Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is ilyenek a szülei?

Másnak is ilyenek a szülei?

Figyelt kérdés

Holnap fél 10-re kell bemennem az iskolába, mivel elmarad az első 2 órám. Mivel a suli mellett lakom ( gyalog 10 perc, biciklivel 3 ), ezért elég lesz fél 9 körül kelnem.

Mivel elég lesz fél 9-kor kelnem, ma tovább maradtam fent és megnéztem két részt a Breaking Bad-ből ( ez egy sorozat, én tegnapelőtt kezdtem el nézni ), aminek negyed 12-kor lett vége.

A terveim szerint én ekkor, negyed 12-kor lefeküdtem volna, fél 12-re elalszok, így összesen tudok aludni 9 órát.

Ez volt a terv. Ehhez képest szüleim ( anya ) 11-kor elkezdett veszekedni, hogy mindjárt negyed 12 ( este mindig negyed-fél órát kerekít felfele ). Mondtam, hogy 13 perc és vége. 5 perc múlva megint jött, hogy meddig tart még a film, hányszor 10 perc, már rég eltelt, semmit nem csinálok egész nap, de ehhez nem vagyok beteg ( köhögök, emiatt bevettem egy flektort. Mondjuk nem akartam, ő mondta hogy vegyek be, de ez lényegtelen. Iskolába természetesen megyek, nem maradok ennyivel itthon, illetve a házimunkában is segítek ). Mondtam hogy 5 perc telt el, még 7 perc van hátra, ő mondta hogy ne feleseljek és megint elment. 6 és fél perc múlva megint vissza jött, megint elmondta ugyanazt ( hányszor 10 perc, már rég vége kéne hogy legyen, stb ) és azt mondta, hogy nem gépezhetek és tévézhetek egész héten. Kedd van. Nem vagyok kocka, de a gép kell a tanuláshoz, a tévé meg nem érdekel, nem szoktam nézni.

De miért kell megbüntetni? Miért kell szórakozni ezzel? Ha fáradt is lennék, az a magam baja ( de egyébként keveset alszok, még hétvégén is csak 8-9 órát, pedig olyankor nem kell kelnem ).

Ráadásul ez nem egyedi eset, pár hete azért nem mehettem el egy szülinapi buliba ( osztálytársam 18 lett ), ami előre le volt beszélve, fizettem a saját pénzemből az italba és megvettem az ajándékot ( beugrós melókat végzek ha van, onnan van pénzem ), mert pénteken ( előző nap ) fent maradtam éjfélig.

Illetve rendszeresek a veszekedések a telefon miatt is. Neki a telefonozás Facebookot jelent, holott sokszor csak zenét hallgatok ( headseten ). Illetve ha Facebookozok is, állandóan azzal jön, hogy nincs barátnőm, de el nem mehetek, ne face-ezzek, de szerezzek ( és hozzáteszi, hogy régen ennyi idősen már nősültek az emberek, de mondjuk az inkább nagyanyám kora ).

Persze szeretnek, mindent megtesznek értem, és én is szeretem őket, de ezekkel a hülyeségekkel, amik még csak nem is szabályok ( bár abból is van hülyeség, pl.: napi max 1 óra gép, hiába kell tanulni vagy hiába ülök heti 2-szer a géphez vagy hogy hétköznap este nem mehetek el itthonról, még nyáron se, stb. ).

Másnak is ilyenek a szülei? Hogy lehet megoldani ezeket a problémákat?

2016. jún. 7. 23:44
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja igen, még valami: 18 éves fiú vagyok, 11. osztályba járok.
2016. jún. 7. 23:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2016. jún. 7. 23:47
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
18 évesen 11.ben, szerintem érthető anyukád reakciója, hogy hogy is mondjam, lemaradtál, kudarcnak fogja fel a dolgokat..
2016. jún. 7. 23:49
 4/9 anonim válasza:
Az a szülő, aki szereti és foglalkozik a gyerekével ilyen. Ne vedd magadra, hidd el nem azért csinálja, hogy téged idegesítsen, csak aggódik. Szeretné hogy rendes ember legyen belőled ennyi. Ő annyit hall a tv-ben, meg mindenhonnan, hogy a telefon,tv,számítógép rosszat hoz ki a gyerekekből, amiben van igazság, de azért tulzás. Ha jól vettem ki, akkor 18 körüli vagy, lassan leszokik róla, hogy beleszóljon az életedbe... te meg lassan visszasírod ezeket az időket :)
2016. jún. 7. 23:51
 5/9 A kérdező kommentje:

2# írtam hogy 18

3# nem buktam egyszer sem.... pár hete töltöttem be a 18-at. 4 évet jártam óvodába, de arról nem tehetek. 4,3 körüli átlagom van.

