Elmondjam anyámnak, hogy a rokonom tartozik nekem és lehet hogy nem tudja megadni?
2 évvel ezelőtt egyik anyám nővérének adtam 100 ezer ft-ot,mivel már évek óta súlyos banki tartozásai vannak,emiatt a fizetésének nagy részét viszi a bank.
Emiatt jószívűségből anyám befogadta a lakásába és ott lakik vele.
Ha nem így lenne,akkor az utcán csövezne,annyira kevés pénze marad a banki levonások után.
Szóval 2 éve lesz lassan annak,hogy odaadtam ezt a lóvét,de azóta egy Ft-ot nem láttam belőle.
Többször kérte,hogy ne mondjam el anyámnak,hogy mennyivel tartozik,de most már elegem van.
Papírt nem írtunk a kölcsönről,tudom én voltam a barom.
Szerintem mondd el anyukádnak, ő is tudja, hogy hogyan álljon hozzá a kedves testvérhez.
A pénzt már buktad, 100%.De tanulópénznek jó volt.Soha nem adunk kölcsön, főleg nem olyan embernek, aki dugig van adósággal .
Annak örülj, hogy nem nagyobb összeget buktál.
Tanulópénznek jó volt
Részemről innen a kedves nagynéni halott lenne, még köszönni sem köszönnék, nemhogy leálljak vele csevegni. És semmiben nem adnék neki többet segítséget, nem érdekelne.
Köszönöm!
Írták,hogy ha bagózik,akkor hagyja abba és akkor spórolhat X ezer forintot.
Nos,az illető erős láncdohányos,de egy ilyen embernek azt mondani,hogy hagyja abba a dohányzást,az számára rosszabb volna mintha elkezdeném szidni az anyját.
Előbb koplalna,minthogy lemondjon a bagóról.
Egyébként iskolában dolgozik és most nyáron is lenne 2 hónap szabadsága,de már elmúlt 58 éves és sok helyre a kora miatt nem akarják felvenni.
Sokat is panaszkodik már hogy fáradt és nem bír már annyit dolgozni.
Mondtam neki,hogy menjen el nyáron valahova dolgozni és neki is lenne pénze és nekem is tudná törleszteni,de jött azzal hogy már nem bírja,stb..
Nem tudom,hogy engem hülyít vagy tényleg nem bírja már a munkát.
Én nem mondanám el.
Saját akaratodból adtad neki a pénzt. Ha fizetése nagy részét viszi a bank, sejthetted, hogy belátható időn belül nem fogja tudni visszaadni. Két év egyébként nem is nagy idő, legföljebb, ha lottón nyer valaki, akkor tudna ennyi idő alatt rendezni egy olyan hitelt, amire a lakása is ráment.
Mondjuk ilyen helyzetű embernél ekkora (szerintem nem túl nagy) összegnél azt gondoltam, eleve úgy adtad a pénzt, hogy ha tudja, visszaadja, ha nem, akkor is csak őt sajnálod, hogy nem tudott egyenesbe jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!