Beleszóltok, hogy a 19-20 éves gyereketek mennyit van a párjával? Ez nagyon sok lenne?
Én egyetemista vagyok (Szegeden tanulok), ő Pesten él, de amúgy ugyanaz a szülővárosunk. Úgy szoktuk csinálni, hogy vasárnaponként ő visz vissza Szegedre, ott is alszik nálam. Hétfőn délelőtt még együtt vagyunk, aztán visszamegy Pestre. Ott van csütörtökig, aztán értem jön Szegedre (nekem akkor 14.00-ig van órám), felvesszük a lakásban a cuccaimat és kb olyan délután 5-re hazaérünk (közben megállunk valamelyik étteremnél enni, az 1 óra pluszban). (Vagy ha megyek Pestre bulizni, akkor én megyek hozzá és nem jövünk haza hétvégére, hanem ott vagyok nála végig és vasárnap/hétfő reggel visszavisz Szegedre.)
Ha van programunk másokkal, akkor legközelebb csak másnap találkozunk, de ha nincs, vagy csak pár órás, akkor vagy ő alszik nálunk, vagy én náluk.
Hétvégente is együtt vagyunk, vagy maximum 3-4 órát nem, amikor találkozunk a barátainkkal, néha-néha bulizunk külön, de amióta együtt vagyunk, nem igazán lelkesedek a discos helyekért, ahol mindenki nyomul, fogdos.
Meg majd most lesz az első közös utazásunk májusban, nyárra is tervben van Olaszország és Spanyolország (utóbbi már le is van foglalva). Tudom, hogy sokat vagyunk együtt, de szerintem ez még eléggé a kapcsolatunk eleje és nekem ő az első és elég sokat is vártam arra, hogy összejöjjünk. De anya néha már megjegyzéseket tesz, hogy miért alszok nála mondjuk szombaton egy buli után, ha másnap úgyis Szegeden alszik, vagy hogy miért vele megyek moziba, vagy vacsizni, ha itthon vagyok. Nincs vele baja amúgy, vagyis az elején még nem akarta engedni, hogy együtt aludjunk, vagy hogy ő hozzon-vigyen kocsival, de látta, hogy tényleg normális a barátom, meg hogy tiltással sokat nem ér el, főleg, hogy most májusban leszek 19 éves.
Csak már mások is mondták, hogy szinte össze vagyunk nőve, de én nem érzem ezt vészesnek, hiszen majdnem a felét a hétnek külön töltjük.
Ennyi idősen tök normális, hogy az embernek kapcsolata van és szeretne vele időt tölteni.
Az is teljesen ok lenne, ha teljesen együtt laknátok.
Én nem látok benne semmi furcsát.
Nyilván ne hanyagold el a családod és barátaid miatta, meg a sulit se. De ha ezek megvannak,akkor miért ne lehetnél vele?
én szülőként azt várom el a nagykorú gyerekemtől, hogy:
-értékelje azt, hogy támogatom és finanszírozom az egyetemi tanulmányait, azaz tegyen meg mindent, hogy a vizsgáit normális eredménnyel letegye és a dipolomáját időben letegye, tehát ne legyen halasztás, mert az nekünk plusz anyagi teher.
-a párjától meg azt várom el, hogy őt (a gyrekemet) szeresse és tisztelje és minket, a szerelme szüleit is tiszteljen és próbáljon beilleszkedni a családba.
ha ez megvan, én boldog vagyok, tőlem azt csinálna, amit akarnak, mert felnőtt emberek.
Én nem szólnék bele, de a következő megjegyzést szülőként és hozzászólóként is hozzáfűzném:
Komoly esély van rá,hogy meg fogjátok egymást unni!
Valakinek heti néhány óra is elég, míg valakinek annyi (se), mint amennyi nektek. Egyén válogatja. Viszont akik így egymásra vannak telepedve, azok nagy eséllyel megunják egymást előbb-utóbb. Persze ez nem törvényszerű.
Ha szülő lennék, annyit mondanék,hogy 18 évesen annyit ingázol az országban oda-vissza, meg ragaszkodsz ehhez az egészhez, mintha még nem "tegnap" jöttél volna ki a gyerekkorból. Más ilyenkor még elvan.
(Zárójelben megjegyzem,hogy a barátodnak egy vagyonban vagy ezekkel a benzinárakkal. A két város az ország két különböző pontján van. Úriemberként én sem említeném ezt meg, de szerintem pénzt spórolni így nem lehet. Már emiatt is megérné kevesebbet találkozni.)
Azért két hetente kicsit durva lenne, elvégre nem élünk annyira vészes távkapcsolatban, meg nem 15 évesek vagyunk, hogy csak a házi megírása után találkozhatunk 2-3 órára.
Tudom, hogy sokba kerül a benzin, de szerencsére ez neki nem jelent nagy anyagi megterhelést. Ha úgy élne, hogy spórolnia kéne, akkor el sem fogadnám, mikor felajánlja ezt. De amúgy is rengeteget kocsikázik/kocsikáznak a haverjaival, szóval akkor már mindegy, hogy felvesz-e engem is, vagy csak céltalanul mennek összevissza.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!