Mennyit hagyod a szüleidre a 6 hónapnál kisebb babádat? Szerintetek kinek van igaza? Önző lennék?
Holnap lesz két hónapos a kislányunk. Fiatalok vagyunk a vőlegényemmel, én 21 éves vagyok, ő 25. A szüleink és a nagyszüleink is élnek és mivel a babánk az első (és valószínűleg utolsó) unoka a családban, mindenki odavan érte és szeretnének vele lenni. Örülök, hogy van segítségem, mert a barátnőim leginkább csak "babázni" jönnek, de a legjobb barátnőmön kívül egyikőjükre sem hagynám, amíg mondjuk elszaladok hajat mosni, vagy ilyenek.
Szóval tényleg nem zavar, hogy mindenki lelkes, de anyukám már kezdi túlzásba vinni... A baba alapjáraton nagyon nyugis, eszik és alszik egész nap, ráadásul tápszeres, szóval nem is életbevágó, hogy mellette legyek mindig, de nem szeretem 2 óránál tovább másra hagyni. Anyukám ezt nehezményezi, hogy miért nem bízok meg benne, a mindene ez a baba és hogy ő csak nekem/nekünk akar jót.
Ma azon vesztünk össze, hogy csütörtökön megyünk wellnessezni a párommal és a lányunkkal. Anya pedig mondta, hogy ne vigyük a picit, vigyáz rá azon a 4 napon. Oké, hogy ismeri anyukámat, naponta van vele, van babaszoba náluk is, de akkor sem szeretném majdnem egy hétre másra hagyni a szinte most született babát. Nem akarom bántani, de nem neki vállaltuk a babát és örülök, hogy segít és számíthatunk rá, de ez már kicsit sok...
Szerinte meg önző vagyok és kisajátítom a gyereket, mikor ő nem akar rosszat.
Nem bíztam 4 napra a szüleimre a babát. Neked van ebben igazad. Most egy éves a babám és néhány órát már vigyázott rá más. Szerintem a szüleidet küld el wellnesszbe, akkor megszabadulsz a terhes gondoskodásuktól néhány napra és nekik is lesz más programjuk, gondolatuk a babázáson kívül.
Szerintem lehet vinni 2 hónapost is más tájakra, viszont a hőbörgők egy részének is meg lehet érteni a véleményét. Nagyon kevés olyan gyerek van, aki nem visít, hanem csak eszik-alszik ilyen idős korában. Oltári szerencséd van, ha a tied ilyen és emellett te is olyan karban vagy már, hogy utazásra vágyj. Nem illik vele dicsekedni, mert a kialvatlan anyák szétszednek érte :)
Teljesen ne bántsd meg a szüleidet, mert jót akarnak és később nagyon jól fog jönni a segítségük, de most egy picit fogd vissza őket. Akár mondvacsinált szívességekre is megkérheted őket, hogy fontosnak érezzék magukat és addig se nálatok lábatlankodjanak.
két hónapos wellnesbe?
van eszed. ja nincs.
oda ilyen korú nem való, de nagyobb se. ordítanak, ugrálnak, nem viselkednek - aki meg pihenni akar, az nem tud. ez így van, többször tapasztaltam.
ha nem bírsz egy pár hónapot a popódon ülni, akkor korai volt a gyerek.
Na jó, inkább már nem is reagálok ezekre a válaszokra, egyszerűen nevetséges a legtöbb válaszoló itt. És nem, nem azért, mert nem értetek velem egyet.
Hanem mert vádaskodtok, bunkó stílusban írtok úgy, hogy fogalmatok sincs az életünkről.
Szerintem a mi dolgunk, hogy hol érezzük jól magunkat.:)
Szeretnénk kicsit kiszakadni ebből a közegből, a Spirtiben pedig még sosem csalódtunk. Egy 2 hónapos baba mellett még nem fáradtunk el annyira, hogy őt kéne kipihennünk, sőt. Nem érzem, hogy zombi lennék, vagy hasonlók. Úgy szeretnénk kimozdulni, mint egy család.
arra is gondolj, ha ott üvölt a gyerek akkor mi lesz? zavarod a többi embert.
én utálom, amikor elviszik a gyereket, nagyobbakat is, és ott ordít, ugrál, hangoskodik, a szülő meg tojik rá mert ő pihen. én is azért mentem oda...
Most őszintén, nem mindegy, hogy el akarnak menni a babával? Két hónapos, eszik alszik :D Kb. annyi az igénye, hogy enni kapjon, alhasson, meg hogy vele legyen az anyukája. Na, ezt ott is meg tudják oldani, egy két hónapos még nem igazán ragaszkodik egy fix helyhez, sokkal inkább az elsődleges gondozójához, aki ugye általában az anya.
Igaz, mi 7 hónapossal voltunk, de isteni jó volt, fürdött velünk, három napig voltunk, végig fülig ért a szája, esténként meg kidőlt, mint egy zsák krumpli, imádta :D
Előtte meg 6 hónaposan vittük magunkkal Balatonra, ott apartmanban voltunk, nem is szállodában, és ott is tök jól érezte magát.
De amúgy a wellness szállodában láttunk a miénknél kisebb babákat is, 2-3 hónaposakat is, semmi gond nem volt velük sem.
Egyébként nem tudom miért, de a fiatalabb anyák java része tápszerrel eteti a babáját, lehetne ezt hosszan fejtegetni, hogy miért van így, de így van. A nagyobbik gyerekemet én is fiatalon szültem, tápszeres volt. A kicsit később, közelebb a harminchoz, egy éves múlt, és még szoptatom, igaz, már szerintem nem sokáig.
Szerintem macera a tápszer, pláne idegen helyen, de a kérdező biztos rutinos már ebben két hónap után, nyilván megoldják ezt is.
A kérdező anyukáját meg végképp nem értem, miért reklamál, hogy keveset hagyják rá az unokát. Meg kéne értenie, hogy ő nagymama, és nem most kéne újraélnie a saját anyaságát. Ha meg állandóan lepasszolnák neki a babát, akkor az lenne a baja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!