Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire normális...

Szerintetek mennyire normális dolog, hogy a 77 éves nagymama egész egyszerűen nem hajlandó eljönni soha meglátogatni a lányát?

Figyelt kérdés

Én az unoka vagyok. Lassan egy éve elköltöztünk, korábban a nagymamával egy utcában laktunk, de akkor is csak akkor jött, ha valakit ünnepeltünk. Így, hogy elköltöztünk kb. 40 km-re, egész egyszerűen nem hajlandó eljönni hozzánk, soha nem is volt még, nem is akar. Ráfogja, hogy fáj a lába, meg ilyen dolgokra. Holott semmi baja, ahová ő akar, oda úgyis elmegy, bár nem nagyon jár sehová sem, de ha mégis, akkor el tud menni. Azt viszont elvárja, hogy kb. havonta elmenjünk és meglátogassuk őt, amikor valakinek szülinapja-névnapja van. Pl. ha anyának van (azaz a lányának), akkor is elvárja, hogy lemenjünk, hogy fel tudja köszönteni anyát. Sokszor még sütiket is mi viszünk, ő meg mindig csak ugyanazt tálalja föl, fasírtot. Semmi mást. Néha sütit, ha vesz.

Anyának hiába beszélek, ő se akar sokszor menni, de inkább lemegy, a békesség kedvéért.

Hihetetlennek találom ezt is, hogy a mama egyáltalán nem kíváncsi az új házunkra. Buszra fölpattanna INGYEN, itt volna kb. egy óra alatt. Még ki is mennénk érte kocsival, és házig hoznánk. Anya testvére ugyanez, ő se akar eljönni, mamával él. Pedig semmi nézeteltérés nincs így köztük, ha lenne, nyilván nem is látogatnánk nagyon őket. De anya már sokszor hívta őket, de nem jönnek. És egy kellemetlen nevetés jön anya részéről.

Egyébként azok a köszöntések sem nagy dolgok. Mama is inkább csak úgy van az egésszel, hogy "letudja". Mindig pénzt ad. Míg ott laktunk is csak "letudott" minket, nevetgélve mondta sokszor. "Ha már itt vagy nálam, le is tudlak gyorsan, boldog születésnapot".

2017. jún. 25. 22:18
1 2 3 4
 11/37 Dzseri ***** válasza:
92%
Hova szokott elmenni?
2017. jún. 25. 22:48
 12/37 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, hogy hova, nem azon van a hangsúly. De volt már, hogy busszal el tudott menni más településre a testvéréhez. Vagy helyben is tud sokat gyalogolni, ha muszáj neki.
2017. jún. 25. 22:54
 13/37 anonim ***** válasza:
83%
Én már családot alapítottam, unoka vagyok. Nagyi havonta egyszer eljön nálunk látogatóba, mi hetente egyszer megyünk nála. Ennek ellenére nagyon szoros a kapcsolatunk, telefonon gyakran beszélünk. Ő vigyázott rám egész gyerekkoromban, soha nem tett kivételt az unokái között, de én vagyok az egyetlen aki nem udvariassàgból hallgatja meg. Ő sem megy szívesen el otthonról, de én nem is várnám el, hogy jöjjön. Egyedül nevelte fel a gyerekeit (nagyapám harmincas éveiben halt meg), vigyázott az unokáira, dolgozott mellette keményen. 78 éves, hadd éljen úgy ahogy szeretne. Legtöbbször amúgy a kertben kapirgál vagy szomszédol, nem panaszkodik, de neki így jó. Egyébként a gyerekeinél se megy. (Az egyik a szomszéd utcában, a másik 20 km-re lakik, ők látogatják.) Szerintem legyél megértőbb.
2017. jún. 25. 23:01
 14/37 A kérdező kommentje:
Hát az én mamám soha életében nem dolgozott, csak háztartás, dehát mint írtam, nem egy nagy szakács, ha mindig fasírttal vár minket. Nekem ismeretlen a "nagyi főztje" kifejezés. :)
2017. jún. 25. 23:05
 15/37 anonim ***** válasza:
90%

Mi lenne, ha leszakadnál a nagyanyádról? Egyenlőre csak a negatívumokat soroltad róla. Akkor mi a fenének akarod, hogy menjen akár egy percre is hozzátok?

Minden más a szüleid és a nagymamád dolga.

Hányadik évedet taposod egyébként?

2017. jún. 25. 23:21
 16/37 Carragher_x ***** válasza:
22%
Az, hogy mi normális az teljesen relatív. Egészségesnek viszont semmiképp sem nevezném ezt a magatartást. Az okot meg saját magad is ismered, szóval rejtély sincs: "Nem kíváncsi a gyerekére és az unokáira, hogy hol élnek."
2017. jún. 25. 23:21
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Na ja. Ha mindig is ilyen volt, akkor mit érdekel téged, hogy miért?
2017. jún. 25. 23:26
 18/37 A kérdező kommentje:

Pozitívumot nem is nagyon tudok róla mondani, ha ez megnyugtat. :D

Én nem akarom, anya szerette volna. De akkor maradjon csak otthon élete végéig.

2017. jún. 25. 23:26
 19/37 anonim ***** válasza:
89%
Ha csak a szájhúzás tud menni nálatok nem csoda, ha a nagymama sem nyitja rátok az ajtót, meg a testvére sem. Nem gondolod hogy nem véletlenül nem kíváncsi rátok a kutya se?
2017. jún. 25. 23:32
 20/37 A kérdező kommentje:

Miről beszélsz?

Írtam, hogy mi havonta szoktunk menni hozzájuk. Ők soha. Mi a kérdés?

2017. jún. 25. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!