Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy szerelitek le a kellemetl...

Hogy szerelitek le a kellemetlen "Mikor lesz már gyereketek? " kérdéseket?

Figyelt kérdés
Eljutottam oda, hogy már tényleg zavar, hogy néhányan 2 hetente megkérdezik, nem mindenki tudja, hogy már volt egy vetélésünk és azóta csak nemrég kezdtünk próbálkozni. Miért kell így sürgetni, frusztrálni az embert? Veletek is gyakran előfordul?
2013. márc. 5. 15:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
46%
Én csak ennyit mondanék: Majd ez után:)))
2013. márc. 5. 15:25
 2/18 anonim ***** válasza:
61%

De örülnék, ha ezt kérdezgetnék tőlem!:) Mi nagyon szeretnénk már babát, de az anyagiak miatt még kitolódik egy évet. De ha már kicsit hányingerem van valami miatt, rögtön azt kapom, hogy "Ugye nem vagy terhes?". Tök rosszul esik, mert ha az lennék én nagyon boldog lennék, de ezek szerint egyedül örülnénk neki.:(

Egyébként azt a választ javasolnám, amit az első írt!:)

2013. márc. 5. 15:35
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

Én már eljutottam oda, hogy meg sem kérdezik. ...szerintem ennyi évesen és ennyi próbálkozós év után már leírtak...

De ha mégis valaki megkérdezi - és persze éppen jó kedvemben talál a kérdés -, akkor azt mondom, hogy: "Már úton van! ...csak nagy kerülővel jön."

De az első néhány évben nagyon frusztrált a kérdés.

2013. márc. 5. 15:50
 4/18 anonim ***** válasza:
65%

Mi két éve próbálkozunk, de aki ezt nem tudja, annak azt szoktuk mondani, hogy lassan majd nekiállunk, vagy legalábbis kitaláljuk hogy mikor álljunk neki....

Hát, nem valami frappáns, de erre tényleg nem lehet mit válaszolni!

2013. márc. 5. 15:53
 5/18 anonim ***** válasza:
78%

Én amióta próbálkozunk, 9 hónapja, nem beszélek senkivel, mert akikkel erről beszélhetnék, már van gyerekük és az első 3 hónapban összejött, szóval fogalmuk sincs, min megyek keresztül. A "ne görcsölj rá" meg a "menjetek el wellnessezni" meg tök kiborító! Jóhogy nem görcsöl rá az, akinek elsőre összejött, hiszen fel sem volt ideje ocsúdni, már úton is volt a baba!

Vagy beszélhetnék még valakivel, neki nincs gyereke, nem is terveznek még jó sokáig és azt se tudja, mi az a peteérés, szóval őt meg nem akarom terhelni ezekkel. Meg nem értené meg.

Lehet, h nem a legjobb technika, h nem beszélek hónapok óta senkivel, de nem tudok soha semmi pozitívat mondani, semmi sikerélményről beszámolni és nem akarom, h szánakozzanak rajtam.

2013. márc. 5. 15:59
 6/18 anonim ***** válasza:
63%
Én mindig azt mondtam, hogy majd ha eljön az ideje.
2013. márc. 5. 16:24
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

Amióta megesküdtünk a párommal, napi szinten voltak a kérdések. Főleg engem faggattak, ami már nagyon idegesitett. Mindig azt válaszoltam rá, hogy majd jön ha eljön az ideje, de mostanság csak annyit, hogy késik a gólya.

nagyon idegesitőek tudnak lenni az emberek ezzel, mintha annyi közük lenne hozzá, hogy ki mikor szexel a pasijával, férjével.

A múltkor annyira kiborultam, hogy megmondtam a férjemnek, hogy szüneteltessük a témát, majd tényleg jön amikor akar.

2013. márc. 5. 18:00
 8/18 anonim ***** válasza:
70%

A múltkor olvastam egy blogban az alábbi választ, szénné röhögtem magam rajta, idézem:

"Aki nyuszinak érzi magát, és mindig csak 2 nappal később jut eszébe, hogy mit kellett volna mondani, az vazze írja le egy papírra, tegye be a kézitáskába, nem foglal el sok helyet. És a következő alkalommal ha a kérdés elhangzik, mondja azt, pl. hogy: A férjemmel erről egy közös álláspontot szeretnénk kifejezni. Hadd olvassam fel. [papír elővesz] ‘kedves érdeklődő, ha azt szeretné tudni, hogy mik a reprodukciós terveink, és mikor gyarapítjuk már a szenvedők [avagy boldog emberek] számát a földön, akkor mi nagyon megköszönjük, hogy ránk gondolt. Jelen pillanatban semmiféle hírünk ebben a mélyen privát témában nincsen. Amint lesz, ezt azonnal a tudtára adjuk. Addig is kérjuk szíves türelmát, mert a gyakori kérdések felviszik a nők kortizol hormon szintjét, ami árt az általános hormonszinteknek és a derékbőségnek.”

[papír eltesz]"

Egyébként én a "mikor akartok gyereket" kérdésre azt szoktam mondani, hogy egy húzós, melóban eltöltött nap után azonnal, egy, a keresztfiam által végigüvöltött kétórás autóút után soha. Ezen mindig udvariasan nevetnek és legtöbben veszik a lapot hogy nem fogok érdemben válaszolni a kérdésre. Egyébként 1 éve próbálkozunk.

2013. márc. 5. 18:11
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit lecsökkent a dühöm, hogy látom nem egyedül küzdök ezzel a problémával :). A mai aktuális kérdést a "nem látok a jövőbe" mondattal próbáltam leszerelni, inkább kisebb mint nagyobb sikerrel. (Mindenkinek nyomtam a zöld kezet kivétel nélkül!)
2013. márc. 5. 19:03
 10/18 anonim ***** válasza:
40%

4/9-es válaszoló vagyok. Nekem annyira tetszett a közös álláspontos válasz, hogy nézzetek h...*nek, de én tényleg leírtam! :-D

Mindig ott van a táskámban a határidőnaplóm, így annak a hátuljában kapott helyet.

Van az az ember, akinek lehet hogy fel fogom olvasni (és még mindig jobb megoldásnak tartom, mintha elküldeném melegebb éghajlatra.....).

Szóval köszi! :-D

2013. márc. 6. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!