Szerintetek nem furcsa apám gondolkodása? Minden szülő így gondolkodik, vagy csak egyéni gond ez?
A helyzet az,hogy munkát keresek külföldn2 szakmám van és beszélem az ország nyelvét ahova menni szeretnék.
Az egyik szakmám szakács,apám egyfolytában azt hangoztatja,hogy minek erőltetem a vendéglátást,mondom azért mert ehhez valamennyire értek,ha nem is vagyok benne profi,de van benne tapasztalatom.Most jelentkeztem pár munkára külföldre,de nem jött össze a dolog.Majd felhívja anyámat,hogy minek erőltetem a vendéglátást,miért nem megyek el segédmunkásnak.Most komolyan a legtöbb sülő arra ösztönözné a gyerekét,hogy segédmunkás legyen?Most őszintén?Szerintetek ez normális hozzállás?Én nekem semi bajom vele,ha nincs más,akkor megcsinálom azt is.Sőt dolgoztam már Ausztriában segédmunkásként 3 hónapot,amikor nem volt más.De ha van lehetőségem az a szakmámban,amit oké annyira nem szeretek,de inkább csinálom azt mint hogy segédmunkás legyek.Most őszintén,szerintetek az normális,hogy egy szülő a gyerekét segédmunkára ösztönzi?Nem lenézés ez egy kicsit,valami olyasmi,hogy másra úgy sem vagy képes?Persze a szükség nagy ú,ha lenne lehetőség,be is vállalnám,ahogy annak idején tettem.De ez olyan nagy életcél,hogy a gyerekünket segédmunkára bíztassuk?Én gondolkodom hülyén ezekről a dolgokról?
ma 19:45
Nekem sem a vendéglátás az álmom.De külföldön a kezdésnek az a legjobb szerintem,sok helyen még szobát is adnak,kaját pedig mindenhol.Szóval ahhoz,hogy az ember tegyen félre egy kis pénzt,szerintem a legjobb a vendéglátás kezdésnek.Eleve a kajával megsporól az ember havonta vagy 150 eurot is akár.
Apukád egy másik korban nőtt fel, elképzelhető, hogy nem látja át annyira a helyzetet, mint te.
Nem biztos, hogy azért ajánlotta a segédmunka végzését neked, mert lenézne, lehet, hogy magából indul ki, lehet, hogy ő ezt tudja elképzelni magának és kivetíti rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!