Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti hogyan viszonyultok...

Szülők! Ti hogyan viszonyultok /viszonyulnátok ahhoz, hogy a gyermeketek eltérő politikai és világnézettel rendelkezik mint ti?

Figyelt kérdés

Tehát pl. konzervatív szülők, liberális gyermek, vagy fordítva.

Esetleg más párttal szimpatizál.

Klasszikus példa a hívő család (vallástól függetlenül) és ateista gyerek.

Illetve bárminemű ilyen szembenállás, akár a környezetvédelem kapcsán, vagy az Európai Unió fontosságát illetően.

Mennyire törekedtek arra, hogy a gyerek is a ti nézeteiteket vallja és ha ellenkező álláspontja van azt, hogyan fogadjátok, mennyire vagytok mrgértőek?

Illetve a gyermek kora sem mindegy, tehát, hogy egy veletek élő kiskorúról van szó vagy ugyan veletek lakik, de már nagykorú csak pl. egyetemen tanul még. Esetleg külön lakik és akár már családja is van, sőt ha családos az unokákat is más nézetekre neveli?

2017. ápr. 13. 09:25
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Sehogy. Szíve joga. Ha nagyon szélsőséges elveket vallana, magamba néznék, mit rontottam el; de pusztán az, hogy másik oldallal szimpatizál, nem jelent nekem gondot.
2017. ápr. 13. 19:30
 32/33 anonim ***** válasza:
59%
A vallást nem kényszeríthetik senkire. Mindenkinek a magánügye.
2017. ápr. 13. 20:14
 33/33 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok szülő, de szerintem tudok válaszolni a kérdésre.

Az én szüleim Fideszesek voltak mindig, próbálták ezt belém nevelni, hogy én is Fideszes legyek.

Nem sikerült, nem vagyok Fideszes. Nem vagyok egyik párt szimpatizáns sem. Ha majd lesz egy radikális, szélsőjobboldali-kommunista párt, majd akkor arra fogok szavazni. De ha majd lesz nekem gyermekem, akkor én is majd próbálom belé súlykolni, ezeket a világnézeteket amiket én vallok.

2017. ápr. 14. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!