Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is ilyenek a szülei?

Másnak is ilyenek a szülei?

Figyelt kérdés

Tesom mig nem jott ossze a baratnojevel (22 illetve 18evesek) mimdig piszkaltak mikor hozz vkit haza. Most, hogy egyszer itt egyszer ott vannak ez zavarja oket, mert mi lesz igy a vizsgakkal, meg a lanynak a sulival ha szinte allandoan egyutt vannak, meg hogy a baratno anyukaja szinte mindenhova furikaztatja oket, ezt sem ertik. Tesom Pecsett tanul a baratnoje fehervaron tanul de vhol tolnaban laknak. En es a baratom (19illetve 22) ritkabban talalkozunk, o is Pecsett tanul de Esztergomban lakott, en somogyban. A nagy tavolsag miatt mi nem talalkozunk annyit mint a tesomek. Nagyobb szunetekben tudunk talalkozni meg amikor az o hetvegeje szabad, meg en inkabb azt mondom neki, hogy keszuljon a vizsgaira inkabb, en raerek a nyaron, akkor tobbet egyutt tudunk lenni. Most, hogy volt erettsegi szunet (neki nem voltak orai hetfon meg nekem sem kellett mennem suliba) vasarnap ugy volt, hogy lemegyek hozza, egyutt leszunk es hetfon este hazajovok, hogy tudjak keszulni az angolra (elorehozottat tettem). Anyaeknak ezt felvazoltam, hogy mi lenne de ok egybol a szememre hanytak, hogy ne legyumk olyanok mint tesomek,hogy szinte mindig egyutt vannak meg mas nem letezik csak a szerelem. Mondtam az angol eleve megy, meg keszulnek meg elotte csak 1 napot maradnek nala es az info meg szinten megy, amire itthon meg nem szoktam keszulni mert oran rendesen tudunk ra keszulni. Azt mondtak akkor sem, keszuljek meg a baratomnak is biztos van mire keszulnie... hetek ota nem talalkoztunk, skypeolni is csak este 8-9fele szoktunk, ha nem vagyunk faradtak (tanulok vagy edzesre megyunk) baratom fel6ig ott szokott lenni az egyetemen legtobbszor en meg vagy 4ig szinte suliban, ezert beszelunk keson. Most, hogy kezdodik a vizsgaidoszak, nem akarom a figyelmet elterelni igy megint nem talalkozunk, de tesom attol meg ugyanugy fog a bnojevel talalkozni es ezt neki is mondtak, hogy ne baratnozzon hanem tanuljon, de ha megy bnozni csak annyit mondanak, hogy azert a vizsgak menni fognak? Engem meg szinte lassan tiltanak. Nyaron is mondtak inkabb menjek dolgozni vagy vmit tanuljak (dolgozni egeszsegugyi okok miatt nem merek/akarok, nehogy rosszabb legyen) Baratom szuleit nem erdekli mennyit vagyunk egyutt, nem szolnak bele, meg tudjak, ha vmi fontos vizsga van a fiuknak akkor en hagyom ot tanulni, meg megengedtek, hogy nyaron ott legyek naluk, akar tobbhetig is pihenni (van egy kisebb maganvallalkozasuk abba besegitenek szivesen, nem olyan nehez egy melo, meg maskor is segitettem mar onkent). Ok megertik, hogy fiatalok vagyunk, szeretnenk egyutt lenni,meg tesomekat is ugyahogy megertik, csak a mi szuleink ilyenek?

Remelem ertheto a tortenet es bocsi a hibakert meg, hogy nincsenek aposztofok.

2017. máj. 12. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy a szüleidnek sem könnyű ez az időszak. Eddig aggódtak, hogy rátok talál-e a szerelem, lesz- e majd, aki jól bánik veletek. Most pedig azért aggódnak, hogy meglegyen az egyensúly a munka és a magánélet között. A leírásodból úgy tűnik, elakadtak a szüleid, nem tudják, mennyire tudsz felelősen dönteni, fogalmuk sincs, mit várjanak el, és hogyan viseljék el, hogy kirepültök a családi fészekből. Jó lenne egy közös családi beszélgetés, ahol lefektetitek a játékszabályokat. A szüleidnek meg kellene fogalmaziuk az elvárásaikat, neked meg az igényeidet. Ha nagyon nem sikerül dűlőre jutni, akkor nincs mese, el kell költöznöd otthonról és a saját lábadra kell állnod.
2017. máj. 12. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előző válaszolóval. Még annyit tennék hozzá, ha elmész egyetemre, egyszerűbb lesz, hogy te osztod be az időd, és nem kell minden pillanatoddal elszámolni. (off, bocsi, de 19 évesen hogyhogy még csak az előrehozott érettséginél tartasz?)
2017. máj. 12. 19:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Mint írtam, egészségügyi okok miatt nem is akarok dolgozni és sajnos 1évet újra kellett ismételnem annyit hiányoztam emiatt, és párhete volt a szülinapom...
2017. máj. 12. 19:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Mármint most a nyáron nem akarok, mert csak olyan munka lenne amiben ez hátráltatna.
2017. máj. 12. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha beteg vagy, akkor teljesen érthető, hogy aggódnak érted a szüleid. Ahogy az is természetes, hogy szeretnél minél többet a szerelmeddel lenni. Tényleg meg kellene beszélni, ki hogyan képzeli el a család időbeosztását.
2017. máj. 12. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindenkinek másmilyenek a szülei. És vannak, akiknek nincsenek is...
2017. jún. 4. 07:15
 7/8 anonim ***** válasza:
"Aposztofok" hova kellettek volna?
2017. jún. 4. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
A tesód 22 éves felnőtt ember, te meg még középiskolába jársz, hiába vagy 19. Ez a különbség.
2017. jún. 4. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!