Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kitennétek a gyereketek...

Kitennétek a gyereketek szűrét ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Egy ismerős családról van szó.Van egy 25 éves fiuk,aki korábban drogozott.Munkahelyen nincs iskolába nem jár,mindenbe belefog,semmit nem fejez be.Apa hülyére robotolja magát,fia nem segít neki.Minden problémát arra fog, hogy korábban szakított a barátnőjével innen eredtek a drog és alkohol problémái.Most zsarolja a szüleit pénzt követel folyamatosan azzal tartja sakkban a családját,hogy akár használhatná most is a drogokat,megérdemli mert ő már nem iszik és nem nyúl a drogokhoz. Korábban pszichiátriai kezelés alatt állt,de mivel már nem használ anyagot nem jár vissza az orvoshoz.Az agya a szerektől valamelyest károsodott. Lassabb lett a gondolkodása,egyszerűbb mondatokon is sokáig gondolkodik. Csak a hobbija van,heti 5* jár edzőterembe. Kidobott pénz és idő,mert nem étkezik tisztán és sörözik esténként a haverokkal. Nappal alszik,éjszaka fent van,bömbölteti a tv-t,zenét,senkire sincs tekintettel.Sem a házban,sem a ház körül nem tart rendet.Célja nincs,önbizalma szintén. Az anyja már fél tőle,az igényeit nehezen tudják finanszírozni,a szülők közé éket vert az,hogy anya korábban pártolta,apa meg belefáradt az egészbe. A huga szintén otthon lakik,szorgalmas,kedves,dolgos. Az anyja egyszerűen nem mer lépni. Csúnyán beszél vele,dugni kell a pénzt,kerüli a fiát. Nem meri kidobni,mert akkor biztos visszaszokik az anyagra,vagy öngyilkos lesz. Esetleg lopni fog.

Szerintetek egy ilyen önző tökéletesen tönkretett és elnevelt emberrel mit lehet kezdeni? Nem érne meg egy próbát kivenni neki egy albérletet pár hónapra és eltakarítani otthonról? Bár én még ezt is kegyesnek érzem.

2017. márc. 27. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Egy ismerős családról van szó. - Eddig olvastam.

SEMMI közöd más életéhez, foglalkozz a sajátoddal, ami szemmel láthatóan baromi unalmas.

2017. márc. 27. 14:53
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos gyorsan döntő első válaszoló kiszolgáltatott helyzetben vagyok,heti rendszerességgel panaszkodik nekem az anyuka, a tesó és jár hozzám a fiú. A fodrászuk vagyok.

Sajnálom az anyát,nincs ötletünk mit kezdjen ezzel az elharapózott helyzettel. A sráctól hányok,ezért vagyok kíváncsi pártatlan ember véleményére. Gondoltam rá,hogy megszakítom velük a kapcsolatot,kértem is többször az anyát,hogy ne idegesítsen ezzel,de szeretem a két nőt és nem a pénzükért.

2017. márc. 27. 15:00
 3/8 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ultimátumot kapna, mondjuk 3 hónapot. Azt mondanám, hogy ha 3 hónap alatt bizonyít, akkor maradhat a házban, egyébként mehet máshová. 3 hónap alatt találjon munkát és tartsa rendben a szobáját, felnőtt gyermeket csak akkor tartanék el, ha fogyatékos lenne, de akkor még kapna fogyatékossági ellátást, rokkantsági járadékot, stb.

Nem és nem. Nem korrekt a másik gyerekkel szemben se ekkora különbségtétel az elvárásokban.

2017. márc. 27. 15:08
 4/8 Kései Sirató ***** válasza:
A nemet arra értem, hogy ilyen stílussal és ingyenélőként nem maradhatna a házban.
2017. márc. 27. 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én tennék még érte egy utolsó erőfeszítést. Legalább az edzés érdekli, így beíratnám egy személyiedző tanfolyamra. Az kb egy év, könnyen talál vele melót és nem egy agyműtét elvégezni sem. Ha van melója, akkor javulni fog az élete minden téren és a sport általában segít. A kaján, lakhatáson kívül csak erre adnék pénzt. Bulira, cigire nem
2017. márc. 27. 15:18
 6/8 anonim ***** válasza:
20%

És akkor mi van?! A fodrászuk vagy, az hogy az anyja életképtelen szerencsétlen NEM a te dolgod...

Mellesleg leállíthatod, hogy nem vagy kíváncsi a sirámaira.

2017. márc. 27. 15:19
 7/8 anonim ***** válasza:
maguknak köszönhetik a nevelésük vagy inkább nem nevelésük eredményét most szívják meg
2017. márc. 27. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:
3%

Egyetértek az elsővel én is az első mondatig jutottam.

Semmmi közöd hozzá foglalkozz a saját dolgoddal.

2017. márc. 27. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!