Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülő bezárhatja a 18 éves...

A szülő bezárhatja a 18 éves gyerekét?

Figyelt kérdés

Megteheti, hogy bezárja a szobájába, mert nem akarja, hogy találkozzon a barátjával?

Vagy 18 éves kor után a szülő nem korlátozhatja a gyerek helyváltoztatását?

Anya nem engedi, hogy találkozzak a barátommal és így akar minket távol tartani egymástól.

Szerinte ő belevinne engem a rossz dolgokba, pl.: cigi, drog, pia és csak a szexet akarná tőlem.

18/F

2017. ápr. 3. 15:31
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
17%

anyukad csak félt, nehogy kihasznaljanak.

sajnos a mai fiúk ilyenek.én is feltem a lanyom, öt is csak lefektetni akarta egy fiú.de nem ment bele(14 eves) erre a fiú már másnap dobta, ő meg ket hetig sírt :(

2017. ápr. 3. 16:55
 12/40 anonim ***** válasza:
30%

Nem.

De ok nélkül nem feltételez ilyen rossz dolgokat egyik emberről a másik? Nem áll semmi a háttérben? Gyakran nem vesszük észre vagy nem akarjuk észre venni a párunkban a rosszat.

2017. ápr. 3. 17:07
 13/40 anonim ***** válasza:
11%
Addig örülj neki amíg anyád terelget, mert ha leveszi rólad a kezét látszólag halott ügy vagy.
2017. ápr. 3. 17:41
 14/40 anonim ***** válasza:
62%
Mai eszemmel az ilyen "terelgetést" visszakézből kúrálnám...
2017. ápr. 3. 17:53
 15/40 anonim ***** válasza:
32%

Azt már sok évtizede hülyeségnek veszem, hogy "18 évesen" van valaki felnőtté nyilvánítva. Hivatalosan!

Van aki 35 évesen is gyerek, és van aki 16 évesen totál érett felnőttként gondolkozik és cselekszik.

Ezt venném alapul, de akkor a hatóságnak bonyolult lenne a dolga.

Ezt meg nem akarják.

Ez a (18 éves és felnőttnek számít) csak amolyan matematika és jogi kombinatorika.

2017. ápr. 3. 17:53
 16/40 anonim ***** válasza:
15%

Mai eszemmel az ilyen "terelgetést" visszakézből kúrálnám...

miért is? Az anyja kínja lesz ha drogos vagy alkoholista lesz belőle, vagy otthagyja az iskolát és közmunkás bért keres, mert akkor is a szülőknek kel eltartani. Ha nagylány, akkor el lehet költözni, és önmagát eltartani

2017. ápr. 3. 17:56
 17/40 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó, tudod a szülő vállalt gyereket, és nem a gyerek szülőt, őt erről nem kérdezte meg senki. Másfelől nem, a gyerek élete az első sorban a gyerek élete lesz, nem a szülőé. Az "amíg az én kenyeremet eszed..." hányingerrel max elüldözni lehet a gyereket, meg tényleg tönkretenni az életét...

Most őszintén, honnan veszi a bátorságot egyetlen szülő is, hogy a saját beteg őskonzervatív értékrendjét akarja a gyerekére kényszeríteni???

Még jó, hogy valakinek 18 évesen van párkapcsolata, és van szexuális élete is, amihez a szülőnek baromira semmi köze.

2017. ápr. 3. 18:50
 18/40 anonim ***** válasza:
52%
Nem zárhat be, viszont ha nagykorú vagy már, akkor eltartani sem köteles, sem lakhatást adni. Ez egy kétoldalú dolog.
2017. ápr. 3. 19:03
 19/40 anonim ***** válasza:
30%

#17 elég sz_r életed lehetett, de hidd el, senkit nem érdekel.

"a szülő vállalt gyereket, és nem a gyerek szülőt, őt erről nem kérdezte meg senki."

Valóban, így működik a természet, de ha hiszel istenben, meg az angyalkákban, még fordítva is lehetett.

"Az "amíg az én kenyeremet eszed..." hányingerrel max elüldözni lehet a gyereket, meg tényleg tönkretenni az életét... "

Itt szó se volt róla, szimplán megtiltotta/bezárta (kiváncsi vagyok, hogy a házba vagy tényleg a szobájába) a kérdezőt.

"Most őszintén, honnan veszi a bátorságot egyetlen szülő is, hogy a saját beteg őskonzervatív értékrendjét akarja a gyerekére kényszeríteni???"

Itt kezdesz logikátlan lenni. Mi az, hogy honnan veszi? 18 évig nevelte, van mit ennie, saját szoba, net, gép, valószínüleg jobban ismeri a saját gyerekét, mint amennyire te a kérdezőt. A maga módján próbálja meg védeni, mivel felnőtt, sok lehetősége nincs. Tudod, nem minden ember egyforma.

"Még jó, hogy valakinek 18 évesen van párkapcsolata, és van szexuális élete is, amihez a szülőnek baromira semmi köze."

Alap esetben nem. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia a dolgokat, de a szülő miért ne szólhatna bele a jogilag már felnőtt gyereke életébe, ha veszélyt lát? Lehet jobban ismeri a körülményeket, mint amennyire a lilaködös kérdező bevallaná.

2017. ápr. 3. 19:13
 20/40 anonim ***** válasza:
26%

Az "amíg az én kenyeremet eszed..." hányingerrel max elüldözni lehet a gyereket, meg tényleg tönkretenni az életét...

Oké, a gyereknek mindenhez joga van a szülőnek meg kötelessége bármi áron eltartani hányingerrel is ugyan úgy el lehet szúrni a gyerek életét, mert önző, egomán, beképzelt ingyenélőt lehet nevelni belőle...

2017. ápr. 3. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!