Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi esélyem van az apja...

Thyra31 kérdése:

Mennyi esélyem van az apja ellen, hogy a bíróság nekem ítélje a lányomat?

Figyelt kérdés
Tanácsot kérnék, hogy most van egy folyamatban levő tárgyalásom gyermekelhelyezésben. Mikor a kislányom 1,5 éves volt szét mentünk az apukájával a bíróság hozzám ítélte a kislányt. Éltünk lent vidéken dolgoztam próbáltam kialakítani a gyermekemnek az egzisztenciát amit sikerült is, de én még többet akartam neki adni ezért megbeszéltem édesanyámmal, hogy maradjon nála a kislány. Felköltöztem a fővárosba ennek 3 éve és azóta is azon a munkahelyemen vagyok stabil fizetéssel ami már nagyon jónak mondható és közben férjhez is mentem! Szóval azon dolgoztam, hogy itt megteremtsem a lányomnak a még jobb életet. Felszeretném hozni most már a lányomat ide hogy újra együtt éljünk, bár iskolába jár és édesanyám kiválóan neveli! De közben az apja azt állítja hogy én lemondtam a lányomról ami nem igaz! Ezért most pereskedünk a gyermek elhelyezésében. Most meg fogják hallgatni a gyereket és az édesanyámat a bíróságon plusz még szakvéleményt kértek az iskolájából is! Nekem mindig a gyermekem érdeke és a kis lelke volt az elsődleges ezért próbáltam és próbálok úgy cselekedni, hogy neki a legjobb legyen! A férjemmel nagyon jó a gyermekem viszonya nagyon szeretik egymást! Az apukája ki szeretné vinni őt külföldre hogy ott éljen vele, de a lányom nem szeretne ott élni életvitelszerűen! Szereti az apukáját szeret kint lenni ( nyaralni) nála de kint élni nem szeretne!

2017. jún. 12. 10:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%

Azért kedves kerdező ne Te legy felháborodva, ha olyat kapsz, ami a pici lelkedet sérti...

1. Te egy nyilvanos helyen kérdeztél egy kenyes, megosztó témát. Viseld azt is ha nem csak pátyolgatnak.

2. A gyermeket nem paszoljuk le. 1-2 hét oké, de Te életvitelszerűen Pesten élsz a gyermek nélkül. Es igen a biróság ezt nézni fogja.

3. Miért lenne baj ha az apjánál lenne? Most sem élsz a gyermekeddel.

2017. jún. 12. 11:52
 12/36 anonim ***** válasza:
88%
Mondhatsz akármit,szépítheted a dolgokat,de te akkor is magára hagytad a gyerekedet. Majd ha valami bánata lesz,és egyből a mamát akarja, majd rájössz hogy,mit tettél a kapcsolatotokkal.
2017. jún. 12. 12:11
 13/36 anonim ***** válasza:
96%
3évig otthagytad. simán vihetted volna 0,5-1 év után magaddal...
2017. jún. 12. 12:21
 14/36 anonim ***** válasza:
95%
Mondhatsz akármit,szépítheted a dolgokat,de te akkor is magára hagytad a gyerekedet. Majd ha valami bánata lesz,és egyből a mamát akarja, majd rájössz hogy,mit tettél a kapcsolatotokkal.
2017. jún. 12. 12:28
 15/36 anonim ***** válasza:
89%

Hidd el, a bíróságnál is rontja az esélyeidet.

Az apa hol volt ebben a 3 évben? Miért pont most zavarja a helyzet, eddig miért nem lépett?

2017. jún. 12. 12:31
 16/36 anonim ***** válasza:
0%
a válasz egyszerű. mert megtudta hogy az anya megoldást talált a normális életre s magához akarja venni.
2017. jún. 12. 12:49
 17/36 anonim ***** válasza:
87%
Az a baj, hogy egy külső szemlélő a leírtakból egyazon következtetést von le. És hiába szajkózod az igazad, attól még ez nem tekinthető másnak, te elhagytad a gyereked. Az a kapcsolat, amivel te nyugtatod magadat, szetintem felületes. Ilyen viszony van szerintem köztem meg az unoköccseim között. Nincs olyan élethelyzet, ami indokolná az ilyen hosszú idejű távvollétet anya és gyermeke között. Jöhet a lepontozás, de magadat nyugtathatod, hogy az ő érdkeit nézted. De lám, azért magadról sem felejtkeztél el. Férjhez mentél, boldog vagy(?), ne mártírkodj, ez csak rólad szól. Beledöglenék a gyerekem nélkül, hogy a mindennapjait, a legapróbb eseményeket nem velem osztaná meg. Reméem, hogy a számára legmegfelelőbb helyen marad. Szetinted nem sántít, hogy ezt nem az anyja, hanem a nagyanyja nyújtja?
2017. jún. 12. 13:08
 18/36 anonim ***** válasza:
93%
Arra nem volt időd, hogy a gyerekedet neveld, magadhoz vedd, de arra igen, hogy új kapcsolatot építs és férjhez is menj? Mit vártál? Lepasszoltad, mert úgy kényelmesebb volt karriert építeni és pasizni, most, hogy sínen vagy, kiszakítanád a megszokott környezetéből, hogy egy vadidegen apukával megspékelve teljesen új világba rángasd? Magyarázhatod, hogy mindezt csak érte tetted, ha ez a lelkedet nyugtatja, de a bíróságot nem fogja meghatni.
2017. jún. 12. 13:12
 19/36 anonim ***** válasza:
89%

Azok alapján amit elmondtál,nem lehet megállapítani,kinek ítélik a gyereket.

Mert ha az apa is ugyanolyan jól él,mint te,akkor neki is ítélhetik.

Az apa hogyan él? Milyen a kislánnyal?

Egyébként részt vettél a kislányod életében,tehát nem hagytad el teljesen...

Viszont neked kellett volna vele élned.Mert gyerekkel egy kicsit nehezebben,de építhettél volna karriert és megtalálhattad a szerelmet...

Azzal viszont nem lenne probléma,ha addig lett volna a nagymamánál a gyerek,amíg nem találnál munkát,nem lenne stabil állásod, nem tuttad volna tisztességesen eltartani...De amint látom,erről szó sincs.

2017. jún. 12. 13:43
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Elvoltál 3 évig eszedbe se jutott,hogy ideje lenne a lányod magadhoz venni,ha már otthagytad. De így,hogy az apa pereskedni kezdett a gyerekért (amúgy érdekes,hogy őt is csak 3 év után kezdte el zavarni,hogy nem is az anyukával él a kislány),hirtelen neked is kell, most rögtön, milyen érdekes.Miért van olyan érzésem,hogy az a kislány olyan neked,mintegy tárgy tök mindegy mi van vele csak a másiké ne legyen. Ha lenne benned jó érzés adnál neki egy esélyt az apjával és nem tennéd ki annak,hogy most hirtelen harcolnak érte, míg idáig egyikőtöknek se kellett. Még a nagymamájával is jobb lenne neki, mint veled, hisz gyakorlatilag inkább ő az anyja. De tök mindegy látszik,hogy nem érző lényként tekintesz a saját gyerekedre és úgy rángatod ahogy gondolod.
2017. jún. 12. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!