Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Anyukám nem...

Mit tegyek? Anyukám nem támogatja a kapcsolatomat, mert a szerelemem "csak egy" pizzaszakács.

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, orvosin tanulok, ezért még mindenképpen a szüleim támogatására szorulok, elköltözni sem tudok.

Nemrég jöttem össze hosszas randizgatás után a szerelmemmel. Lelkesen meséltem anyukámnak, mivel a mi kapcsolatunk mindig remek volt. Gondoltam, most is osztozik a boldogságomban. Azonban, amikor megtudta, hogy kiről van szó (velünk szemben lévő pizzázó szakácsa a fiú), szörnyen kiakadt. Azóta is folyamatosan beszólogat nekem és csúfolódik... Mit tegyek? :(

2017. ápr. 5. 11:36
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
96%

Szia, nekem két lányom van, szóval nem vagyok egy mai "gyerek", éppen ezért tudok nekik bőven tanácsot, iránymutatást adni, de dönteni helyettük soha! Nyilván egy anyuka jobb esetben azt szeretné, ha a lánya boldogan és biztonságban élné a felnőtt életét. Az öregeknek azért azt el lehet ám hinni, hogy amikor egy nő jóval tanultabb (pl. te orvos leszel), sikeresebb a szakmájában, az szinte minden férfit frusztrál. A vendéglátás egy igen kemény taposómalom, amibe sokan már 40 évesen belefáradnak, kiégnek.

De mielőtt még nagyon előre szaladnánk (házasság, gyerekek), azt értesd meg anyukáddal, hogy ahhoz, hogy tapasztalatot gyűjts és magához a szerelemhez nem kell iskolai végzettség, sem pénz. Egyszerűen csak boldog szeretnél lenni, mert találtál egy olyan férfit, akivel lelkileg-testileg összhangban vagytok és ezt szeretnéd most élvezni, tervezgetni még bőven ráérsz.

2017. ápr. 5. 13:44
 22/54 anonim ***** válasza:
94%

A kérdező 23 éves, tehát 1994. körül született. Azért már a '90-es években nem volt annyira újszerű a kétkeresős családmodell!

Kérdező: anyukádnak mondd meg, hogy jó eséllyel a szerelmed pizzaszakácsként többet keres, mint te fogsz kezdő orvosként. Húsvéti ebédre meg hívd anyukádat a pizzériába. :-)

2017. ápr. 5. 13:48
 23/54 anonim válasza:
74%

Emberek,emberi kapcsolatok,társadalom,világ,pföjj!Csak a kérdést olvastam.

Ignoráld a véleményét ha komolyan akarod a fiúval.

2017. ápr. 5. 14:05
 24/54 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem egy,s mindenkorra zárd le ezt a témát vele.

Mondd el neki udvariasan,de határozottan, hogy őt választottad, vele jársz, próbálja elfogadni. Mivel nem is ismeri, ezért nem értem mi alapján ítélkezik?

Ez meg így főleg csúnya dolog,hogy anyukádnak semmi végzettsége és nem is dolgozik.Mi alapon szólja akkor le?

De én amúgy is úgy gondolom, hogy nem ez határozza meg a kapcsolatotokat.Nyilván orvosként tanultabb lennél és jobban felnéznének rád az emberek,mint rá. Ez egyértelmű,de attól még a párod is ugyanúgy fontos munkát végez,ugyanúgy tanulta a dolgot, dolgozik stb..Ha köztetek ez működik,akkor senkinek semmi joga ítélkezni.

Anyukád szerintem tipikusan az a fajta, akinek senki nem lenne jó,akit te választasz.Nem értem az ilyen szülőket amúgy.

Örülnie kéne ,hogy találtál valakit aki boldoggá tesz.Így ítélkeznie főleg ismeretlenül nagyon gáz.

Szerintem ne erőltesd,hogy hadd vihesd haza.Ha apukád vagy más családtagod normális,akkor nekik nyugodtan mutasd be.

De anyukáddal ne erőltesd,ha csak beszólogatna meg húzná a száját,akkor hagyd a fenébe, nem ér annyit.

2017. ápr. 5. 14:20
 25/54 anonim ***** válasza:
94%

"A vendéglátás egy igen kemény taposómalom, amibe sokan már 40 évesen belefáradnak, kiégnek."

Miért, az orvosi pálya talán nem???

Havi 4-6 ügyelet, munkahelyen töltött karácsonyok, húsvétok, 6 év egyetem után egyik szakvizsga, másik szakvizsga, miközben a kisgyereke neki is ugyanúgy vágyna az esti mesére, ugyanúgy megbetegszik évente sok-sok alkalommal stb. stb.

Kórházi orvosnak lenni életforma, nem szimpla munka. És piszokul bele lehet fáradni lelkileg-testileg.

2017. ápr. 5. 14:32
 26/54 anonim ***** válasza:
85%

"a lányból feltehetően egy orvos lesz, ami bizonyára visszavezethető arra is, hogy volt vele foglalkozva gyermekkorában. "

Számtalan kollégám van, akik - velem együtt - dolgozó anya mellett felnőve lettek orvosok.:-) Egyéb, magasan kvalifikált foglalkozáshoz sem elengedhetetlen, hogy anyu kizárólag a háztartásban és a gyereknevelésben élje ki magát. Egy leánygyermeknek, aki édesanyjától kapja a mintát, különösen nem.:-)

2017. ápr. 5. 15:41
 27/54 anonim ***** válasza:
69%
Ne félreállj, hanem szembe! Anyukáddal.
2017. ápr. 5. 16:08
 28/54 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözöllek titeket a 21. században, ahol már nem kell a saját "kasztba" házasodni. Legalábbis Magyarországon.

Egyszerűen ne hagyd, hogy beszóljanak, a páromról így nem beszélhetsz, elég ütős mondat. De ha már most nem tudsz kiállni érte, akkor kérdés, hogy miért, téged is zavar a szakmája?

2017. ápr. 5. 16:15
 29/54 anonim ***** válasza:
84%

A párod tudja, hogy milyen természetü az anyud? Szerintem meghivhatod nyugodtan a husvéti ebédre,hátha az anyud észhez tér.

Mondd neki,hogy mit szólna hozzá, ha forditva a párod anyja viselkedne igy veled szemben.

2017. ápr. 5. 18:52
 30/54 A kérdező kommentje:

Nem mondtam neki, ráadásul ennek a helyzetnek az abszolút ellenkezőjét gondolja a párom, mivel ismeri látásból anyumat. Ő (kifelé mutatva legalábbis) egy folyton mosolygós, bájos, mindenkivel kedves nő. Felém viszont nagyon magas elvárásokat támaszt az élet minden területen - ahogy most kiderült, a párválasztást illetően is. Azt mondja, nagyon komolyan megsértettem őt ezzel, ezért is félek, hogy egy személyes találkozásnál mégsem tudná magát fékezni, megjátszani, hanem kimutatná a nemtetszését...

Az előbb is azzal támadott engem, hogy szerinte cirka 1 év és úgyis terhes leszek, aztán akkor hiábavaló volt minden velem kapcsolatos anyagi és energiabeli befektetése, mert nem leszek más, mint egy szakács háztartási rabszolgája... Nagyon bánt.

2017. ápr. 5. 19:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!