Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik váratlanul lettek terhese...

Akik váratlanul lettek terhesek, nektek a párotok hogy reagált? Későbbiekben hogy alakult?

Figyelt kérdés

Nyáron terhes lettem gyógyszer mellet. Párom elsőnap szószerint örült olyat láttam a szemében mint még soha aztán rá 2 napra közölte hogy nem tarthatom meg ami ugyan rosszul esett csalódott voltam de megértettem és beláttam hogy felelőtlenség lenne szülni a semmire mert mindketten a szüleinkel élünk még 23 évesek vagyunk és dolgozunk. Lenne hova menni mert van egy üres házuk csak ő abba a faluba nem akar élni mert sok az ellenségük ezért is költöztek át egy másik faluba. Most jön a lényeg!! Abba kellet hagynom a gyógyszert. Ugyan nem védekeztünk csak megszakítással,de terhes lettem rögtön. Tudom hogy nem tervezett még babát és hogy nem készült fel rá de én mégegyszer nem lennék képes elvetetni megint,csak annyira rosszul esik hogy így áll hozzá kb mintha haragudna rám úgy beszél velem és azon jár az agyam hogy ha így viselkedik akkor miért tartsam meg. Úgy gondolom más ember megoldásokat keres nem kifogásokat. Ti hogy éltétwk meg ha párotok így reagált? Megváltozott később? Én komolyan azt érzem hogy haragszik rám és nekem ez borzasztó lenne ha terhességem alatt is meg persze utána is igy viselkedne. Egyébként már 6 éve együtt vagyunk.

Jelenleg passzívan állok hozzá rajta múlik mert ha már az egyik(jelenleg ő) nem akarja akkor azt már megverte az Isten. De ha most is azt mondja vetessem el valószínű hogy elhagyom. Ti mit gondoltok? Hogy volt nálatok?

2017. ápr. 20. 09:31
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Először is beszélj a szüleiddel, hogy tudnak-e segítséget adni. Ha igen, akkor tartsd meg a gyereket. Nem azért mert ősanya lennék (nekem is volt abortuszom), hanem azért, mert már nem az első lenne és nehogy úgy járj, mint egy ismerősöm, aki két abortuszt követően nem tud teherbe esni most amikor akarnának gyereket és már 40 múlt.

Tartsd meg és küld el a pasit! Mondj le a gyerektartásról (állapodj meg vele), de ne is engedd, hogy láthatásra vigye, felesleges megzavarni a gyereket, úgysem akarta. Minek vinné, abban nem lenne köszönet! És majd a Te életedbe is betoppan egy normális férfi, aki sajátjaként neveli fel.

Sokkal jobb a gyereknek is a nyugalom, mint az állandó vita (ugye az egyértelmű, hogy nem boldog békés családi életet élnétek) és előbb utóbb, úgyis szétmennétek.

Én ugyanígy tettem, és nem bántam meg.

2017. ápr. 20. 11:43
 22/49 Lilith1994 ***** válasza:
74%

Mindenki azon kattog hogy lett terhes. Oké rendben de így elolvasva az egészet nem az a fontos hogy hogyan hanem az hogy jelenleg terhes és hogy problémája van és azt a bizonyos problémát hogyan lehetne megoldani. Nem tudom miért kell ennyire ...lecseszni (tegyük hozzá hogy az ő dolga.)

A srácot én elhagynam. Miért? Nem apának valo. (Egy idős vagyok veled kb. És a párkapcsolatom is hasonló hosszúságú... Mi het eve vagyunk együtt parommal)

Ha nekem azt mondaná hogy abortusz akkor én vagy egyből elhagynam vagy meg beszélnem vele mert mégis csak ő csinálta. (Tudom hogy két ember kell hozzá de abban ő is benne van).

