Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit hagyod a szüleidre a...

Mennyit hagyod a szüleidre a 6 hónapnál kisebb babádat? Szerintetek kinek van igaza? Önző lennék?

Figyelt kérdés

Holnap lesz két hónapos a kislányunk. Fiatalok vagyunk a vőlegényemmel, én 21 éves vagyok, ő 25. A szüleink és a nagyszüleink is élnek és mivel a babánk az első (és valószínűleg utolsó) unoka a családban, mindenki odavan érte és szeretnének vele lenni. Örülök, hogy van segítségem, mert a barátnőim leginkább csak "babázni" jönnek, de a legjobb barátnőmön kívül egyikőjükre sem hagynám, amíg mondjuk elszaladok hajat mosni, vagy ilyenek.

Szóval tényleg nem zavar, hogy mindenki lelkes, de anyukám már kezdi túlzásba vinni... A baba alapjáraton nagyon nyugis, eszik és alszik egész nap, ráadásul tápszeres, szóval nem is életbevágó, hogy mellette legyek mindig, de nem szeretem 2 óránál tovább másra hagyni. Anyukám ezt nehezményezi, hogy miért nem bízok meg benne, a mindene ez a baba és hogy ő csak nekem/nekünk akar jót.

Ma azon vesztünk össze, hogy csütörtökön megyünk wellnessezni a párommal és a lányunkkal. Anya pedig mondta, hogy ne vigyük a picit, vigyáz rá azon a 4 napon. Oké, hogy ismeri anyukámat, naponta van vele, van babaszoba náluk is, de akkor sem szeretném majdnem egy hétre másra hagyni a szinte most született babát. Nem akarom bántani, de nem neki vállaltuk a babát és örülök, hogy segít és számíthatunk rá, de ez már kicsit sok...

Szerinte meg önző vagyok és kisajátítom a gyereket, mikor ő nem akar rosszat.

2017. ápr. 10. 19:18
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
33%
Nem veszitek észre hogy a rokonság folyamatos jelenléte , nagy segíteni akarása miatt mennek kicsit kikapcsolódni? Gondolom a kérdezőnek van annyi esze hogy nem visz vízbe stb.. de kicsit pihenhetnek hármasban nem? Felváltva fürödhetnek kicsit míg a másik babázik a szobában vagy sétálhatnak, körülnézhetnek azon a helyen ahová mentek. Egy közös ebéd amit nem ő főz. Ezer lehetőség a sok rokon nélkül. Menjetek is, kell a kikapcsolódás. Telefon kikapcsol.
2017. ápr. 10. 20:39
 22/48 A kérdező kommentje:
Már azt is megbántam, hogy erre az oldalra regisztráltam, esküszöm. :D
2017. ápr. 10. 20:47
 23/48 anonim ***** válasza:
11%
Mit varsz a sok olcso prolitol, akik eletukben jo ha 1x eljutottak wellnessezni? Feltekenyek egy 2 honaposra, filleres vicc emberek.:D Hanyinger az osszes.
2017. ápr. 10. 20:52
 24/48 anonim ***** válasza:
80%

Prolik? Ti annyira buták vagytok.

Bejártam a fél világot, de nem vinnék két hónapost wellnessezni. Akkor menjetek kettesben.

2017. ápr. 10. 20:53
 25/48 anonim ***** válasza:
48%
Csak nehogy a te gyereked pedig végképp megbánja, hogy megszületett, kedves kérdező. Egy ilyen hülye nőnek senki se lenne szívesen a gyereke, de a te kisbabád nem tehet arról, hogy hülyék voltatok és nem használtatok gumit. A másik, feltételeznem kell, hogy te is az a tipikus buta pic5a vagy, aki nem szeret tanulni, ezért mások nyakára szül és eltartatja magát. Csak nehogy ráunjon a 3,14csádra a párod, mert akkor végképp nem tudnál wellnessezni.
2017. ápr. 10. 20:57
 26/48 anonim ***** válasza:
10%
Ez nem közevetlenül a témához kapcsolódik, de miért nem anyatejet kap? Tápszerrel sokkal gyengébb lesz az immunrendszere és az intelligenciája is alacsonyabb, én ezt is felelőtlenségnek tartom a részedről, hogy nem teszel meg mindent a gyereked helyes táplálásáért, ha nincs tejed akkor tudsz szerezni neki, legalább tejtesója lesz ha már másmilyen nem. :)
2017. ápr. 10. 21:47
 27/48 anonim ***** válasza:
71%

Nem.kell otthon dekkolni 3 éves koráig,na de egy 2 hónapos gyerek nagyon kicsit!

