Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit hagyod a szüleidre a...

Mennyit hagyod a szüleidre a 6 hónapnál kisebb babádat? Szerintetek kinek van igaza? Önző lennék?

Figyelt kérdés

Holnap lesz két hónapos a kislányunk. Fiatalok vagyunk a vőlegényemmel, én 21 éves vagyok, ő 25. A szüleink és a nagyszüleink is élnek és mivel a babánk az első (és valószínűleg utolsó) unoka a családban, mindenki odavan érte és szeretnének vele lenni. Örülök, hogy van segítségem, mert a barátnőim leginkább csak "babázni" jönnek, de a legjobb barátnőmön kívül egyikőjükre sem hagynám, amíg mondjuk elszaladok hajat mosni, vagy ilyenek.

Szóval tényleg nem zavar, hogy mindenki lelkes, de anyukám már kezdi túlzásba vinni... A baba alapjáraton nagyon nyugis, eszik és alszik egész nap, ráadásul tápszeres, szóval nem is életbevágó, hogy mellette legyek mindig, de nem szeretem 2 óránál tovább másra hagyni. Anyukám ezt nehezményezi, hogy miért nem bízok meg benne, a mindene ez a baba és hogy ő csak nekem/nekünk akar jót.

Ma azon vesztünk össze, hogy csütörtökön megyünk wellnessezni a párommal és a lányunkkal. Anya pedig mondta, hogy ne vigyük a picit, vigyáz rá azon a 4 napon. Oké, hogy ismeri anyukámat, naponta van vele, van babaszoba náluk is, de akkor sem szeretném majdnem egy hétre másra hagyni a szinte most született babát. Nem akarom bántani, de nem neki vállaltuk a babát és örülök, hogy segít és számíthatunk rá, de ez már kicsit sok...

Szerinte meg önző vagyok és kisajátítom a gyereket, mikor ő nem akar rosszat.

2017. ápr. 10. 19:18
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
85%

Ezt én sem értem, hogyan lehet két hónapossal wellnessezni?

Fent hagyjátok egyedül a szobában, amíg ti fürdőztök?

Vagy leviszitek a zajba, gőzbe? És ott hova rakjátok? Visztek le kiságyat is?

Egy ilyen pici babának nyugalomra, biztonságra, állandóságra van szüksége.

Anyukád szerintem nem kisajátítani akarja, de valakinek muszáj nevelnie, foglalkozni vele, ha téged még mindig csak a szórakozás érdekel.

2017. ápr. 10. 19:47
 12/48 anonim ***** válasza:
86%
Más is pihenni megy!!!
2017. ápr. 10. 19:48
 13/48 anonim ***** válasza:
78%
Hát ennyi ésszel Igen korai volt még ez a gyerekvallalas. ...
2017. ápr. 10. 19:51
 14/48 A kérdező kommentje:

Emberek, nem a wellnessen van a hangsúly.:)

Szombaton is elmentünk egy barátunk szülinapjára, én este 9-kor már otthon voltam. De anya erősködött, hogy menjek vissza, bulizzak, nehogy már 2 óra miatt készülődtem annyit, majd ő vigyáz a babára és hétfőn vissza is hozza, stb. Vagy előtte is bementünk hozzájuk és mondtam, hogy nem maradunk sokáig, mert megyünk a legjobb barátnőmékhez, pletykálunk és kávézunk (ott is van egy 10 hónapos kislány) és azonnal mondta, hogy jaj ne vigyem a babát, hagyjam nála addig, majd este visszamegyek érte.

Utolsó, köszi, hogy szóltál, majd akkor visszavisszük a kórházba, hátha visszaveszik!

Istenem, ilyen választ minek írni?!

2017. ápr. 10. 19:56
 15/48 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem, a te gyereked és a te dolgod.

