Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Veletek jár a gyereketek...

Veletek jár a gyereketek párja nyaralni? Mit csináljak, ha ez nekem nagyon kellemetlen?

Figyelt kérdés

A barátomék visznek magukkal minden nyaralásra, utazásra, wellnessre. Sőt, nyáron már úgy foglalták az utakat, hogy előtte felhívott az apukája, hogy nekem jó-e az időpont, vagy mikor érek rá, stb.

Most a tavaszi szünetben is vittek magukkal (miattam kellett két kocsival mennünk), meg az anyukája is mondta, hogy milyen jó végre, hogy ott vagyok és nem csak fiúkkal megy.

De nálunk nem jöhet sehová, még egy két napos kirándulásra sem.

És nem kamaszok vagyunk már, én 19 éves vagyok, ő 21. Másfél éve együtt vagyunk, nyáron össze is költözünk.

Most is azon megy a vita, hogy anyáék menni akarnak 2 hétre Olaszországba és mondtam, hogy egyedül nincs kedvem, esetleg jöhetne a barátom is. Ez nekik semmilyen plusz költség nem lenne igazából, külön szobában is lennénk. De hogy nem jöhet, viszont értelmes magyarázatot nem adnak.

Csak ez már tök ciki, hogy náluk családtag vagyok szinte, anyukámék meg azért is húzzák a szájukat, ha magunkra csukom náluk az ajtót hétvégente.

2017. ápr. 25. 12:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
11%

de durci van.

mi sem járunk a szülőkkel, max 1-2 napra, pedig együtt élünk és 6 éve vagyunk együtt.

megyünk együtt, mi vagyunk egy pár, nem lenne képem minden nyaraláson a párom szülein lógni, van pénzünk, el tudunk utazni magunk!

2017. ápr. 25. 13:28
 12/26 anonim ***** válasza:
96%

"19 évesen családi nyaralásra menni?"

Igen. GOndolom, te tini vagy, aki alig várja, hogy önálló felnőtt legyen.

Én 40-es nő vagyok, és igen, megyünk családilag nyaralni, vagy 15-20-an, felnőttek, gyerekek, barátok... Erre is szükség van, és persze megyek a kettesben a társammal is.

Nem tudok mit mondani, mond el a barátodnak, mi a helyzet. Nme is értem a szüleidet.

2017. ápr. 25. 13:34
 13/26 anonim ***** válasza:
85%
Más a két család habitusa, de elhiszem, hogy ez neked nagyon kellemetlen. Hát még anyádnak mennyire kellemetlen lesz, amikor leesik neki, hogy oda sokkal szívesebben mentek, és többször is, mint hozzájuk, ahol tul. képp csak téged látnak szívesen, a barátodat idegenként kezelik. Hagyd a francba! Ami nem megy, nem kell erőltetni. Érezzétek jól magatokat a batárod szüleivel, és járjatok oda, ha ott jobb. Ha anyud szóvá teszi, akkor meg elmagyarázhatod neki, hogy miért.
2017. ápr. 25. 13:36
 14/26 anonim ***** válasza:
93%

azt is szóba hoztad nekik,hogy mennyire kellemetlen neked hogy a barátodék mindenhova magukkal visznek,de te sehova sem hivhatod magatokkal?

nem mondták el hogy mi a konkrét gondjuk ezzel?

Én így látatlanban úgy gondolom anyukádék feszélyezve érzik magukat úgy ha a barátod is veletek megy..

2017. ápr. 25. 13:39
 15/26 anonim ***** válasza:
30%
19 éves vagy, nem valószínű, hogy vele fogod leélni az életed, még ha te most nagyon úgy is érzed és 100% biztos vagy benne.. Majd akkor tartozik hozzád, ha szépen együtt éltek évek óta, addig a szüleid számára csak az aktuális barátod.
2017. ápr. 25. 14:56
 16/26 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Kérdező!

Szerintem próbálj beszélni a szüleiddel, próbáld őket meggyőzni, hátha belemennek. Miért nem mész élővízbe? Betegség?

28/f

2017. ápr. 25. 15:14
 17/26 anonim ***** válasza:
83%
Én így nem mennék a szüleimmel. Maradnék otthon. Tök gáz hogy téged elfogadnak, családtagnak tekintenek és a te szüleid meg elzárkóznak. Szervezz arra az időre magatoknak saját programot.
2017. ápr. 25. 15:37
 18/26 anonim ***** válasza:
30%
Nem jönne, mert nem családtag. bár én nálad is szorgalmaznám h ne velünk logj hanem kortársakkal meg a pasiddal. :) 19 évesen - hacsak nem.akarsz -, semmi szükség rá, hogy velünk, szülökkel nyaralj.
2017. ápr. 25. 16:38
 19/26 anonim ***** válasza:
64%

Jól érezd a helyzetet, ez így tényleg elég ciki, hogy a barátod családja családtagként kezel és mindig gondolnak rád is. A te családod meg tesz a barátodra és nem hívják meg sehova.

Én még csak az anyagiakat sem tudom felhozni indoknak, mert ha pl autóval megy az ember, akkor ugyan mindegy, hogy 3-an utaztok a szüleiddel,vagy 4-en, mert a barátod is ott van.

Persze szállást meg ilyeneket kaját stb nem kell elvárni, hogy fizessék a szüleid a barátodnak is, de nem is feltételezem, hogy a barátodat pénz nélkül engednék el a szülei egy nyaralásra.

Szóval nem tudom mi lehet az indok.Valószínű nem kedvelik annyira a barátodat vagy éppen tényleg aktuális barátnak gondolják .

De ez akkor is gáz így.Viszont te nem tehetsz erről, szóval neked nem kell szégyenkezni ezért a barátod előtt.

Nem egyformák a családjaink és nem is mi válasszuk meg őket.

Amúgy én úgy látom a környezetemben, hogy a szülők nagy része szívesen látja a lányuk/fiuk párját akár családi rendezvényeken, akár ilyen kirándulás szerű eseményeken is. Ha együtt vagytok már egy ideje és terveztek is egymással továbbra is, akkor nem tudom miért kell ilyen ellenségesen hozzállniuk.

Lehet, hogy nem egymással fogjátok leélni az életeteket, de az is lehet , hogy igen. De ha meg igen, akkor elég cikin jön majd ki nekik, hogy a lányuk x éve jár a barátjával és mondjuk összeházasodnak, ők meg még annyira nem vették a fáradságot, hogy megismerjék a párodat legalább. Te meg az ő családjában már régóta családtag vagy, szívesen látnak..

2017. ápr. 25. 17:21
 20/26 anonim ***** válasza:
68%
A családi nyaralás a családnak van. A 19 éves gyerek 21 éves párja nem csaladtag. Idővel, ha együtt maradnak, majd az lesz, akkor mehet a családi nyaralasra, addig nem.
2017. ápr. 25. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!