Ez így jól esett "le vagy maradva"...

2016. jún. 8. 00:43
 6/9 anonim válasza:
73%
0:43kor még mindig netezel... :P
2016. jún. 8. 01:12
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Nincs lemaradva semmiről, ne írjatok már hülyeségeket.
2016. jún. 8. 07:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, ha látja hogy leszarod akkor majd észhez tér. Felnőtt férfi vagy, állj ki magadért. A buliba csak azért is elmentem volna.
2016. jún. 8. 21:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet.

ugyanez a már 2 óra eltelt 10 perc alatt sztori.

annyi hogy a gép anyám szobájában van, és akkor ő nem tud miattam aludni.

23:10kor otthagyom a gépet, másnap reggel látom az egyik felügyeleti rendszer jelentését, hogy hajnali 3kor kapcsolt ki a gép.

Délután hallgatom hogy anyám miattam nem tudott aludni.

Mondom: "Biztos hogy nem amiatt hogy hajnali 3kor kapcsoltad ki a gépet?"

Az nem igaz én ne hazudjak.

"Én csak azt mondom amit a gép is", majd mutatom neki a jelentést.

Mit képzelek magamról hogy én kémkedek utána.

Nem én nem utána kémkedek, hanem a gép után, ugyanez a program jelenti azt is ha esetleg elakad a ventillátor (volt rá pédla)

A gép eltiltásra:

Anyám elrakta a gép tápkábelét.

Aztán meguntam hogy a gépet nem használhatom, és emiatt jópár hátrány ért suliban is, na akkor ő sem fogja használni, elraktam a monitor kábelt.

Később amikor ő is beszállt az okostelefon korszakba, ugyanez.

Nembaj, ő olyan cseles, hogy majd netezik telefonon.

Én meg letiltottam a router tűzfalán.

Ő jött azzal hogy akkor lemondja a netet.

Én eltettem a kábelmodemet. Akkor 40ezer forintjába fáj a lemondás, ha a kábelmodemet nem adja vissza.

De akkor nekem sem lesz netem, mivel lesz nekem jobb? A környéken vagy 5 wifi-t állítottam be, és mindenhol megengedik a wifi használatát.

Meg a kedvencem, hogy Mer én egésznap a gépelőtt ülök. (a gépelőtt lebicikliztem volna 20 km-t? hmm.. azért az nem rossz). És érdekes módon ha odaadtam a telefonomat (akkor még nem volt neki okostelefon) akkor ilyen gondok nem voltak.

Úgyhogy technikai erőfölénnyel megnyertem az ilyeneket, de csak azért kezdtem bele, mert ha azt mondja hogy aludni akar, akkor aludjon, ne gépezzen hajnali 3ig. Ha hajnali 3ig akar gépezni akkor ne azt mondja hogy aludni akar.

Azt nem mondom hogy kezd bele te is háborúba, de állíts be anyád telefonján egy időzítőt, hogy még mennyi van hátra a filből, plusz 1-2 perc kikapcsolásra, és akkor mutogathatod neki, hogy te bizony pontos vagy. Esetleg írd fel egy lapra a reklamálás pontos idejét, és íratsd vele alád :D

Nekem asztmám volt, ami miatt egy időben járt a 90%os busz, és így kb 2000 forint volt pest oda-vissza, és az istenért sem akart elengedni 17 évesen. Felültem a buszra, azt mondtam hogy miskolcra megyek, majd pestről küldtem egy üzenetet. Egy havorommal mentem. Tudott róla a haverom anyja, nagyapám, a szomszéd ismerősök, talán apám is.

Legközelebb már ilyen probléma nem volt.

Biciklivel ugyanezt el kellett játszani, először a városba kimegyek, aztán külváros, szomszédfalu, világvége, meg amúgy kb mindennel.

Az gépezéshez visszatérve, ha én egész nap gépeztem pár órát akkor hűűűű, de az nem volt gond, amikor munkanélküli volt, hogy kb egész nap a gép előtt ült amikor nem voltam otthon.

Úgyhogy nálam a lesz**om és technikai erőfölény taktikája általában egész sikeres volt, habár inkább csak végső megoldásként tudnám ajánlani az utóbbit.

A kérdés alapján kb 18 lehetsz szerintem valamit mindenképp kezdj, pl már csak azért is elmész a buliba, mert "úgyis ki van fizetve", és akkor "ne vesszen kárba"

A gépet használni márcsak a tanulás miatt is, meg ilyesmi.

2016. jún. 9. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!