Anyukának meg lehet épp akkor fog először megjönni a szülés után, hatalmas élmény lehet.

Jah és wellnesselni nem ilyen korú gyerekkel szoktak! Mert bárhogy erőlködsz,a te életed már megváltozott. Ezek a wellnessek már nem.olyanok,mint gyerek előtt,ez minden lesz csak pihentető nem!

2017. ápr. 10. 21:50
 28/48 anonim ***** válasza:
90%

A baba érdekeit szem előtt tartva, 2 hónaposan full butaság magatokkal vinni.

Tapasztalt babázó vagyok, bár sajátom nincs, nővéreim mind a 6 gyerekére (3-3 mindegyik alom :D) vigyáztam 4 napos koruktól "gimis" korukig. Fél éves koruktól volt, hogy napi 8-10 órát én vigyáztam rájuk (vállalkozók a szüleik, sokat utaznak)

És bizony volt olyan, hogy ameddig elment a suliba a nagyobbakért, lehozta hozzám, (előtte én mentem hozzájuk vigyázni a kölyökre) az addig nyugis, csendes, türelmes babát megszállta a sátán és képes volt 40 percet végigüvölteni úgy, hogy azt hittem elájul...- előtte 5 gyereket végigasszisztáltam, tudom, melyik az éhes/unatkozós/pisis-kakis féle sírás.. de nem. akkor semmi sem volt jó.

Szóval, lehet egy 2 hónapos baba otthon, a megszokott környezetben egy angyal, a környezetváltozás, egyszerűen nem tudod, mit fog belőle kihozni.

4 napos wellness ilyen kicsi babával nagyon hosszú. Függetlenül attól, viszitek, vagy anyudnál hagyod. Otthon hagyni is sok 4 napra..

Sem a babának, sem nektek nem lenne okos döntés jelenleg.

7-8 hónapos gyerek már más tészta, az olyan korúak már nem ijednek meg idegen környezetben ha az anyuka ott van. Annyi időssel simán mennék már :) (igaz, hátránya, hogy egy akkora baba nem csak passzívan "van" egész nap, vele már játszani kell, mert unatkozik)

2017. ápr. 10. 21:58
 29/48 anonim válasza:
37%

Látom a kérdező elkezdett mindenkinek piros kezet osztogatni mert nem azokat a válaszokat kapja amiket várt... Tudod ha anya vagy, akkor első a gyerek érdeke, nem pedig a te egód.

Nekem az is elég furcsa, hogy a barátnődre(aki gondolom egy korodbeli szintén tapasztalatlan fruska) szívesebben hagyod a gyerekedet, mint arra a nőre, aki téged is felnevelt és a baba mindennap lát vagy arra a nőre aki a párodat felnevelte. Nem érzed azt, hogy ez egy kicsit furcsa a részedről?

Ui.:A tápszer meg tényleg nem a legjobb megoldás ahogy az előző is kifejtette, hogy miért.

2017. ápr. 10. 22:38
 30/48 anonim ***** válasza:
34%
na még pont az anyatejnácik hiányoztak... semmi közötök nincs ahhoz, ki szoptat és ki nem, a közhiedelemmel ellentétben semmi baja nem lesz a gyereknek a tápszertől. azt, hogy wellnessezni viszi vagy az anyjára bízza, lehet kritizálni, mert ez volt a kérdés, de az, hogy hány évesen szült, miért szült, szoptatja-e, ez nem téma most.
2017. ápr. 11. 02:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!