Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi esélyem van az apja...

Thyra31 kérdése:

Mennyi esélyem van az apja ellen, hogy a bíróság nekem ítélje a lányomat?

Figyelt kérdés
Tanácsot kérnék, hogy most van egy folyamatban levő tárgyalásom gyermekelhelyezésben. Mikor a kislányom 1,5 éves volt szét mentünk az apukájával a bíróság hozzám ítélte a kislányt. Éltünk lent vidéken dolgoztam próbáltam kialakítani a gyermekemnek az egzisztenciát amit sikerült is, de én még többet akartam neki adni ezért megbeszéltem édesanyámmal, hogy maradjon nála a kislány. Felköltöztem a fővárosba ennek 3 éve és azóta is azon a munkahelyemen vagyok stabil fizetéssel ami már nagyon jónak mondható és közben férjhez is mentem! Szóval azon dolgoztam, hogy itt megteremtsem a lányomnak a még jobb életet. Felszeretném hozni most már a lányomat ide hogy újra együtt éljünk, bár iskolába jár és édesanyám kiválóan neveli! De közben az apja azt állítja hogy én lemondtam a lányomról ami nem igaz! Ezért most pereskedünk a gyermek elhelyezésében. Most meg fogják hallgatni a gyereket és az édesanyámat a bíróságon plusz még szakvéleményt kértek az iskolájából is! Nekem mindig a gyermekem érdeke és a kis lelke volt az elsődleges ezért próbáltam és próbálok úgy cselekedni, hogy neki a legjobb legyen! A férjemmel nagyon jó a gyermekem viszonya nagyon szeretik egymást! Az apukája ki szeretné vinni őt külföldre hogy ott éljen vele, de a lányom nem szeretne ott élni életvitelszerűen! Szereti az apukáját szeret kint lenni ( nyaralni) nála de kint élni nem szeretne!

2017. jún. 12. 10:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
98%
Hát elég jó esélye van Apukának így. A bíróságot legkevésbé az fogja érdekelni, hogy ki mennyi pénzt keres. Ha erre alapozol, hogy azért hagytad ott, hogy pénzt keress, hát nem fog sz sokra menni vele. Szerintem azt sem hangoztasd így ebben a megfogalmazásban "Felszeretném hozni most már a lányomat ide hogy újra együtt éljünk, bár iskolába jár és édesanyám kiválóan neveli!", ezzel csak magad alatt vágod a fát. Azt mondhatod, hogy egzisztencia teremtés miatt nem láttál jobbat, mint hogy édesanyádra bízod a gyermeket, mert nagyon jó szülő. Majd a jön a kérdés az ügyvédtől, bírótól, hogy miért nem Apuka nevelte, miért nem Vele oldattad meg. Ezt nem írtad ide le, hogy miért nem. Bíróságon döntő lesz, hogy miért is nem? A másik ami miatt elég negatív leszel a bíróságon, alapban az jó, ha a gyermek elhelyezés alatt már a feleknek van stabil új párkapcsolatuk, de Nálatok más lesz. Férjhez mentél, és nem az volt az első viszed a gyereket magaddal? Erre szerinted mit monda bíró, a másik fél ügyvédje? Szét szednek. Azzal se érvelj, hogy mivel férjez mentél stabil az anyagi helyzetet, mert a férjednek semmi köze ahhoz, Ti az apjával hogyan tudjátok eltartani a gyermeket. Az nagy hiba,hogy eddig ott maradta gyerek. Pasival tudsz együtt élni,de a saját gyerekednek nincs hely? Ok, érvelhetsz azzal, hogy a sulit ne hagyja félbe,ok de akkor tanév végén viszem. Ha egyből magaddal vitted volna, mikor már párod van, az ok, de így, hogy még akkor sem mikor összeházasodtatok, mikor már együtt éltetek. Amikor már stabil lett a kapcsolat akkor kellett volna. És nem az Apukához vitted, mikor elköltöztél, hanem Anyukádnál hagytad, jogi szempontból ez sem jó. Nyilván sokkal többet kellene tudni ahhoz, hogy mik ez esélyeid. És a másik félről is sokat kellene tudni. Ügyvédek játéka lesz. Ügyvéd nélkül bele ne vágj, de ha kikapsz egy női bírót, aki anyatigris, és a másik fél ügyvédje ügyes, szét szedhetnek.
2017. jún. 12. 14:25
 22/36 anonim ***** válasza:
97%
Ja és azt nehogy mondd a bíró előtt, hogy a lelkivilágát nézted a lányodnak, mert akkor véged. Nem hiszel itt senkinek, de tényleg darabokra fognak cincálni ha ezeket adod elő, főleg ha ügyvéd nem okosít ki mit mondj és mit ne. A lelkét világos, hogy nem nézted egy kisgyermeknek. Akkor inkább bűnbánóan ad elő, hogy pénzt akartál egzisztenciát és lehetőleg azt ne hangoztasd, hogy közben férjhez is mentél. Bár a bíró ugye hivatalból tudni fogja és a tényen nem változat, hogy előbb lettél egy fedél alatt egy új pasival, mint a gyerekeddel. Csak úgy van esélyed, ha bűnbánóan mondod el, hogy hibáztál, nem így kellett volna. Azonban a beírásaid alapján ennek semmi nyoma. Még majdnem büszke is Vagy, mint megtettél a gyermekedért. Pedig nem. Ha a gyerek 14 év alatti szerintem nem sok esélyed van. Ha csak az Apuka még inkább ilyen nem törődöm, bár Ő külföldön él, ez még előny is lehet neki, és a gyereknek is. Itt támadod a beírókat, írj a jogiforum-hu-ra, ott praktizáló jogászok adnak tanácsot.
2017. jún. 12. 14:38
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire érdekel a gyereked jövője, akkor engedd ki az apjával külföldre. Most sem te neveled a gyereked, szóval neked mindegy. A gyereket nem tudtad magaddal vinni, bezzeg pasizni volt időd. Remélem a bíróság nem ilyen anyának ítéli.
2017. jún. 12. 14:41
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Úgysem tudjátok meggyőzni, nincs érzelmi intelligenciája. Ha lenne, akkor már a kérdés sem születhetett volna meg. Az ilyen élete végéig azt hiszi, hogy jól döntött, a gyerek meg lelki nyomorék lesz, persze eltitkolja mert még ezek után is annyira elvakultan szereti az anyját, hogy nem mer vele őszinte lenni, nehogy megbántsa.
2017. jún. 12. 15:03
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, nem bantasbol, de vannak anyak, akik egy szal semmivel menekulnek a gyerekukkel, anyaotthonba vagy a hid alá, DE semmi penzert nem valnak meg a gyerekuktol. Ez nem lesz jo pont a birosagon ezt el kell fogadnod.