Már volt olyan hogy igen hülyék voltunk mi is és úgy volt hogy baj van de csak késett.. mi megbeszéltük és arra jutottunk hogy megoldjuk és megtartom. Nektek is ezt kéne tenni szerintem. (Hány hetes terhes vagy kb? )

Amugy gondolom hogy nagyon nehéz lehet mert ilyenkor/ilyen fiatalon kezdünk lassan pénzt keresni rendesen még ugye terhesen a hormon változások. Nekem egyszer azt mondták hogy minden kezdet nehéz. Ez igaz de meg fog oldódni a probléma :)

El meselek egy történetet. Van nekem egy barátnőm. Úgy lett terhes mint te eloszor. nem akarta elvetetni mert szerette a babát aki a hasában növekedett már az első hónapban is. Nehéz helyzetben volt. Fiatalabb volt 18 éves. Még tanult, az anyukája ki dobta otthonról majd a párja is elhagyta egy év után(mikor elhagyta akkor volt 5 hónapos terhes ha jól emlékszem de ebben nem vagyok egészen biztos). Anya otthonba került majd megszülte a picijet na azóta eltelt több mint két év. Tény hogy nincsen párja de boldogan él a kicsikevel. Kozben tanul és dolgozik. Minden rendben van. ES NEM AZ ANNYUKAJARA SZULTE!!! SAJAT MAGA TARTJA EL!!!(ez a többieknek szólt).

Őszintén szólva nála jobb anyat nagyon keveset ismerek. Szoval csak fel a fejjel.

Bárhogyan is döntesz menni fog. Mindenképpen fel fogsz nőni /még fogsz érni.

Lesznek akik nem fognak kedvelni vagy megvető pillanatssal fognak rád nézni de ezzel ne foglalkozz bármit is teszel.

Abban nem adok tanácsot hogy mit tegyél vagy mit ne mert ezt neked kell eldöntened. :)

Valamint azért allsz passzívan hozzá.. nos ez lelki dolog gondolom. Kétségbe vagy esve hogy mi lesz, meg bele torodtel abba hogy párod akarta előtt meg kell hajolnod és el kell vetetnem ezért nem tudsz róla egészen tisztán gondolkozni. Marmint ezt úgy ertem hogy örülni sem tutsz neki ahogyan az sem megy igazán jelenleg hogy eldontsd hogy nem akarod.

Ui.: Nyugodtan pontozzatok le mert nem igazán érdekel. Véleményem szerint/jogom szerint alkothatok szabadon véleményt.

2017. ápr. 20. 11:59
 23/49 anonim ***** válasza:
94%

Mindenki jó választ adott, csak te nem szereted elismerni a felelősségedet a dolgokban.

Engem ez érdekel: Neked mi a végzettséged? Miből fogod eltartani a gyerekedet? Ha 3 év után vissza fogsz menni, milyen munkahelyre vesznek majd fel? Mert nyilvánvaló erre a pasasra nem lehet alapozni.

2017. ápr. 20. 12:00
 24/49 anonim ***** válasza:
39%

Ok, akkor kicsit dobok a statisztikan. Tobb komoly kapcsolatom volt, akikkel eveken keresztul megszakitasos modszerrel vedekeztunk es egyszer sem lettem terhes. A mostani parommal is evekig megszakitassal ment a szex es nem tortent semmi. Aztan elkezdtem gyogyszert szedni. Az elso 1 honapban vedekeztunk, m ugyebar akkor meg nem hat annyira a gyogyszer. A 3. honapban terhes lettem ikrekkel. Na, erre varrjatok gombot! A gyogyszer sem ved teljesen es a megszakitasos modszernel is nagyon kicsi az esely a terhessegre.

Szoval igen, nalunk is varatlanul jotteka a babak, es en nem akartam oket elvetetni. A paromat persze sokkolta, h a "nem terveztunk meg gyereket"-bol hirtelen ikres terhesseg lett. Normalisan megbeszeltuk, en mondtam neki, h nem vetetek el ikrebabakat, plane, ha egeszsegesek, viszont ot nem a gyerekkel akarom "megtartani", tehat ha o ugy erzi, h ez neki sok es nem vallalja, akkor megertem, szepen elvalnak utjaink. Hagytam neki idot, hadd emessze. En szepen eljartam a vizsgalatokra, nem is nagyon osztottam meg vele a hireket. Aztan kb 2 het utan o kezdett el kozeledni es mondta, h szeret es reszt szeretne venni az eletunkben. Azota is egyutt vagyunk, lassan 3 evesek az ikrek es a parom a legboldogabb ikres apuka :) Nem mondom, h minden tokeletes, hiszen egyik kapcsolat sem az, vagy amelyikrol azt gondoljak, h az, ott tevednek :D De jol megvagyunk, szeretjuk egymast es a gyerkocoket.

