Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondjam anyámnak, hogy a...

Elmondjam anyámnak, hogy a rokonom tartozik nekem és lehet hogy nem tudja megadni?

Figyelt kérdés

2 évvel ezelőtt egyik anyám nővérének adtam 100 ezer ft-ot,mivel már évek óta súlyos banki tartozásai vannak,emiatt a fizetésének nagy részét viszi a bank.

Emiatt jószívűségből anyám befogadta a lakásába és ott lakik vele.

Ha nem így lenne,akkor az utcán csövezne,annyira kevés pénze marad a banki levonások után.

Szóval 2 éve lesz lassan annak,hogy odaadtam ezt a lóvét,de azóta egy Ft-ot nem láttam belőle.

Többször kérte,hogy ne mondjam el anyámnak,hogy mennyivel tartozik,de most már elegem van.

Papírt nem írtunk a kölcsönről,tudom én voltam a barom.

2017. máj. 6. 17:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nőnek szólj hogy adja meg, ha nem adja meg, szólhatsz,de papír nélkül buktad. max ha anyás kidobja, akkor kapsz revansot
2017. máj. 6. 17:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondd el neki. Nem azért hogy rajtakeresztül visszakérd, hanem ha tőled kért anyádtól is kérhet. Későbbi csúnya konfliktusokat előzhetsz meg vele. Sajna azt a penzt már valószínűleg buktad.

Azért pár havonta megkérdezheted, hogy áll mikor fogja tudni visszaadni.

2017. máj. 6. 17:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a tartozás öröké tartozás magad.

Ha csak fel nem ébred az alvó lelkiismerete.

2017. máj. 6. 17:43
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

Tudtad, hogy mi a szitu, de adtál neki. Mégis mire számitottál? Miből fogod visszakapni?

Ez lene most a bosszú? Szólsz Anyádnak, lesz egy konfliktus..talán kiteszi a testvérét az utcára? Ettől mivel lesz jobb? Talán igy megkapod a pénzed? NEM.

Szépen megbeszélitek, hogy havonta x összeged adjon neked..igy előbb utóbb tisztázzátok.

2017. máj. 6. 17:46
 5/14 anonim ***** válasza:
22%

Ha, pl. dohányzik a tartozó. az havi szinten, 10-30e Ft.,vagy még több is lehet.

Ezeket nem bagóra költi, hanem a kezedbe nyomja, és egyben egy füst alatt még egészséges is.

Két legyet üthetne az adós egy csapásra.

Egy, - az egészsége nem károsul.

Kettő, - és legalább látszik a jó szándéka, az a jó szándék amikor Vele szemben is jó szándékkal adtak, amikor bajban voltál.

Sőt, harmadik légy, hogy amit egykor kapott bizalmat, az nem játszotta el.

Mert elveszteni könnyű.

Visszakapni már igen csak kétséges.

Ha mindenkivel így csinálja, ne csodálkozzon, ha hirtelen elfogynak a kapcsolatai.

Akkor panaszkodhat csak igazán.

Saját főztjét, egye meg.

A felelősséget meg sem említeném.

Ennek - egy részét inkább az adósnak üzenem.

Add át neki, kedves kérdező.

2017. máj. 6. 18:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor mindhárman ott vagytok, akkor kérdezz rá, mi lesz a pénzzel. Akkor csak nem meri letagadni.

Ha mégis, akkor négyszemközt elkapod és kiosztod. Innentől meg nem szólsz hozzá.

2017. máj. 6. 18:12
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Igen, én a helyedben elmondanám. Épp elég, hogy nála laki, nem hiányzik, hogy még tőle is kérjen, és sose lássa azt a pénzt többet.
2017. máj. 6. 18:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt írd le veszteségként, anyádnak viszont tudnia kéne róla. Nem azért, hogy konfliktust generálj, hanem azért, hogy ő nehogy valami hülyeséget csináljon jószívűségből. Olyan van, hogy valaki ennyire megszorul, de sunyiskodnia nem kéne, pláne azokkal, akik segítenek rajta.
2017. máj. 6. 18:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint már felnőtt vagy. Anyádnak nyugodtan elmondhatod azzal a megjegyzéssel, hogy tudod, ezt már visszakapni nem fogod. Talán így anyád is rájön, hogy ő sincs biztos helyzetben, hiszen azzal, hogy befogadta a saját nővérét (netán el is tartja), olyan helyzetet hozott létre, amiben a nővére már nincs is arra kényszerítve, hogy saját maga oldja meg a saját anyagi problémáit. Még eljuthattok oda, hogy a nagynénéd bennmarad a lakásban anyád esetleges halála után is, te meg, mint örökös fizetheted a lakás rezsijét, de a nagynénédet onnan kitenni nem tudod majd. A 100 ezer Ft meg a mai világban semmi pénz.
2017. máj. 6. 18:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Ez jo tanulopénz volt neked, ennyi.

Anyád mit vársz, mit csinál? Kiveri belöle? Ne viccelj már...

2017. máj. 6. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!