Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vesz az anyám minden...

Miért vesz az anyám minden ilyesmi félvállról?

Figyelt kérdés

Amikor beteg vagyok, sose hiszi el, hogy tényleg elkaptam valamit, hanem elkezd ordibálni velem, hogy biztos csak lógni akarok és hiába megyek el orvoshoz is, aki felírja nekem a gyógyszereket, nem hajlandó pénzt adni, hogy kiváltsam őket, mert minek, hisz úgy is csak kamuzok, meg az orvosoknak ez is mekkora nagy üzlet, hogy nincs is semmi baja az embernek, de megvetetnek velünk egy csomó drága gyógyszert :D És ilyenkor másfél hétig szarul vagyok, pedig lehet, ha szednék gyógyszert, 4-5 nap alatt helyrejönnék.

Aztán ott van az, hogy elég gyakran fáj a fejem, de még véletlenül se tudok fájdalomcsillapítót bevenni, mert anyám eldugdossa őket előlem, mert szerinte rájuk vagyok szokva. De kezdjük ott, hogy hogy szokhatnék rá, ha nem is szoktam bevenni? Utoljára kb fél éve vettem be fájdalomcsillapítót, mert volt egy migrénes rohamom, amikor hánytam is meg minden bajom volt és apám vett 2 doboz algopirint és az egyiket nekem adta, hogyha máskor ennyire rosszul vagyok, vegyek be egyet. És nem is vettem be minden egyes kis fejfájásra, csak amikor tényleg nagyon fájt, vagy 1-2 alkalommal az iskolában, amikor tesi óra előtt kezdett fájni, mert tudtam, ha fájós fejjel megyek be tesi órára, még jobban fájni fog a futástól meg ilyesmiktől. De azóta már az is elfogyott és múlt héten megint volt egy ilyen nagyobb migrénem és mivel nem engedte anyám, hogy gyógyszert vegyek be rá, egész nap enni se bírtam, mert már a kajaszagtól is hányingerem lett és egész nap szédültem és kb az egész napot átaludtam, ráadásul még másnapra se múlt el, csak egy kicsit kevésbé fájt..

De ami a legjobban kiakasztott, az az, hogy pénteken szemvizsgálaton voltam, ugyanis kontaktlencsét akartam csináltatni, de kiderült, hogy romlott az egyik szemem, plusz ilyen cilinder is kell rá, ezért kéne venni egy új szemüveget, azt hordanom legalább 2-3 hónapig és csak utána beszélhetnénk kontaktlencséről. És rájöttem, valószínűleg ezért fáj mostanában olyan gyakran a fejem is, mert romlott a szemem és a szemüvegem se jó, szóval újat kellene csináltatni. Erre anyám közölte, hogy ja persze, még mit nem, direkt azért mondták, hogy romlott a szemem, mert így egy csomó pénzt bezsebelnek majd tőlünk, az új szemüvegre, aztán a kontaktlencsére is..Utána mondtam, hogy akkor nem kell a kontaktlencse, csak az új szemüveget jó lenne megcsináltatni, de arra se hajlandó, mert a legolcsóbb kerettel is kb 35 ezer ft lenne, legalább is abban az optikában, ahol múltkor jártam, meg utána találtam is neten egy boltot, ahol elvileg sokkal olcsóbban csinálnak szemüvegeket, de így sem akar róla hallani, mert ő már eldöntötte, hogy semmi baj nincs a szememmel :D Az még véletlenül se érdekli, hogy mennyire egészségtelen, hogy rossz szemüveget hordok és hogy lehet, ha csinálnánk egy normálisat, nem fájna ilyen gyakran a fejem se..

Miért nem hiszi el, hogy tényleg beteg vagyok pl. meg hogy most tényleg új szemüveget kell csináltatni?

2017. jún. 5. 23:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Apud miért nem támogat ebbe?
2017. jún. 5. 23:37
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Én a helyedben nem is beszélnék anyáddal, ha meg megkérdezné miért csak annyit mondanék, hogy fáj a fejem, hagyjon békén. Mondjuk én elég sértődékeny vagyok:D
2017. jún. 5. 23:41
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, neki is mondtam ezt, hogy lehet, a rossz szemüveg miatt fáj a fejem kb mindig, de csak annyi volt a válasza, hogy beszéljem meg anyámmal...

Mondjuk jövő hónapban lesz a névnapom, szóval lehet, hajlandóak lesznek szemüveget csináltatni, ha azt mondom, a névnapomra azt szeretném kapni ajándéknak, de nem valószínű, hogy megcsináltatják.

2017. jún. 5. 23:45
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
És nagyszüleid?
2017. jún. 5. 23:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Egyik nagyszülőm sem él :/
2017. jún. 5. 23:50
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
Anyád (már bocsi) az az igazi alpári szülő.. Letojja mi van veled es költeni sem akar rád... Ebből lesznek azok a gyerekek ( n feltétlenül te) akik lopnak isznak stb. Nekem ilyet mondana anyám amiket leírtál már rég elküldtem volna a büdös pics@ba. Annyit tudsz tenni hogy a saját kezedbe veszed az életed és megpróbálsz nem a szüleidtől függni. Ilyet komolyan... vagy menj az ombudsmanhoz. De csak akkor ha végleg megutáltad őket.
2017. jún. 6. 00:26
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

A hozzád legközelebbeső Családsegítő intézményről hallottál már?

Ingyenes.

Fáradj be úgy, hogy a szüleid egyenlőre ne tudjanak róla.

Ott mond el a problémád, biztosan segítenek.

Telefonszámukra is rákereshetsz.

2017. jún. 6. 00:34
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
Új szemüveghez nem feltétlenül kell új keret, belecsiszolják az új lencsét a régi keretbe és jónapot. Ha nem kérsz hiperszuper vékonyítottat mindenféle extrával, vényre megkapod a kontaktlencse áráért. Anyád tényleg nem semmi, szerintem közöld vele, hogy ha az egészségedhez szükséges dolgokra nem hajlandó költeni, kénytelen leszel bemenni a gyámhivatalba.
2017. jún. 6. 11:03
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Már ne is haragudj, de anyád nem normális. "mert ő már eldöntötte, hogy semmi baj nincs a szememmel :D" Fuu... Az ilyen nagyon fel tud idegesíteni.
2017. jún. 6. 12:30
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) Akkora nagy ügyet azért nem akarok egy szemüvegből csinálni, hogy a gyámhivatalba is bemenjek ezzel..Bár lehet, nem is lesz rá szükség, mert ma megint felhoztam ezt apámnak és azt mondta, majd meglátja, most nem igazán lenne pénzünk egy szemüveget is csináltatni, mert a nyelvvizsgám is most lett kifizetve, de pl. jövő hónapban lehet, eljön velem abba az olcsóbb optikába, mert amíg nem látja a saját szemével, nem hiszi el, hogy tényleg olyan olcsó ott xD

És elvileg bele lehetne rakatni az új lencsét a régi keretbe, de ezt már vagy 5 éve hordom és a festék is le van pattogva róla, meg már nem is tetszik ez a fajta szemüveg..

2017. jún. 7. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!