2017. ápr. 20. 12:02
 25/49 Lilith1994 ***** válasza:
41%
Helyesírási hibákért elnézést kérek
2017. ápr. 20. 12:04
 26/49 Én84 ***** válasza:
88%

Tesóméknál 3 hónap együttlét után lett terhes a lány.Együtt vannak,3 éves a kicsi,tervezik a 2.at

Unokatesóméknál szintén 3 hónap után csúszott be a baba.7 hónapos terhes volt,amikor elhagyta,mert megverte.4 éves,most a 3. férfitól várja a 3. gyereket,1 éve vannak együtt,de már 6 hónapos terhes.Őt mondjuk tervezték.

Barátnőm 1. babája is csak becsúszott,szülés elött összeházasodak.Együtt vannak,boldogok.11,7,4 évesek a gyerekek.

Másik barátnőm is véletlen lett terhes,mondjuk ők már házasok voltak.1-2éves volt a kicsi,amikor elváltak.A pasi verte,csalta,most épp börtönben van.

Én 1,5 év után lettem terhes.1,5 évig szedtem pontosan a gyógyszert,aztán 3-4 nappal késve kezdtem meg egyet.Kb 2 hétig nem is voltunk együtt,de becsúszott.Volt pár nehéz évünk,de együtt vagyunk,azóta született még egy gyerkőc,a nagy már 12.

Sógornőmmel a párja hetekig játszotta,hogy nem tartjuk meg,megtartjuk,nem,de.9 éves a kisfiú,4 a kislány.Szemmel láthatóan ők is boldogok!!!

2017. ápr. 20. 12:11
 27/49 anonim ***** válasza:
44%
Mind a két gyermekem "védekezés" mellett fogant. Az első naptár módszer + megszakításos, a második egy olyan helyzetben, amikor az orvosom szerint nem lehet teherbe esni. Terveztük mind a kettőt, csak későbbre. A párom örül nekik az első perctől kezdve. Persze ez nem a teljes igazság. A terhességek előtt 10 éven át tökéletesen működött a gumi vagy a gyógyszer. Aztán gyereket akartunk, rágörcsöltem, nem jött. Felmondtam a munkahelyemen és elvégeztem egy tanfolyamot. Mivel úgy voltam vele, nem sikerül gyógyszer nélkül, simán mehettek az alacsony pearl indexes védekezési módszerek. Így bár nem a legjobbkor jöttek, örültünk neki. A párom viszont soha nem küldött volna el abortuszra. 4 hónapja voltunk együtt, amikor késett pár napot, és még teszt előtt azt mondta, hogy ha besikerült, ő mellettem áll. Aztán eltelt 3 év és pozitív lett a teszt. Nagyon sokat jelentett a hozzáállása, már ennyi idő után is. Ha 6 év után küldene abortuszra, úgy hogy tudatában van a biológiai működésnek.... nem tenné ki az ablakba amit kapna. Amikor gumi nélkül szexeltetek, nem beszéltétek meg, hogy ha ebből gyerek lesz, mi lesz a sorsa?
2017. ápr. 20. 12:15
 28/49 anonim ***** válasza:
81%
Ezt a vetesd el, ne anyád nyakára szülj mentalítást nem tudom megérteni... én egy 45 éves nagymama vagyok, kislányom egyedülálló anya... szerintem teljesen természetes, hogy egy anya mindenben segíti a lányát ha annak gyereke van... nem a "nyakamra" szült egy porontyot, hanem a világra hozta az unokámat, akit tiszta szívemből szeretek és boldog vagyok, hogy minden nap részese lehetek az életének... csak fogom a fejemet miközbenolvasom az ilyen gyerekes válaszokat, hogy ne anyád nyakára szülj...
2017. ápr. 20. 12:32
 29/49 anonim ***** válasza:
35%
Na az ilyen nőknek kötelezővé tenném az elköttetést. Egészséges baba abortuszát csak egyszer engedélyezném. 2. alkalom után nem érdemelne soha többé esélyt gyerekre.
2017. ápr. 20. 12:37
 30/49 anonim ***** válasza:
93%

A férfinak sem. Ha másodszor játszaná ezt el valakivel: elköttetés.

2017. ápr. 20. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!