Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtehetem, hogy elköltözök...

Megtehetem, hogy elköltözök albérletbe, vagy továbbra is vele kell élnem?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a szüleim válnak (már.. 9-jére kb.), viszont a mostani komoly. Ez végleges lesz. Gyorstalpaló az eddigiekből: 3-man vagyunk testvérek, két nővérem van, már felnőttek, külön háztartással, én pár hónap múlva leszek 18 (konkrétan nyár közepe). Apámmal nincs túl jó kapcsolatom, sokszor verte a testvéreimet, én csak egyszer verekedtem vele össze, akkor még lenyomott, most már nem menne neki, de azért nem kísértem a sorsot. Emellett édesanyámat is megverte nagyon sokszor, volt hogy nagyon-nagyon durván.

És akkor a mostani helyzet: Édesanyám talált magának valaki mást, aki megbecsüli (nem emiatt válnak, csak időközben lett egy ilyen fejlemény is), viszont megegyeztek,hogy apám elköltözik, és anyukámmal élek továbbra is a megszokott helyemen. Ehelyett az történt, hogy édesapám folyamatosan megfenyegette anyámat, ezért neki titokban el kellett költöznie, nehogy balhé legyen. Most 55 kilóméterrel arréb lakik az új barátjánál. Én kénytelen vagyok apámmal egy fedél alatt élni. Nem bánt, nem nagyon piszkál, de annyira rossz a kapcsolatunk, hogy nem bírok vele együtt lakni. A pénz elkölti lottóra. Hogy lássátok milyen súlyos a helyzet, úgy 280 ezret keres sacc/kb, ebből 30-60 ezret költ el havonta arra a sz*rra. Emellett adósságba veri magát, és már ma, vagyis 25.-én NEM TUD MEGÉLNI!!!!! Mert 2 ezer forintja maradt. Egy felelőtlen, bunkó, már-már életképtelen ember.

4 lehetőségem van. Vagy elköltözök a nővéremékhez (viszont ott nem akarom rontani a levegőt, + csak a nappaliban tudnának nekem valamit kialakítani), vagy édesanyémákhoz költöznék, de ez azért nem jó, mert akkor látom egy másik palival. Alapvetően pozitív benyomást keltett, és normális, örülök nekik, de az sok lenne, hogy minden nap lássam őket együtt. Emellett messze van az iskolámtól, a barátaimtól, stb. A cuccaimat nem nagyon tudnám vinni oda, mert az ott kialakított szobámba be se férne a bútoraimnak a fele se.

Harmadik lehetőségem, és ez tetszene a legjobban, az pedig az, hogy megszakítom édesapámmal a kapcsolatot, vagy csak úgy ahogy eddig, egy szimpla hideg sziával lerendezném az egészet, és elköltöznék albérletbe. Valami 1, vagy fél szobásba. Rezsi nem lenne sok, nem vagyok nagy igényű, főzni, mosni tudok. Egyedül a vasalás és teregetés nem megy, de ezért ne kövezzetek meg, sosem háziasítottak, erre nem lettem felkészítve, mint pasi (mondván nekem ilyenekkel nem kell bajlódnom). Nővéremék segítenének, a pénz más dolog, azt valahogy megoldanám suli mellett a melót, illetve a gyerektartásból is, meg édesanyám biztos segítene valahogy.

A negyedik, és talán (sajnos) legvalószínűbb lehetőség, hogy maradok a fenekemen, és próbálok nem összeverekedni apámmal.

EZZEL!!!! Az a baj, hogy ígyis kisemmizi anyumat, de ha nem tudok elköltözni (mert lássuk be, 55 km messze van a suli miatt (is) ), akkor anyumnak kell fizetni a gyerektartást, és nem mindegy, hogy 280-ból kapok 40-et, vagy 110-ből kapok 10, max 20-at. És akkor abból még éljen meg édesanyám.. kösz. Nehéz helyzet, talpraesett vagyok, de most nagyon nem tudom mit tegyek.

Mit gondoltok?

17/F

2017. ápr. 25. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha betöltöd a 18. évedet, akkor költözhetesz külön, elötte nem. A kérdés csak az, miböl akarsz megélni.

Ugyanis ha nagykorú vagy, attól kezdve nem köteles apád semmit sem fizetni neked, mert gyerektartás csak 18 éves korig jár, utána rokontartás járhatna addig, amíg az elsö nappalis képzésedet befejezed.

Ezt viszont csak akkor kell fizetnie, ha egyrészt a saját megélhetését nem veszélyezteti, másrészt ha te nem vagy érdemtelen erre.

Érdemtelen akkor vagy, ha vagy nem tanulsz elvárható módon, vagy ha nem tartod vele a kapcsolatot.

2017. ápr. 25. 17:37
 2/4 anonim ***** válasza:
9%

azért 0-18 éves korig elég szép összeget össze szed az ember, ha nem szórja el akkor nem nagyon lesz gond az albérlettel.

Az, hogy elmész-e attól függ, hogy törvényesen akarsz-e. Mert ha nem feltétlen, akkor lelépsz amíg betöltöd 18at a rendőrök addig se jutnak el, hogy kiosszák a fotóid, és ha megvagy 18 besétálsz egy örsre és közlöd h nem tűntél el onnantól keresni se fognak.

DE ha ez érdekelt, akkor szülői akarat ellenére kiskorúként nem költözhetsz el TÖRVÉNYESEN.

2017. ápr. 25. 17:58
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

"azért 0-18 éves korig elég szép összeget össze szed az ember, ha nem szórja el"

Ugyan HONNAN szed össze egy GYEREK elég szép összeget? Mivel ilyenkor még leginkább tanul, nem sok kereseti lehetösége van!!!!!

2017. ápr. 25. 18:41
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Hát általában a gyerek kap zsebpénzt, karácsonyra szülinapra pénzt, + betétkönyve születés óta van.. Pl. Nálunk ajándékokba nem túl találékony a család ünnepekkor (szülinap, karácsony, húsvét) anyagi helyzettől és rokoni közelségből függően 5-15k Ft-t a zsebembe nyomtak és evvel le volt tudva az ünnep. És ezt nem igazán költöttem el semmire. Ezen kívül szüleim némi megtakarítást is gyűjtögettek amihez 18év után fértem hozzá. Most így konkrét érték nélkül mikor egyetemre mentem 7 számjegyű összegem volt.
2017. ápr. 25. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!