Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 16 évest még mindig a...

Egy 16 évest még mindig a szülei kell eltartsanak?

Figyelt kérdés

2017. jún. 21. 08:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem értettem ezeket a kérdéseket.

Ha válalok egy gyereket az egy életre szól,akár mi van segítem.

Nyilván ha 25évessen is lusta dolgozni az más téma,ez valahol nevelés kérdése.

Aztan sokan csodalkoznak hogy öreg korukra nem foglalkozik velük egyik gyerekük se.

n25

2017. jún. 21. 10:12
 12/26 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Persze abban az esetben, ha a gyerek rendesen bejár a suliba és ha az eltartás alatt nem a legújabb 60ezer Ft-os edzőcipőt meg az iPhone-t értjük, hanem a szükséges ruhát, ételt, fedelet a feje fölé, osztálypénzt.
2017. jún. 21. 10:22
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Normális esetben el kell, hogy tartsák. Egy értelmes szülőben meg sem fordul az ellenkezője. Akkor minek szült gyereket, hogyha nem akarja tisztességesen felnevelni?

Igen, jelenleg egy ember 16 évesen már nem tanköteles, de még kiskorú, tehát csak korlátozottan cselekvőképes, ha jól tudom. Ugyanúgy a gyámja tartozik érte felelősséggel, mintha tanulna még.

Amellett, most komolyan: egy 16 éves ember még bőven gyerek. Nem tudja, hogyan vezesse az életét és a morális fejlődése még nem fejeződött be. Persze, 100 éve egy ilyen korú már dolgozott és családalapításba kezdett, de ma már egy 18 éves sem képes arra, hogy megfelelően ellássa magát.

Nem feltétlenül erről az oldalról kellene példát venni, ahol mindenki 16 évesen elköltözött, suli mellett teljes állásban dolgozott, 20 éves korában gyereket nevelt és az egyetem mellett is dolgozott. Az ilyen szuper emberek nem léteznek...

2017. jún. 21. 10:25
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Hála Istennek, ma már egy szülőnek, ha már megszülte és vállalta a gyereket, kötelessége eltartania őt minimum 18 éves koráig.

Régen sajnos voltak olyan idióta szülők (amikor még nem volt tankötelezettség, és nem volt a teljes munkaidős állásokra minimum korhatár), akik kivették a gyereket az iskolából, és elzavarták dolgozni. Egyik ismerősöm gyerekkora is ilyen volt. Most 45 éves. Az anyja anno 14 éves korában kivette a suliból és elzavarta dolgozni, mondván ne őrajta élősködjön, adjon bele a közösbe, ha tiszta ruhát akar stb, pedig egyáltalán nem szorultak volna rá. Mi lett a következménye? Ez az ember az anyja felé sem köpött már minimum 20 éve.

Az, aki gyereket vállal, majd utána tűkön ülve várja, mikor szabadul már meg tőle, az ne csodálkozzon azon, ha öregkorában ugyanezt a hozzáállást kapja vissza a gyerekétől. Aki a gyerekénél már árgus szemekkel csak azt lesi, hogy meddig kell még őt eltartania, az maradjon csak öregkorában egyedül.

2017. jún. 21. 12:06
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak számomra olyan rohadt egyértelmű hogy amíg a gyerekem tanul nekem kell eltartanom??
2017. jún. 21. 13:39
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a szüleinek kell 18 éves koráig. És ha nem teszik, akkor a gyermekvédelem is léphet.

Úgyhogy kérdező, pofa alapállásba és adj enni, ruházd, fizesd a könyveit, füzeteit, télen fűts a szobájában és biztosíts számára tisztálkodási lehetőséget ha már 16 évvel ezelőtt megcsináltad.

2017. jún. 21. 14:51
 17/26 anonim válasza:
100%
3.nak üzenem 16 éves kortól nem mehet teljes munka időbe dolgozni mivel a MUNKATÖRVÉNYKÖNYV-BEN le van írva hogy 18 éves koráig maximum 7 órába mehet dolgozni arra nem emlékszek pontosan hány éves kortól de mihelyst betöltötte a 18-at mehet 8+órába azaz teljes munka időbe
2017. jún. 21. 16:06
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős. Anyósom is el lett zavarva dolgozni 8 általános után, suliba nem járhatott, dolgoznia kellett. Azóta munka és két gyerek mellett 3 szakmát is elvégzett, de a szülei felé se szagol már 1-2 évtizede. Tök megérte a szülőnek így viselkedni vele.....

2017. jún. 21. 16:59
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szülő: Hát kisfiam, mit képzelsz magadról, ilyenkor én már 3 diplmát csináltam, és 4 helyen dolgoztam egyszerre!

Gyerek: guaaguugaugaaugüüü. Ágűű.

Szülő: hát pedig rajram nem fogsz élősködni! Ha kell neked új cumi, menj el és keresd meg az árát!

2017. jún. 21. 18:52
 20/26 anonim ***** válasza:
Legalább 18 éves korodig kötelesek eltartani (gondoskodni rólad). Normális helyeken addig tartják el amíg szükséges, pl egyetem alatt is, ugyanis ez a gyerek érdeke, és ha elég önzően nézzük akkor a szülőé is, mert ha valami baja lesz akkor tud segíteni a gyerek, de ha elzavarja a p-be, hogy menjé fiam dolgozni, akkor nem az lesz abból gond hogy tud-e, hanem akarni sem fog.
2017. jún. 21. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!