Megtehetem ezt?
Addig gyűjts tartalékot.
Nem lehetetlen egyébként diákmunkából albizni, de kell, hogy legyen pénz (ami csak a sajátod; tudom, hogy megbízol a többiekben, de nem árt óvatosnak lenni), mert pl. maga a kaució két havi lakbér, bármikor lehetsz beteg, eshetsz ki a munkából baleset miatt, bekrepálhat a telefonod... A sor végtelen.
Plusz milyen szakra akarsz menni? Mérlegeld, hogy tudsz-e mellette dolgozni, néhány mellett kifejezetten nehéz. Érdemes utánanézni, hogy van-e katalógus az egyetemi órákon (nálunk előadásokon nincs - ha lenne, és be kellene járnom, esélyem nem lenne annyit keresni, hogy fenntartsam magam).
Fejleszthetnéd magad valamilyen területen (programozás, idegen nyelv ami nem angol), ha van ilyen skilled, magasabb bérezésű munkát is megcsíphetsz, mint a meki.
Elég kockázatos lépés, de biztos átgondoltad, és jó oka van annak, hogy így döntöttél. Sok sikert a felnőtt élethez!
22/L
Igazából orvosira készültem, de itthonról a családi helyzet miatt nem lennék képes megcsinálni, hiszen lehetőségem nincs arra, hogy 5 percre leüljek csendbe, senki ne ordíbáljon a fülembe vagy éppen ugráltasson. Dolgozni pedig jelenleg is ugyanúgy dolgozom, tehát annyival lenne csak nehezebb, hogy miután 2 fiúról van szó, nekem kéne főznöm és takarítanom is, amit itthon nem annyira csináltam.
Nem terv nélkül vágunk neki a nagy világnak, ezért kezdtünk el már gondolkodni, hogy amint betöltöm a 18-at léphessünk valamerre (még 2 hónap).
Nem a barátaim miatt akarok elmenni itthonról, hanem a családom miatt, az mellékes, hogy nekik is menniük kell különböző okokból és akkor már megpróbálunk segíteni a másiknak.
Kibírom? Hát, a 16 éves húgom nem rég elköltözött itthonról, hozzáképest tényleg elég jól bírom, de nem szeretnék emiatt addig süllyedni, mint ő. Inkább lelépek előbb. Különben is még minimum 5-10 évet kéne kibírnom.
Gondolkodom más melóban, de egyenlőre még nem jutottam sokra...
"miután 2 fiúról van szó, nekem kéne főznöm és takarítanom is, "
Szó sincs róla. Jobb, ha előre letisztázzátok, hogyan lesz a munkamegosztás, amihez mindenki köteles tartani magát. Bár ez lesz a legkisebb problémád.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!