Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti hogyan viszonyultok...

Szülők! Ti hogyan viszonyultok /viszonyulnátok ahhoz, hogy a gyermeketek eltérő politikai és világnézettel rendelkezik mint ti?

Figyelt kérdés

Tehát pl. konzervatív szülők, liberális gyermek, vagy fordítva.

Esetleg más párttal szimpatizál.

Klasszikus példa a hívő család (vallástól függetlenül) és ateista gyerek.

Illetve bárminemű ilyen szembenállás, akár a környezetvédelem kapcsán, vagy az Európai Unió fontosságát illetően.

Mennyire törekedtek arra, hogy a gyerek is a ti nézeteiteket vallja és ha ellenkező álláspontja van azt, hogyan fogadjátok, mennyire vagytok mrgértőek?

Illetve a gyermek kora sem mindegy, tehát, hogy egy veletek élő kiskorúról van szó vagy ugyan veletek lakik, de már nagykorú csak pl. egyetemen tanul még. Esetleg külön lakik és akár már családja is van, sőt ha családos az unokákat is más nézetekre neveli?

2017. ápr. 13. 09:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
3%
Nemigen tudom elképzelni, hogy egy harmonikus és szerető családban felnőtt gyerek és a szülei között bármiféle ilyen alapvető értékrendi, világnézeti, netán politikai különbségek, ellentétek lennének. Ugyanis ha ilyen egyáltalán felmerül, akkor az a család soha nem volt harmonikus egység, úgyhogy megette a fene.
2017. ápr. 13. 10:31
 12/33 anonim ***** válasza:
88%

"Szerintem a liberalizmus rontja el a jövőnket, és a CEU-t lekéne dózerolni."

Az az egyetemista, aki olyat ír, hogy "lekéne", inkább meg se szólaljon. :D

2017. ápr. 13. 10:38
 13/33 anonim ***** válasza:
14%
7-es vagyok, és nem érdekel a vezér, a fideszt is rühellem, de attól még ezt a tüntető liberális hordát is :D Menjetek tanulni gender szakra, meg támogassátok az erkölcsi lezüllést. Hajrá :)
2017. ápr. 13. 10:59
 14/33 anonim ***** válasza:
98%
A genderszak sehogy nem illik a témába, de megkockáztatom, hogy azt se tudod, mi az a gender elmélet. :) Tipikus, felböfögsz szavakat, mint gender, ceu, libsi, de halvány fogalmad sincs ezekről.
2017. ápr. 13. 11:04
 15/33 anonim ***** válasza:
4%
De igen, mivel mikor először meghallottam és tudatlan voltam, kénytelen voltam utánaolvasni. És teljesen ellenkezik az elveimmel, így nyilván támogatom a CEU-t romba döntő törvénymódosítást. Ettől függetlenül mint írtam, nem vagyok kormánypárti.
2017. ápr. 13. 11:09
 16/33 anonim ***** válasza:
93%
És mi nem tetszik a liberalizmusban? Az egyén szabadsága? A törvény előtti egyenlőség? A szólásszabadság? A vallásszabadság? Vagy esetleg az, hogy mindent csinálhatsz addig, amíg másnak nem ártasz vele? Komolyan érdekel.
2017. ápr. 13. 11:15
 17/33 anonim ***** válasza:
14%

"És mi nem tetszik a liberalizmusban? Az egyén szabadsága? A törvény előtti egyenlőség? A szólásszabadság? A vallásszabadság? Vagy esetleg az, hogy mindent csinálhatsz addig, amíg másnak nem ártasz vele? Komolyan érdekel."

Nagyon szép frázisok.:-) Egyetlen probléma az, hogy ezeket az értékeket Európában már régen nem(csak) a baloldal képviseli, sőt...:-)

A kérdéshez: úgy neveltem a gyerekeimet, hogy önállóan alakítsák ki a világnézetüket, és ne én diktáljam nekik. Megadtam minden információt hozzá, azt is, ami a tankönyvekből kimaradt, biztattam őket, hogy ők maguk is tájékozódjanak, több oldalról, ne egysíkúan. Nem értünk mindenben egyet, aminek kifejezetten örülök, mert nem agyatlan birkákat akartam nevelni, hanem önálló véleményalkotásra képes, és mások véleményét is tiszteletben tartó, értelmes embereket. A vallást illetően az alapinfókat megkapták, saját döntésük volt, hogy mit kezdenek vele, így aztán (pillanatnyilag) van köztük ateista és istenhivő is, aktív vallásgyakorló nincs. Ebből sincs konfliktus, mivel az az alapérték, hogy tiszteletben tartjuk mások hitét, nézeteit, vezérlő elv a családunkban. Egyetlen közös dolog van bennünk: soha, egyikünk sem szavazott baloldali/liberálisnak mondott pártra.:-)

2017. ápr. 13. 11:53
 18/33 anonim ***** válasza:
94%
A 15-ös remélem nem gondolja komolyan amiket ír.
2017. ápr. 13. 12:21
 19/33 anonim ***** válasza:
93%

De komolyan gondolja. Vannak ilyenek az országban. Sőt, sajnos a legtöbb ember ilyen. Az értelmesek nagyja már külföldön él.

"nagymamán a hálószobájában tartja Kádár János fényképét"

Ezen jót nevettem :D Az én nagymamám Orbán fényképet tartja a hálóban és mindig a keresztet csókolgatja. Engem nem érdekel a családtagok politikai hovatartozása. Nem éri meg ezért nem beszélni évekig és utálni egymást.

2017. ápr. 13. 12:42
 20/33 anonim ***** válasza:

Nyugi! Szerintem a válaszok fele trollkodás, nem gondolkodik, csak benyom valamit, aztán csendben vigyorog.

A kérdésre. Szerintem teljesen természetes, hogy a gyerekek valamennyire eltávolodnak a szülői gondolkodástól.

Egyrészt, mert ez a dolguk, értelmes felnőtt nem a szülő klónjaként éli le az életét.

Másrészt más világban nőnek fel, más alapvető tapasztalatokkal. Az éles szemükkel a maiban jobban észreveszik a hibát, mint a szülők, akik már feladták a harcosabb gondolkodást, vagy elintézik azzal, hogy egyik kutya, másik eb.

A liberalizmussal mint fogalommal háát...

Szóval az emberi értékekere vonatkozó erkölcsi felfogása nagyszerű, maximálisan egyet értek vele. A bibi az, hogy létezik gazdaságra vonatkoztatott eszmerendszere : szabad verseny, piaci tényezők, majd a gazdaság, és a pénzpiacok ezt szabadon hagyva rendezik. Hát nem rendezik, mert a pénz oda szeret menni, ahol már van, és mi lesz így a szegénnyel ha dolgos, becsületes de nem ügyeskedő, és valami szerencsétlenség is éri? Mehet a... akárhová.

Szóval olyan párt ami az én igazságérzetemnek megfelelne, még mindig nincs. Tehát a gyerek azt gondol, amit akar, örülök neki, ha gondolkodik, és még jobban ha van bátorsága jót remélni. Remélem csak sokára lesz olyan kiábrándult, mint én.

2017. ápr. 13. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!