Szerintetek a későbbiekben lehet ebből probléma?
Ha jól sejtem, te dolgozol, gyereked meg óvodába jár hónapok óta. Reggelenként eszerint cirkusz van, amikor otthagyod az oviban? Ez folyamatosan így van az óvodába járás kezdetétől?
Mert amiket írsz, azok olyanok, mintha beszoktatás körül lennétek. Akkor ui. van olyan hatás, hogy mivel a nap jelentős részében nem látta az anyját, a hátralevő időben végig őt és csakis őt akarja. És a kizárólagos figyelmére tart igényt, anya ne főzzön, ne mosogasson, ne beszélgessen apával.
Nyilván kisebb korban nem volt (eléggé) hozzászoktatva, hogy nélküled el legyen. Majd fog ez alakulni. Bátyáméknál a 7 éves gyerek is roppant anyás.
Az nagyon merész következtetés, hogy a fantáziája gyér lesz, meg társfüggő lehet később. Én abszolút nem képzelnék bele ebbe semmi ilyesmit.
én azért írtam a fantáziát és társait, mert öcsém ilyen lett. és a többi csoporttársa az oviban is... Nem durván kell elképzelni, hogy betegesen buta és szeretet éhes,de nem is normális szintű a dolog. Szerintem a gyerek érzi, hogy érzékenyen érint téged az vajon hogyan fog a pici érezni és ezt ő felismeri és lereagálja. Mint amikor rosszalkodik de előtte fél másodperccel körülnéz figyeli e valaki.
Lehet hogy már settenkedsz a Wc-re és ő ezt megérzi és úgy érzi sírnia kell, ahelyett hogy fölállnál és mindegy hogy bőg Wc-re mész, idővel szokja meg hogy életed van és kész. Ne a gyerek neveljen...
"De veletlenul az o tudta nelkul eltalalok menni akar a wcre"
Lehet, hogy csak véletlenül fogalmaztál így, de nem az a baja, hogy váratlanul tűnsz el?
Én pl. ha egyedül vagyok otthon a gyerekkel és mondjuk kiviszem a szemetet, előtte megmondom neki, hogy ki fogok menni, mit fogok csinálni és mennyi idő múlva jövök vissza. És hogy játszogasson tovább itt, és ne jöjjön utánam. Úgy érzem, jólesik neki, hogy nem csak megtörténnek vele a dolgok, hanem előtte elmondom neki ezeket.
Amikor otthagyod a gyereket jól ismert családtaggal, akkor gond nélkül veszi ezt tudomásul?
Egyébként, amiket leírtál, azok alapján azt gondolom, nincs vele semmi baj. A gyerekek sem egyformák.
Be kell tenni a járókába s adni kell neki játékot amifel megpróbálhatja elfoglalni magát.
és figyelni hogy használ.
Az én fiam pl, 7 hónaposan a madzag labdához való illesztésének a problematikájával fél oráig is képes volt foglalkozzni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!