Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon zavaró, hogy mindent...

Nagyon zavaró, hogy mindent "tud". Mit tehetek, hogy rájöjjön kinőttem ezt a korszakot? 14/L

Figyelt kérdés

Apu folyton belép a facebookomba és olvasgatja, mintha az vmi szentírás lenne... (Leginkább az üziket)

És néha olyan dolgokról is beszélünk (pl fiúügy) ami számomra NAGYON privát. Utána pedig ezzel szekál és világgá kürtöli... (volt olyan, hogy nem raktam rendet és kiírta fb-ra, hogy kit szeretek és kit utálok)

Nem tudok "ellenkezni se, mert amint jelszót változtatok üvölt hogy csináljam vissza és elég csúnya és fájdalmas vége lenne ha nem engedném belépni :( Hiába mondom, hogy ne csinálja mert tönkre teszi a közösségi életem, ő csak azt mondja, 'Amíg 18 alatti vagy addig van jogom hozzá!' Ráadásul anyu támogatja... Most telt be a pohár; tennem kell vmit :(((

Tanácsok? (Ha nagyon zavaros szóljarok kifejtem jobban)

2017. máj. 15. 22:01
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
91%

Azért ez picikét beteg amit apukád csinál.

Az hogy olvasgatom az üzenetet nem oké, de kevésbé gázos, mint hogy megszégyenít nyilvánosan azzal, hogy kiírja kit szeretsz kit utálsz.

A helyedben leginkább visszaadnám mondjuk egy nagy családi bulin :D apu kit szeret meg kit nem.

Na mindegy elég gáz... én a kiírogatásra lennék a leginkább bepöccenve. Apud kicsit dedósan viselkedik.

2017. máj. 16. 15:26
 32/36 anonim ***** válasza:
86%
hidd el, ha fizikailag bántalmaznának, az ezerszer rosszabb lenne, örülök, hogy nem erről van szó. ez esetben én a lázadást választanám a helyedben! hidd el, jól mondják a többiek, hosszú távon kifizetődőbb, ha a lázadást választod, és nem azt, hogy titokban csinálod, amit szeretnél. ne félj a fenyegetésektől, ne azt tanuld meg, hogy megalkuvó légy, neked is vannak jogaid, 14 éves vagy, ebben az időszakban válik fontossá a magánszféra, a szüleid direkt háborgatnak ezzel, nem akarják, hogy felnőj, ezzel akarnak kontrollálni, és megmutatni, hogy ők a főnökök. az embernek tényleg kell tisztelni a szüleit, de mindennek van egy határa, és amit ők csinálnak, az elfogadhatatlan. szólalj fel velük szemben, tanulják meg, hogy van amit nem szabad, és próbálják meg beleélni magukat a helyzetedbe, emlékezzenek vissza, hogy nekik milyen volt ennyi idősen.
2017. máj. 16. 16:24
 33/36 anonim ***** válasza:
94%

Normális családban ezt megbeszélik (a közösségi oldalas jelenléteket) és mivel bíznak a gyerekben (mert a korábbi években olyan helyzet alakult ki, hogy bízhatnak benne) nincsenek ellenőrzések, de vannak az Internettel kapcsolatos beszélgetések.

Bizalom valamiért nincs nálatok feléd (vagy túltolt féltés van, mert kisgyereknek tartanak és ennek bizonyára oka van) - ezt a helyzetet meg kell beszélni a szüleiddel, de először anyukáddal és csak utána apukáddal (különböző napokon) és remélhetőleg megértenek és leállnak az ellenőrzéssel (te pedig jelszót váltasz és senkinek nem adod meg az új jelszót).

Beszélsz a szüleiddel, de nem fogadják el az álláspontodat, ekkor két lehetőséged van:

Jelszót változtatsz és nem adod meg nekik... ebből családi botrány lesz, de ezt fel kell vállalnod és bármivel fenyegetnek, ki kell állnod magadért és ragaszkodni a személyes teredhez (mellesleg: a FB és társai a "levéltitok" fogalmába tartoznak és NEM áll jogában a szülőnek megismerni, a szülői felügyeleti jog erre nem terjed ki... kivéve: ha veszélyhelyzet vagy annak gyanúja áll fel).

A FB-ot ellaposítod, csak tanulással kapcsolatos dolgokról írsz ott üziket és azokat is egyre ritkábban és máshová teszed át a kommunikációt, pl. Instagram-ra... és aki a FB-on szóbahozza akár egyszer is, hogy "írtam Instagram-on", azt szó nélkül és azonnal letiltod a FB-on (majd írsz neki Instán).

2017. máj. 16. 16:27
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, kedves utolsó.

De arról mi a véleményed, hogy az apja nyíltan alázza? Mert ez egy súlyosabb kórkép, mint az elsőre tűnik.

2017. máj. 17. 09:04
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Na hát ez se egy normális, ép elme, aki megszégyeníti a saját gyerekét így... én függeszteném a facebookomat is, kitörölném a francba, tudod kit szégyenítsen meg. A hobbim sem érdekelne. És nincs joga hozzá, ami azt illeti.
2017. máj. 18. 14:31
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, hogy egyesek a 14 éves teenager lányt KISGYERMEKKÉNT titulálják....... Nem felnőtt, ez tény, de könyörgöm ne kezeljétek már bébiként!!!!!!
2017. máj. 19. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!