Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon zavaró, hogy mindent...

Nagyon zavaró, hogy mindent "tud". Mit tehetek, hogy rájöjjön kinőttem ezt a korszakot? 14/L

Figyelt kérdés

Apu folyton belép a facebookomba és olvasgatja, mintha az vmi szentírás lenne... (Leginkább az üziket)

És néha olyan dolgokról is beszélünk (pl fiúügy) ami számomra NAGYON privát. Utána pedig ezzel szekál és világgá kürtöli... (volt olyan, hogy nem raktam rendet és kiírta fb-ra, hogy kit szeretek és kit utálok)

Nem tudok "ellenkezni se, mert amint jelszót változtatok üvölt hogy csináljam vissza és elég csúnya és fájdalmas vége lenne ha nem engedném belépni :( Hiába mondom, hogy ne csinálja mert tönkre teszi a közösségi életem, ő csak azt mondja, 'Amíg 18 alatti vagy addig van jogom hozzá!' Ráadásul anyu támogatja... Most telt be a pohár; tennem kell vmit :(((

Tanácsok? (Ha nagyon zavaros szóljarok kifejtem jobban)

2017. máj. 15. 22:01
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
23%
Ezt csak azért mondod kérdező, mert nem bántalmaztak fizikailag.
2017. máj. 16. 06:22
 22/36 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is az lenne a legjobb megoldás,ha a rendes facebookodat nem használnát,maximum néha,hogy úgy tűnjön mintha használnád,hogy ne legyen neki gyanús. De ne legyen rajta semmi olyan,amit nem akarsz,hogy lásson. Aztán csinálsz egy új facebookot,de a biztonság kedvéért ne a saját nevedet használd. Profilképet se rakj ki. Tiltsd le róla a rokonokat,aztán szólj a barátnőidnek,hogy az a te faced,azon írjanak. Gépen ne lépj be,csak telefonon. Ha meg csak géped van,akkor mindig töröld ki az előzményeket,meg ne engedd hogy megjegyezze a gèp az e-mail címet,mert akkor lebuksz.
2017. máj. 16. 07:33
 23/36 anonim ***** válasza:
90%

Mint írta, az apja nem hülye.

Ez a második profilos dolog is addig fog működni, amíg egyszer el nem felejt előzményt törölni. Már az gyanús lesz a faternak, hogy miért nincsenek előzmények, mikor eddig állandóan a Facebookot bújta a lány.

Telefonon is lehet Facebookozni, csak az a bökkenő, hogy akkor meg a telefont fogja elkérni a fater.

Bujkálás helyett én az ellenállást választanám, azaz megváltoztatnám a jelszót és NEM adnám meg neki. Fenyegessen csak, tiltson el, de soha nem nézhetne bele a magánbeszélgetéseimbe. Ha erősködik, csak van egy normális rokon a közelben akit meg lehet kérni, hogy beszéljen a fejével. Nem sumákolni kell, hanem állni a sarat.

2017. máj. 16. 07:46
 24/36 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem 1-2 évig még jogos a szigorú ellenőrzés, az persze nem hogy világgá kürtöli a titkaidat. Azt tudod tenni, hogy az összes barátnődnek elmondod, hogy Apád látja az üzeneteiket úgy fogalmazzanak. Néha tényleg be is köszönhetnek, hogy csókolom Apuka. Hátha ettől kicsit elszégyelli magát az apukád. Használd úgy a Facet, hogy vállalható legyen a szüleid előtt is. Élőben is úgy viselkedsz, hogy ne szóljon meg senki, hát virtuálisan is legyen egy tartásod, ne menj bele mindenbe.
2017. máj. 16. 07:54
 25/36 anonim ***** válasza:
10%

Azért itt egy kisgyermekről van szó. Féltésből nézi, nagyon helyesen, hisz kisgyermek. Oka magán beszélgetéseit, amíg ok nincs rá ne olvassa,de jó ha tudja a jelszót, az üzenőfalát figyelni, így meg tudja megnézni a beállításit mit tilt mit nem. Ha nem

lenne a kislánynak mit takargatni, nem zavarná. Még két évet várjon csak, hogy azzal jöjjön privát szféra. Valószínű az, hogy sajnos megengedték egyáltalán neki, hogy sokat netezzen, facebookozzon már kicsi korában, akkor nem ellenőrizték, időkorlát sem. Gondolom 10 évesen már okos telefon. A szülőknek sem most kellene észbe kapni, hogy a gyerek korlátlanul netezik.

2017. máj. 16. 07:58
 26/36 anonim ***** válasza:
94%
De a facebookon törölhetőek az üzenetek, nem? Az miért nem jó ha beszélget valakivel és utána rögtön törli?
2017. máj. 16. 08:27
 27/36 anonim ***** válasza:
85%

Azért nem jó, mert akkor csak azt tanulja meg a lány, hogy mindent rejteni kell, mindenben gyanakvónak kell lenni és rettegni. Mindezt miért? Mert az apja a lánya magánlevelezésére élvezkedik. Igen, élvezkedik, mert bármiféle szégyenérzettel rendelkező ember türtőztetné magát ettől. Gondolom nagyon élvezi, hogy hatalma van és azt csinál a lánya privát szférájával, amit csak akar. Ez a perverzió egy formája.

Az ilyen tekintélyelvű "nevelés" ellen az ellenállás a legjobb és még idejekorán, különben a fater majd 20 évesen is megmondja a lányának, mit csinálhat és mit nem.

Lehet hogy az elején szenved a lány a következményektől, de hosszútávon jót tesz majd neki, hogy nem behódolt az irányító személyiségnek, hanem kiállt ellene és magáért, így a jövőben is úgy tudja majd érvényesíteni az érdekeit, ahogy egy felnőtt embertől elvárható.

Aki viszont mindig behódol, annak egyenes az útja a bántalmazásokkal teli és irányításmániásokkal való kapcsolatokba.

2017. máj. 16. 08:52
 28/36 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, ez itt 2017 és nyilván én valami UFO vagyok akkor, de ha ez lenne az ára a FB-nak, akkor inkább törölném a regemet. komolyan. Ennyit nem ér az egész hóbeleblanc. Van élet a kékfas.zon túl is, tudom, ez már alap, mint a levegő, de ilyen áron mégis mi a búbánatnak ragaszkodsz hozzá? Apád beteg, csekkol folyton, akkor töröld a susnyásba az egészet, aztán majd újra regisztrálsz ha lesz mg olyan, vagy érdekel még egyáltalán iksz idő múlva ez. Tényleg megér ennyi stresszt és vitát? Apád majd belebetegedhet, hogy nem tud hol a körmödre nézni, neki majd tutira jobban fo hiányozni a profilod, mint nekd. millió más formátum, chat létezik, nem áll meg az univerzum, ha ezentúl nem tudják a spanok, hogy épp hol eszed a hamburgert, vagy milyen filmre ültél be.
2017. máj. 16. 09:29
 29/36 anonim ***** válasza:
93%
inkognitó mód bekapcs. üzeneteket töröld, akár uj fajanszbúkot is csinálhatsz, amúgy meg annyi kommunikációs csatorna létezik. ilyen nehéz azt használni amit nem néznek?
2017. máj. 16. 10:30
 30/36 anonim ***** válasza:
92%
Messengeren be lehet állítani, hogy egy beszélgetés titkos legyen. A beszélgetés befejezése után pár perccel eltűnik.
2017. máj. 16. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!