Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális dolog, hogy a 77 éves nagymama egész egyszerűen nem hajlandó eljönni soha meglátogatni a lányát?

Figyelt kérdés

Én az unoka vagyok. Lassan egy éve elköltöztünk, korábban a nagymamával egy utcában laktunk, de akkor is csak akkor jött, ha valakit ünnepeltünk. Így, hogy elköltöztünk kb. 40 km-re, egész egyszerűen nem hajlandó eljönni hozzánk, soha nem is volt még, nem is akar. Ráfogja, hogy fáj a lába, meg ilyen dolgokra. Holott semmi baja, ahová ő akar, oda úgyis elmegy, bár nem nagyon jár sehová sem, de ha mégis, akkor el tud menni. Azt viszont elvárja, hogy kb. havonta elmenjünk és meglátogassuk őt, amikor valakinek szülinapja-névnapja van. Pl. ha anyának van (azaz a lányának), akkor is elvárja, hogy lemenjünk, hogy fel tudja köszönteni anyát. Sokszor még sütiket is mi viszünk, ő meg mindig csak ugyanazt tálalja föl, fasírtot. Semmi mást. Néha sütit, ha vesz.

Anyának hiába beszélek, ő se akar sokszor menni, de inkább lemegy, a békesség kedvéért.

Hihetetlennek találom ezt is, hogy a mama egyáltalán nem kíváncsi az új házunkra. Buszra fölpattanna INGYEN, itt volna kb. egy óra alatt. Még ki is mennénk érte kocsival, és házig hoznánk. Anya testvére ugyanez, ő se akar eljönni, mamával él. Pedig semmi nézeteltérés nincs így köztük, ha lenne, nyilván nem is látogatnánk nagyon őket. De anya már sokszor hívta őket, de nem jönnek. És egy kellemetlen nevetés jön anya részéről.

Egyébként azok a köszöntések sem nagy dolgok. Mama is inkább csak úgy van az egésszel, hogy "letudja". Mindig pénzt ad. Míg ott laktunk is csak "letudott" minket, nevetgélve mondta sokszor. "Ha már itt vagy nálam, le is tudlak gyorsan, boldog születésnapot".

2017. jún. 25. 22:18
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%
Úgysem fogod megtudni egyhamar a nagyanyád viselkedésének az okát. Az édesanyád pedig van annyira felnőtt, hogy eldöntse,változatlanul ebben a felállásban marad a kapcsolatuk, vagy egyszer bedurcul.
2017. jún. 26. 00:32
 22/37 anonim ***** válasza:
86%

Havonta mentek, de minek?

Sosem fogom megérteni, minek töltik az emberek az idejüket nemszeretem rokonok látogatásával.

A nagyanyádnak több esze van mint nektek, mert ő nem teszi!

2017. jún. 26. 01:52
 23/37 anonim ***** válasza:
95%

Hát öcsém, ilyen unoka mellett nem csodálom, hogy szegény öreganyád menekül. Hihetetlen vagy. Egyébként ha nem is tudsz róla jót mondani, akkor minek akarod, hogy átjöjjön?

Mellesleg 77 évesen az már bizony nem úgy megy, hogy az ember csak úgy felpattan a buszra. Ennyi idősen szinte mindenkinek vannak fájdalmai, izületi problémái, neadjisten kezdődő demenciája. Könnyen lehet, hogy a te nagyanyádnak is, csak (mivel ilyen jó a viszony) nem köti az orrotokra. És akkor bizony már nem fog csak úgy potyára utazgatni, ha szeretne, akkor sem.

Más kérdés, hogy a te 13 éves agyad ezt még nem képes átlátni. Nem véletlenül mondják, hogy ne szólj bele a felnőttek dolgába, amíg nem vagy elég érett hozzájuk.

2017. jún. 26. 02:05
 24/37 Fatal_3rror_ ***** válasza:
91%

Ez is tipikus csináljunk a bolhából elefántot csak hogy elmondhassuk milyen rossz ember a nagyi helyzet. Egyszerűen meg kell érteni, hogy az időseknek marhára nincs már kedve utazgatni. A többség jobban szereti a vendéglátó szerepet.

De igazából a kérdés nem is kérdés, csak arról szól hogy minden szavaddal a nagymamát ócsárolod.

2017. jún. 26. 06:26
 25/37 A kérdező kommentje:
Azért minek menjünk, hogy letudjon minket? Ráadásul engem pl. itthon megünneplünk. Ő miért nem tud eljönni? Semmi baja nincs!!! Nekünk külön el kellene menni, hogy ott is "megünnepeljünk" engem a szokásos pénzösszeggel meg a 10 db fasírttal? Ne nevettessetek már! Kész kabaré amiket összeirkáltok itt. Ja, és valószínűleg jobban ismeritek a nagymamámat, mint én, és engem is! Már bánom, hogy feltettem a kérdést.
2017. jún. 26. 09:58
 26/37 Dzseri ***** válasza:
100%
Nincs olyan 77 éves ember akinek semmi baja. Az emberi testet nem ilyen hosszútávra tervezték.
2017. jún. 26. 10:21
 27/37 Dzseri ***** válasza:
100%

Az utolsó hozzászólásodban minden benne van :-D

"Azért minek menjünk, hogy letudjon minket? ... Ő miért nem tud eljönni? ... Nekünk külön el kellene menni"

2017. jún. 26. 10:24
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Idegbeteg vagy mi a bajod hogy itt hisztizel? :D

Fogadok te néha úgy elfáradsz a suliba hogy majd meg akarsz halni erre itt okoskodsz hogy egy 77 évesnek semmi baja.

2017. jún. 26. 10:29
 29/37 anonim ***** válasza:
88%
Nehogy már a 77! éves nagyidnak kelljen utazgatni ezt te sem gondolod komolyan. Te hányszor keresed, hívod fel telefonon, látogatod meg, segítesz neki a ház körül vagy érdeklődsz felőle?? Honnan tudod, hogy nincs semmi baja, ha nem is találkoztok? Nemhogy örülnél, hogy még él a nagymamád. Én bármit megadnék érte...
2017. jún. 26. 10:34
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

pl azért, mert fél, hogy amíg nincs otthon, kirámolják a házat. Mi falunkban előfordult, hogy amíg a néni elballagott az orvoshoz, betörtek a házba. Tudják a környéken, hogy egyedül él, látják ha elmegy otthonról.

Buszozástól is félhet, hogy elhagyja a táskáját, vagy rosszul lép leesik a buszlépcsőről és csontját töri.

Meg tudja, ha egyszer elmenne, akkor utána az lenne az elvárás, hogy 77 évesen rendszeresen buszozgasson, ami ilyen idősen már kockázatos.

2017. jún. 26. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!