En is eljottem kettovel, 1 ev szar volt de utana mar rendezodott, de veluk voltam vegig. Jobb volt nekik igy, mint hetekre honapokra lepattintva.

Az erzelmi biztonsagot TE nyujtod mint anya jo esetben, azt kell ereznie a gyereknek es ha Te otthagytad hosszu idore anyukadnak, lehet barmilyen jo nevelo, akkor is serul ez a biztonsagerzete.

2017. jún. 12. 15:15
 26/36 anonim ***** válasza:
7%
de hülyék itt egyesek... anyának felróják hogy otthagyta de az apának nem? 1:1...
2017. jún. 12. 21:09
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Milyen sötét emberek vannak.

Adott egy totyogós gyerek, akinek szétszakad a világa, ritkan fogja látni az apját. Ahelyett, hogy az anyja megpróbálná ezen átsegíteni, lelép egy kis pluszpénzért és pasiért. Egy biztos pont maradt a gyerek életeben és te azt is elvetted. Naná, hogy idegebeteg az apja és magához akarja venni a kicsit.

A kisgyerek le se tojja, mennyi pénz van, milyen ruhákban jár. Majd 4-5 évesen kezd neki feltűnni a dolog.

A próbaidő lejárta után kellett volna magadhoz venned.

Én is csináltam volna ilyet, de minimum egy 4 éves gyereknél. Minden reggel és este felhívtam volna a 3 hónap alatt, amíg letelik a próbaidő, hétvégente pedig hazautaztam volna hozzá, vagy ő hozzám a nagyival, az olcsóbb.

Gondolom te nem így tettél. Pedig ugyanaz az ország, 2-3 óra alatt bármelyik sarokba elvisz a vonat pestről.

Elhagytad azt a kicsit.., én a bíró helyében az apának ítélném, ha adottak a körülményei, de úgy, ha megoldja, hogy havonta egyszer láthasd.

Nem tudom mekkora a gyerek, de ha alsós, ebben a korban a fogorvos ellen is tiltakoznak, pedig jót tesz nekik. Megtanul egy nyelvet, jó iskolába járhat. Most nem fontosabb a magasabb életszínvonal? Csak addig kellett a gyerek érdekeit nézni, amíg neked is vacak volt?

Magadért léptél le, önző voltál. Most is itt tartanád a gyereket, ugyanolyan önző vagy.

2017. jún. 12. 21:54
 28/36 anonim ***** válasza:
67%

"de hülyék itt egyesek... anyának felróják hogy otthagyta de az apának nem? 1:1..."

Hidd el, itt az apukák is kapják az ívet, ha olyan történet van, hogy lelépett. A bíróság az esetek nagyon nagy részében az anyukának ítéli a gyereket. Ez sokakat felháborít, de az igazság az, hogy ezen apukák nagy részének esze ágában sincs elvinni magával gyereket. Lemondanak róla, mintha csak egy hörcsögről lenne szó, akivel nincs kedvük naponta foglalkozni.

2017. jún. 13. 18:06
 29/36 anonim ***** válasza:
32%
na jó de itt az apától dac van. eddig hogyhogy nem akarta a gyereket, hogyhogy most akarja hirtelen amikor anyuka megoldotta?
2017. jún. 13. 18:45
 30/36 anonim ***** válasza:
81%
Az anyuka már ráég megtudta volna oldani, nem most oldotta meg. Na ezért foga elbukni a pert. Azt nem tudjuk az Apát mi hátráltatta, külföldön is él, de lehet most telt be a pohár, sok mindent így nem tudunk, de az biztos a kérdező oldaláról nagyon rosszul állnak a dolgok, főleg, hogy még meg is magyarázza hülye indokokkal, majdnem, hogy büszke rá, semmi bűnbánat, fel sem fogja mit tett. Ráadásul már férje van úgy, hogy a gyermek nincs vele. Valószínű, nem úgy ment férjhez újra, hogy két hét randizás után eljegyzés, és egy hónap múlva esküvő. Ezzel nagyot bukik szerintem. A másik, hogy a pénzre fogja, és, hogy a gyerek lelkét nézte. Ha ezeket jegyzőkönyvbe veszik, hát sok jóra ne számítson. Amúgy mai világban egy apa ugyanolyan eséllyel nyer elhelyezést, mint egy nő, csak apukák meg sem próbálják illetve a köztudtában még az él, hogy magyar bíróság csak drogos, alkoholista anyától vesz el gyereket. Ja és prositól, bár az nem igaz, az nem kizáró ok, attól még nem veszik el, ha amúgy rendesen neveli.
2017. jún. 14. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!