Mit tegyek? Anyukám nem támogatja a kapcsolatomat, mert a szerelemem "csak egy" pizzaszakács.
23 éves lány vagyok, orvosin tanulok, ezért még mindenképpen a szüleim támogatására szorulok, elköltözni sem tudok.
Nemrég jöttem össze hosszas randizgatás után a szerelmemmel. Lelkesen meséltem anyukámnak, mivel a mi kapcsolatunk mindig remek volt. Gondoltam, most is osztozik a boldogságomban. Azonban, amikor megtudta, hogy kiről van szó (velünk szemben lévő pizzázó szakácsa a fiú), szörnyen kiakadt. Azóta is folyamatosan beszólogat nekem és csúfolódik... Mit tegyek? :(
Tán azon kéne elgondolkodni, hogy anyuci miért rajtad akarja kiélni az ő beteljesületlen karrierálmait.
Te egy szakács háztartási rabszolgája leszel? Lehet, de ha nem tetszik, te még mindig tudsz merre lépni, mert nem egy tanulatlan ingyenélő leszel, mint anyuka.
"Felém viszont nagyon magas elvárásokat támaszt az élet minden területen - ahogy most kiderült, a párválasztást illetően is."
Párválasztásban a szülő részéről sem magas, sem alacsony szintű elvárásnak nincs helye. Normális szülőnek egyetlen elvárása lehet: legyen boldog vele a gyereke.
"Az előbb is azzal támadott engem, hogy szerinte cirka 1 év és úgyis terhes leszek, aztán akkor hiábavaló volt minden velem kapcsolatos anyagi és energiabeli befektetése"
Anyagi????? NEKI milyen anyagi befektetése volt, ha sosem dolgozott???
És egyébként csak azért fektetett beléd fáradtságot, hogy te magas társadalmi pozícióba juss? Nem azért, mert szeret, mert öröm volt neki veled foglalkoznia, érted fáradoznia?
És neked ezzel az anyával volt eddig mindig remek a kapcsolatod?
"Azt mondja, nagyon komolyan megsértettem őt ezzel..."
Azzal, hogy szerelmes MERTÉL lenni egy szakácsba? Te sértetted meg őt? Nem ő sérteget folyamatosan téged?
"...apu fél anyutól ilyen téren. Már mondtam neki, hogy beszéljen vele, de azt mondta, hogy ez a mi ügyünk."
Hááát, ez se egy korrekt hozzáállás. Mintha ő nem a családhoz tartozna.
Nagyon fura lehet nálatok a családi légkör. Én a helyedben a nagy hagyományú ünnepi családi ebédeknél sem tudnék jó étvággyal enni.
Figyu: döntsd el, szereted-e ezt a fiút annyira, hogy kiállj érte anyukád előtt. Ha igen, akkor vállald a konfliktust anyukáddal. Ha nem, akkor engedd, hogy a fiú egy másik lánnyal boldog lehessen, te meg csak olyan fiú udvarlását fogadd el, akinél anyukád kritériumai teljesülnek.
Én tényleg nem értem Anyudat. Az Ő házassága ugyanez, csak pepitában.
Azt mondod Édesapád egy nagyon művelt ember. Mégis már egy életet leélt lassan egy "aluliskolázott" nővel. Tehát a szerelem függ az iskolázottságtól? Nem.
Itt pedig Édesapának kellene erősen közbelépni, és emlékeztetni Anyukát, hogy honnan jött!
Végül sajnos ki kell mondjam, igen, itt látszik meg a 8 általános. Intelligens ember, anya hagyja kibontakozni a már felnőtt gyermekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!