Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit hagyod a szüleidre a...

Mennyit hagyod a szüleidre a 6 hónapnál kisebb babádat? Szerintetek kinek van igaza? Önző lennék?

Figyelt kérdés

Holnap lesz két hónapos a kislányunk. Fiatalok vagyunk a vőlegényemmel, én 21 éves vagyok, ő 25. A szüleink és a nagyszüleink is élnek és mivel a babánk az első (és valószínűleg utolsó) unoka a családban, mindenki odavan érte és szeretnének vele lenni. Örülök, hogy van segítségem, mert a barátnőim leginkább csak "babázni" jönnek, de a legjobb barátnőmön kívül egyikőjükre sem hagynám, amíg mondjuk elszaladok hajat mosni, vagy ilyenek.

Szóval tényleg nem zavar, hogy mindenki lelkes, de anyukám már kezdi túlzásba vinni... A baba alapjáraton nagyon nyugis, eszik és alszik egész nap, ráadásul tápszeres, szóval nem is életbevágó, hogy mellette legyek mindig, de nem szeretem 2 óránál tovább másra hagyni. Anyukám ezt nehezményezi, hogy miért nem bízok meg benne, a mindene ez a baba és hogy ő csak nekem/nekünk akar jót.

Ma azon vesztünk össze, hogy csütörtökön megyünk wellnessezni a párommal és a lányunkkal. Anya pedig mondta, hogy ne vigyük a picit, vigyáz rá azon a 4 napon. Oké, hogy ismeri anyukámat, naponta van vele, van babaszoba náluk is, de akkor sem szeretném majdnem egy hétre másra hagyni a szinte most született babát. Nem akarom bántani, de nem neki vállaltuk a babát és örülök, hogy segít és számíthatunk rá, de ez már kicsit sok...

Szerinte meg önző vagyok és kisajátítom a gyereket, mikor ő nem akar rosszat.

2017. ápr. 10. 19:18
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem a kérdést két oldalról lehet megközelíteni.

Lehet támadni a kérdezőt a wellness miatt, ami teljes mértékben a szülők döntése és felelőssége, bárki bármit mond. Ha más gyerekét akarná elvinni akárhová, akkor érzem jogosnak, de úgy, hogy a saját babájáról akar dönteni, szerintem nincs helye a támadásnak, nyilván nem akarja megnyomorítani a picit. :)

A nagyszülők hozzáállása az érem másik oldala. Ha a nagymama ennyire szeretne segíteni, annak egyik oka lehet az, hogy valamiért, akármiért még jobban bele akar folyni a lánya életébe, döntéseibe, mert nem tartja elég erősnek/érettnek/okosnak/tapasztaltnak/akárminek az önálló élethez. Ha nem erről van szó, hanem csak simán a babával akarja újraélni a kisgyerek nevelést, akkor ezt lehet emberi hangnemben tisztázni még időben, hogy ne verjék az ajtót, hogy kérik 1-2 hétre az egy évest, a fél nyárra a három évest, vagy az ünnepeket kisajátítsák.

Az sem segítség, hogy gyerek nélküli nyaralásra küld el merő jó szándékból. Ha szül az ember lánya, jó esetben előre átgondolja a következményeket és utána már többnyire gyerekkel töltött nyaralásban gondolkodik, nem éri sokként az életmódváltás.

Az alkalmasság és felkészültség meg szerintem nem életkorfüggő.

2017. ápr. 11. 12:15
 42/48 anonim ***** válasza:
27%

Na jó, elkezdtem elolvasni a kommenteket, de nem bírtam tovább, ezt a sötétséget!

En 41 évesen szültem, szoval nem volt "túl korai". 3 hónaposan több mint 1000 kilométeres útra vittük, semmi gond nem volt vele, aludt, néha megálltunk etetni, tisztába tenni.

5 hónaposan kikapcsolódni mentünk vele pont ugyanennyi időre, es megsúgom, ilyen idős korban a környezetet pont leszarja, az anyja ott legyen, az a lenYeg.

Elvittuk a medencéhez a kis uleseben es valamelyikunk mindig figyelt ra. A sobarlangba pedig velem jött, nagyon tetszettek neki a színek.

Szoval - bar nem ez volt a kérdés - menjetek nyugodtan, es ugyanilyen nyugodtan kozold mindig a csaladoddal, hogy mit szeretnél. Például most magaddal vinni a gyereket, abszolút jogos. En is pont ezt tennem.

