Szerintetek mi okozza ezt a nagy eltérést a szülők és a fiatalok gondolkodása között? (bővebben és érthetőbben lent)
Most vagyok a második félévemben és egyenlőre nagyon nem tetszik a szak. Van egy olyan tervem, hogy passziváltatok 1 évre és addig dolgozok, leteszem a jogsit és megpróbálok keresni valamit, amit élveznék csinálni vagy tanulni. Barátaim, ismerőseim és itt a gyakorikérdéseken is mindenki azt mondja, hogy ez egy tök jó dolog, mert keresem, ami boldoggá tenne, meg egy viszonylag konkrét tervem is van. Szüleim meg azt mondják, hogy hát ez ilyen, végig kell szenvedni és aztán minden jó lesz.
Apámmal nem sokat beszéltem, Anyámmal élek és már ott tartunk, hogy minden nap szinte kiabálva veszekszünk, mert nekem nem tetszik az egyetem, keresnék valamit, amit élveznék csinálni és/vagy tanulni (otthagyni vagy szakot váltani), de ő meg tök máshogy gondolkodik, hogy végezzem el vért izzadva aztán majd ha végeztem, azt csinálok, amit akarok. Annyi még hozzá tartozik kiegészítésképpen, hogy nagyon nehéz a szak és teljesen másra számítottam, mikor ide jöttem és már egyáltalán nem érdekel a dolog és nem is tartom magam annyira okosnak, hogy el tudjam végezni.
#20-21
Valahogy sejtettem, hogy arra gondoltál, hogy agyába. :D Amúgy szokta mondogatni, hogy támogat, bármit is csinálok, csak csináljak valamit. Csak én nem érzem ezt. Amint felmerül, hogy szakot váltanék vagy úgy ott akarnám hagyni, egyből jön a cirkusz. És valamilyen szinten megtudom érteni a cirkuszt, csak akkor ne állítsa azt, hogy támogat bármit is csinálnék.
"Nem értem, hogy ha meg van a lehetőség arra, hogy passziváltassak, annak reményében, hogy találok valamit, ami tetszik, akkor miért ne éljek vele? Ha nem találok semmit, gond nélkül folytathatom az egyetemet ott, ahol abba hagytam. "
Jó a gondolat, de ez vezet a soha nem befejezett végzettséghez.Ezerszer láttam, annyit variálnak, hogy 40 felett em tesznek le egy diplomát.
Sajnos ez is egy lehetőség. Most rögtön van 2 szak és egy konkrét munka (olvasom, hogy szar, de szeretném egyszer kipróbálni), amit szívesen kipróbálnék. Az, hogy ez mennyire jó vagy rossz, nem tudom. Csak annyit tudok, hogy ami most van, az semennyire sem jön be.
Lusta vagyok, ez így igaz. Ezen nincs mit szépíteni. De ha találok valamit, ami tetszik, akkor azért hajlandó vagyok küzdeni. De ez már nem tetszik. A végtelen idős részt nem tudom alátámasztani vagy megcáfolni. Én már így is idősebb vagyok mint jó néhány csoport társam, pedig sehol sem buktam meg eddig. Óvodában visszamaradtam egy évet, szüleim döntésére s 5 éves középbe mentem. Szóval lehet, hogy igazad van. De ezt előre nem tudhatjuk még.
Értem. Megfogadom a tanácsodat, ha váltok szakot akkor megpróbálom a lehető legkevesebb idő alatt megoldani. Tehát hogy nem csúsztatok meg ilyenek. Bár nem tudom, hogy a szeptemberi jelentkezésről lecsúsztam e már, de még úgy sincs konkrét elképzelésem.
"de még úgy sincs konkrét elképzelésem.
"
Na ez a gond. Lila fogalmad nincs, mit akarsz, de a szüleid fizessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!