Jó pihenést, érezzétek jól magatokat <thumbs up>

Elég ósdi már ez a felfogás, hogy a gyerek 3 éves koráig otthon kell dekkolni, nyugaton se csinálják és anno 40-50 éve itt se volt divat

2017. ápr. 10. 19:57
 16/48 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk azért, hogy elgondolkozz, a hiba nem anyadban, hanem benned van?
2017. ápr. 10. 19:58
 17/48 anonim ***** válasza:
82%
Nem írta senki, hogy a gyerek három éves koráig maradjanak otthon. De nem jó/felesleges a két hónapos gyereknek a wellness, és lehet, hogy baromi menő, de zavaró a többi vendégnek. Én például nem azért fizetek, hogy hallgassam esetleg éjszaka egy csecsemő sírását, vagy kerülgessem a medencénél a babakocsit, vagy amiben a baba van.
2017. ápr. 10. 20:01
 18/48 anonim ***** válasza:
64%

10 hónapos kislány nem ugyanaz, mint a 2 hónapos.

Én már írtam, hogy nem kell otthon ülni. De azért ne ez legyen a bulizós időszakod. És ha elmentek az is a saját gyereked igényeihez, életkorához igazodjon.

De téged látszólag semmi sem érdekel, csak mehess valahova. Ha ennyire mehetnéked van, akkor még tényleg nem kellett volna neked gyerek.

Anyukád csak nyugalmat akar a gyereknek, nem kell még ilyen picikét mindenhova hurcibálni. Nem plüssjáték.

2017. ápr. 10. 20:01
 19/48 anonim ***** válasza:
60%

Nem kellett volna ilyen korán szülnöd. 21 évesen az ember még nagyon fiatal és vágyik a szórakozásra és ilyenkor egy gyerek nem fér be. Ez nálad is bebizonyosodott 2 hónapja szültél és már wellnessezni viszel egy kis babát, mert a kikapcsolódás fontosabb. Persze, ha teheti az ember még egy nem rég szült anyuka is kapcsolódjon ki nyugodtan, DE te, mint egy 2 hónapos gyereknek az anyja, a gyereked igényeinek kell az elsőnek lennie és ezekhez kell igazodnod. Egy kisbabának fontos a csend, a meleg-kényelmes pihenőhely és a nyugalom. Na egy wellness szálló medence termében pont, hogy hiányzik a csend és a nyugalom. Energikus gyerekek sokasága, beszélgető felnőttek, mellesleg az egész medenceteremben csak árad a klór szag, ami nem hiszem, hogy egy 2 hónapos kisbabának jót tesz, ha belélegzi.

A másik, nem tudhatod, hogy a gyerekednek nem lesz-e egy váratlan hasfájása. Akkor mit csinálnál? Mert az hét szentség, hogy ilyenkor nehezen tudnál lazítani. Nem vagy eléggé érett az anyaságra. Így gyereket vállalni, eléggé felelőtlen dolog, de már mindegy, megszülted. Csak azt kéne belátnod, hogy a gyerekvállalás bizonyos dolgok lemondásával jár.

2017. ápr. 10. 20:20
 20/48 anonim ***** válasza:
87%
Hát megsértődsz vagy sem, de akkor is az a véleményem ami a többségé, 2 hónapos babával nem járunk wellnessbe ba..ki. Nem sír? Tudod miérz? Mert a megszokott környezetében és nyugalomban van. Na, a hotel nem lesz neki megszokott környezet, csomó ismeretlen zaj és ember. Végigüvölti a hètvégèt és ti se pihentek, meg az a néhány szerencsètlen vendég sem, aki veletek egy időben lesz ott, rakat pénzt fizet a pihenésért, erre jön egy debil tinédzser akinek kva fontos volt gyereket szülni, de a baba érdeke máris le van szarva, a mehetnénk fontosabb. Csodálom anyukádat, hogy nem szedett le a 10 körmödről, hogy lehetsz ilyen önző???
2017. ápr. 10. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!