél a háta mögött, de a szemünkbe nem mer mondani semmit. Meg mindig leskelődik az emberek után. Azt meg nekem senki ne mondja már, hogy normális, ha mindig pár db fasírozottal vár minket, semmi egyébbel. Tud ő mást is csinálni azért, ha arról lenne szó, csak lusta.
2017. jún. 26. 18:22
 36/37 Fatal_3rror_ ***** válasza:
83%
Mondom én, lóf..szról nem szól a kérdés, csak a nagymama pocskondiázásáról, innentől semmi értelme.
2017. jún. 26. 18:25
 37/37 anonim ***** válasza:
77%

Azt meg senki ne mondja nekem már, hogy egy taknyos kis tinédzser alanyi jogon követelhet bármit is a nagyanyjától, miközben ő kb.semmit nem tesz érte.

TE szoktad őt meleg étellel várni?

TE szoktad őt meglátogatni vagy felhívni csak úgy, hogy tudd hogy van?

TE szoktál neki bármiben segíteni? (Gondolok itt házimunkára, sütés-főzésre stb.-re)

TE szoktál neki ajándékot adni? (Na nem muszájból, hanem szívből)

Nem? Akkor mégis miért járna neked bármi is? És milyen alapon szólod meg a kibeszélést, mikor te is pontosan ugyanazt csinálod most ebben a kérdésben? Csak benned még annyi gerinc sincs, hogy legalább anyukádnak beszélj erről. Helyette vadidegen emberek ezrei előtt szidod nagyanyádat és megerősítést vársz a hányinger viselkedésedre.

Egyébként mi volt a kérdés célja? Ha azt mondjuk, hogy nem, ez nem normális és sztereóban szidjuk veled együtt a mamát, akkor megváltozna bármi is?

2017. jún. 26. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!