2017. ápr. 11. 21:40
 43/48 anonim ***** válasza:
78%
Emlékszem volt itt is anno egy kérdés és máshol is olvastam, nagy felháborodást keltett, hogy egyre elterjedtebb a gyerekmentes hotel. Én akkor sem értettem mi abban a rossz, de az egyértelmű, hogy a kérdező típusú szülők miatt találták ki. Kétgyerekes családanya vagyok, de az hótziher, hogy ha választhatok eszemben sem lenne egy 2 hónapossal együtt welnessezni, ahogy az is tuti, hogy a szívszélütés kerülgetne, ha éjszaka a szomszéd szobából feltörő gyermeksírásra ébrednék, miközben ippeg pont annyit fizettem a pihenésemért, mint más. A világ legtündéribb és legnyugodtabb babájával is lehet bármi, bármikor, nopláne ilyen fiatal korban, ha kimozdítják a megszokott környezetéből. Lehet pont ott fogja elkezdeni, hogy szirénázik éjszakánként pár órát. Persze, nyilván haza is lehet jönni, ha gond van, de azért mégis. Tudom, ezek a gyerekbarát hotlek felkészültek a legtöbb mindenre, de na. A gyereknek nem élmény az tuti. Neki a megszokott környezete és az anyja az egyetlen elvárása ebben a korban a tiszta pelus és a tápszer mellé. Nem vagyok maradi, szó sincs róla, de én konkrétan agyf.aszt kapok a mindenhová gyereket cipelő fene liberális, álfelvilágosult szülőktől, akik telibe szar.ják, hogy akár egy hotelben, akár egy rendezvényen, akár egy étteremben vágja tönkre a kölkük más szórakozását, pusztán azért, mert ők olyan hujjdenagyon modernek, hogy a gyerek nélkül egy tapodtat sem. Kábé ők azok, akik az élet minden egyéb más területén is meg vannak győződve róla, hogy körülöttük és a gyerekeik körül forog az egész univerzum. A welness gyakorlatilag élvezhetetelen. Napozni fog? Nyilván nem. Ha valamelyikőtök fürdeni akar, felvátlva kell, majd biztos csöndben szuszog, amíg a vacsoránál a többi asztalnál mindenki eszik és trécsel, esetleg elszendereg, miközben beugrotok fallabdázni egyet, vagy a masszőr ken a kis talpacskájára egy kis iszapot. Konkértan elcipeled azért, hogy aztán mindenféle helyeken legyen kénytelen babakocsiban aludni, ha tud, mert ebből mást nem nagyon érzékel. Lehet a kérdés nem ez volt, de mivel ilyen szánnivalóan éretlenül gondolkodsz 21 éves anyaként, erre kapod a legtöbb választ. Még szerencse, hogy nem szoptatsz, mert akkor nem tudnál rendesen kávézgatva a barátnőddel pletyizni, ha nem bírná a koffeint a gyerek, biztosan nagy szüksége volt arra is, hogy elcipeld magaddal traccsolni, tuti jót játszott a 10 hónapossal. Nekem nem fáj mindez, de a gyerekedet sajnálom és szemlátomaást anyád az, aki egy csöppnyi stabilitást próbálna szegény gyereknek nyújtani, ha hagynád, de nem, te inkább ráncigálod magaddal mindenhova, mint az épp legtrendibb gucci táskát.
2017. ápr. 12. 15:35
 44/48 anonim ***** válasza:
76%
#43-asnak tökéletesen igaza van.
2017. ápr. 12. 17:13
 45/48 anonim ***** válasza:
29%

43 -nak nincs tökéletesen igaza. A legtöbb gyerek tényleg nem bírja, de én magam láttam olyan babát, aki órákig elvolt csendes nézelődéssel bármilyen idegen társaságban, amíg a kaja rendben volt, aztán bealudt, minden zavarótényező között, 2 perc simogatás után. Kellett neki az anyja közelsége is , de ezen kívül semmi. Nagyon szerencsés az ilyen anya és elég ritka, de létezik. Ő tuti nem zavarna téged semmiben.

Szerintem ilyenféle gyerek juthatott a kérdezőnek is, ha eszébe jut 2 hónapossal fürdőbe menni. Én irigykedek is irigykedek rá, de majdnem biztos, hogy az anya jobban el tudja dönteni, hogy mi való a családjuknak, mint a kommentelők.

2017. ápr. 13. 09:35
 46/48 anonim ***** válasza:
23%
De a 43-asnak tökéletesen igaza van. A 2 hónapos gyerek még nagyon pici.
2017. ápr. 13. 21:37
 47/48 anonim ***** válasza:
48%
A Spirit remek hotel, nem véletlenül lett tavaly az év szállodája. Van a szobában is tápszermelegítési lehetőség (egyéb babadolgok mellett), lehet kérni gyermekfelügyeletet, hatalmas a saját wellness-részlege. Már csak azért sem szokott túlzsúfolt lenni, mert ott van mellette a fürdő, ami a legjobbak egyike itthon (itt van tőlünk 25 kilométerre, rendszeresen járunk.:-)) Kéthónapos baba simán elvan a babakocsiban, felteszem, nem a leggagyibbat használjátok. Úgyhogy menjetek bátran, és érezzétek jól magatokat.:-)
2017. ápr. 13. 23:08
 48/48 anonim ***** válasza:
61%

43-as pont illusztrálta a sötétséget, amitől írtam, ez a szóhasználatbol is látszik (liberális, azt sem tudod, mi az, csak azt hiszed), ha valaki nem fogja fel, hogy nem a gyerek megy wellnesbe, hanem a szülők, és viszik a gyereket is. Undoritoak, tényleg.

Mint írtam, mi is vittük a miénket, kabe akkoriban rajtunk kívül más nem is volt ott. Bírom az ilyeneket, akik megmondanák, mikor és hova és kivel menjenek a gyerekesek, mikor járjanak ki a nyugdíjasok, stb.

Kicsit sok benned az indulat, végig kene gondolnod.

A gyereket meg lehet nevelni, csitítani, ugyanakkor meg a társadalom részeként nem kiutalni a gyerekeseket, hanem tolerálni egy szintig.

Mondom ezt ugy, hogy azon en is kiakadtam, mikor anyuka a ket gyerekével labdazgatott a medencében, miközben húszan meg lapultak a szélen. Minden "csak" intelligencia kérdése.

42-es

2017. ápr. 23. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!