Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám meghibbant. Mit tegyek?

Anyám meghibbant. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Fáj a torkom, ezért ki van szárad a a szám.

Erre elkezdi nekem, hogy "habzik a szád, drogozol".

Ez a nő nem normális, ha még visszaszólok, akkor is mondja. Soha nem volt közöm ilyenekhez, de ő látja, hogy "habzik a szám". Egyáltalán ilyen beteges marhaságok hogy jutnak eszébe...

Teljesen kiidegel. Egyáltalán nem ismer, ha ilyen dolgokat feltételez rólam. Attól félek, hogy meghallják valaki, aztán elhiszi.

2017. jún. 10. 07:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Miért esnék bele a drogozásba?????
2017. jún. 10. 11:06
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
Az én anyukám is ilyen volt. Aztán egyre rosszabb lett. Mindenki előtt eláztatott, és sokszor csak a környezete fura reakciójából jöttem rá. Namost ezzel csak az a baj, hogy ilyenkor még védekezni sem tudsz, se cáfolni. Rég elmúltam 40, rendes ember vagyok, már kb 10 éve nagyon kell vigyáznom arra, hogy ne legyenek közös ismerőseink... Soha semmi rosszat nem tettem neki, vagy másnak. Sőt én és a tesóm az átlagnál jobban álltunk a szüleinkhez. Ezzel vissza is élt édesanyám. Mára szinte kitiltottam az életemből, de ez csakis nekem okoz valódi fájdalmat. Az egész életemet funkcionális anya nélkül élem, pedig él. Nálunk anyámról kellett gondoskodni, folyton őt kellett putyurgatni de mi érdemben nem számíthattunk rá. Az "aggódással" (tulajdonképpen gyanúsítgatás) kezdődött, majd eljutott arra a szintre hogy folyton azt akarta szenvedni, hogy szar emberek lettünk. Hát nem lettünk. De mégis bármit elértünk az életben negatívra magyarázta meg magának, másoknak, történeteket talált ki rólunk és azokat igyekezett beigazolni bármilyen cselekedetünkből. Miután kirepültünk, úgy eláztatta a tesómat, apámat, hogy nem bízom bennük, ők sem bennem... Tehát mindent összeszart, gyakorlatilag nincs rokonságom, hátterem akikkel megbízunk egymásban. A második férjemmel (a válásomban is jócskán benne volt a keze, együtt rosszallottak engem a férjemmel, aki hazug ember) a második férjemmel való kapcsolatomat is tönkre tette volna egy idióta hazug történettel rólam, szerencsére tudtam bizonyítani hogy a történet csak anyám fejében létezik... Nem tudom-akarom végleg megszakítani a kapcsolatot idős anyámmal, de nem tudok örömmel gondolni rá, és ez egy tragédia. Mutasd meg a soraimat anyukádnak.
2017. jún. 10. 11:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg léteznek ilyen emberek.

Ha már felkelek éjszaka, akkor már megy, hogy nem tudok aludni, adja az altató játék stb.

Ugyanez, kitalált rólam dolgokat. Imád szapulni, főleg apámmal együtt.

Ha egy versenyen már második vagyok, megállapodások a világ. Szeret pusztítani, ha látja, hogy kiborulok, akkor még jobban.

A kitűnő tanuló lányának meg bemagyarázza, hogy semmit nem ér. Hazudozó, elázott, kiidegel. Képes hónapokon át engem szidni, a legjobb programunk. Én sajnos védekezni nem tudok ellene, nem tudom megvédeni magamat.

De ő csak "aggódik", "kétségbe van esve". Ezzel tönkreteszi, az nem baj.

2017. jún. 10. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Igen, tényleg léteznek ilyen emberek, mert az én anyám is ilyen mint a #12-é meg a tied kedves kérdező. Állandóan szidja a saját családját az ismerőseinek, apumat aki aztán ott is hagyta, nővéremet aki Hollandiáig menekült és engem is, én jó távoli egyetemet választottam, de alig várom hogy én is még messzebbre dobbanthassak tőle.

Olyan mintha áldozat komplexusa lenne, ferdíti a valóságot hogy mások megsajnálják a helyzetét. Kibeszél a legjobb barátnőjének, aki hasonló kaliberű mint ő és utána felhív és úgy adja elő a dolgokat hogy 'mindenki azt mondja hogy te haszontalan vagy és sosem lesz munkád egy ilyen szakkal stb...' De amikor súlyos depressziója volt akkor el kellett kísérnem mindenhova(15 körül lehettem), majdhogynem a pszichiátriára is mert félt egyedül mindentől. Amikor az iskolapszichológus(majd a pszichiáter) meg közölte vele hogy anorexiás vagyok akkor meg ment a 'hülye ez a gyerek, nem anorexiás'

2017. jún. 10. 16:28
 15/16 anonim ***** válasza:
87%
Te vagy az akit betegen elvittek az egyetemre kocsival?
2017. jún. 10. 21:17
 16/16 A kérdező kommentje:

Most is megy, hogy habzik a szája, mert megzakkant.

Egyszerűen nem normális. Semmit nem csináltam aztán, úgy beszélek, hogy "habzik a szám".

2017. jún. 12. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!