Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő "vetít", mert rossz a...

Szülő "vetít", mert rossz a gyereke?

Figyelt kérdés

Öcsém világéletében el volt kényeztetve. Bár büntetni próbálták, nem érdekelte. Szüleim lassan mintha nemcsak elfogadták volna, hogy ilyen, hanem teljesen máshogyan látják. Kicsit zavaros, bocs. Egy ideje azt figyeltem meg, ha hazalátogatok, anyám és apám rajtam vezeti le a feszültséget, amit tesóm okoz. Ő simán bemegy mindenhová bakkancsban, frissen mosott padlóra is, nem szólnak rá, velem meg azért veszekednek, mert szellőztetéskor berepült pár falevél a konyhába. Tesóm dolgozni kezdett, ott hagyta két hét után, ment a sajnálkozás, szegény nem bírta a nyolc órás munkaidőt. Én felmondtam két év után egy munkahelyemen, mert alacsony volt a fizetés és pofátlanul elvárták az ingyenes túlórát: jaj mi lesz veled fiam, ne lógasd a lábad! Ő 22 évesen ráér még elköltözni és munkát keresni, nekem 17 évesen már mormogta apám, hogy na lassan önállósodhatnék.De a legszembetűnőbb, amikor anyámmal beszélek, és ő elkezdi sorolni, hogy melyik ismerősnek milyen mihaszna gyereke van, vagy előhozakodott a depressziós haverommal, szerinte ő is csak lusta. Olyan dolgokat mond példának, amit tesóm is csinál, vagy inkább nem csinál! Például, hogy aktuális barátnőm miért nem dolgozik egyetem mellett, stb. Az már gondolom lejött, hogy dúl a testvéri szeretet, az elmúlt években szörnyen viselkedett, lenyúlta az otthon hagyott dolgaimat, szétosztogatta a barátai között, amikor házibulit csinált összehányták a szőnyegem, amit nem takarított ki.

Volt valakinek hasonló, mi lett később, több év múlva, rosszabb lett?

2017. jún. 25. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugi.Nalunk ugyan ez van,csak nashogy,mert mi meg gyerekek vagyunk.En 16 vagyok ocsem 14.En amikor megkerdeztem(azon a heten en csinaltam minden munkat)hogy elmehetek e a haverokhoz bulizni,leorditottak,hogy mit kepzelek magamrol,bulizok mikizben ok otthon csinaljanak mindent.Ocsem 14 eves fejjel megketdezte(megjegyeznem,hogy mast sem csinal csak csajozik a szobajaban gepezik,vagy tevezik,vagy tudom is en)es azonal megengedtek neki.Es meg van kismillio pelda
2017. jún. 25. 18:27
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Hála a jó Istennek, nincs testvérem.

De ha ilyen helyzetbe kerülnék, engem többet nem látnának otthon, az tuti.

2017. jún. 25. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Talán nem ilyen szinten, de nálunk is ez volt. A kedvenc gyerek (mert a kisebb meg a fiú) nálunk csinálhatott bármit, de nekem a legapróbb hibámra is ugrottak, mint a vércsék.

Nekem az volt a szerencsém, hogy öcsém egy olyan baráti társaságba keveredett, ahol ciki volt ingyenélőnek lenni, nem főzni, nem dolgozni, ezért megkomolyodott, és most, hogy nem élünk együtt, már normalizálódott a viszony. Nem lett jó, de legalább nemcsak köszönés és ordításból áll, hanem 2-3 percig el tudunk beszélgetni.

2017. jún. 26. 11:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1. Igen, nálunk is így volt még fiatalabbként is. Ő éli az életét segítséggel én meg legyek csicska.

Sajnálo, hogy nálatok is ez van.

2. Hát néha olyan, mintha nem lenne tesóm. Lényegében nem beszélünk.

3. Mondjuk ez jó, az én öcsém sikeresen kifogta a lehető legszarabb és kártékonyabb baráti kört tiniként is, tuskó nagyképű tiniket, azok is hatással voltak rá. Ennyire számít tényleg a baráti kör mentalitása.

2017. jún. 26. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!